A moze lepszy bylby taki system rozdzielania nagrod w ktorym jeden zawodnik moglby byc nagradzany tylko jeden raz.
Jakos z niesmakiem ogladalem podium w Zywcu na ktorym stawal parokrotnie ten sam facet /kobiety tez/. No niby mu sie to nalezy, ale ja mam jakis niesmak.
No bo przyjedzie jeden dobry wykosi wszystkie nagrody i po imprezie.
Czy nie byloby lepiej tak, ze jezeli bierze nagrode w generalce, to juz w kategorii wiekowej nie bieze, tylko na jego miejsce wskakuje ten drugi. To samo z polmetkiem-tez wskakuje ten drugi.
Dawaloby to wieksze szanse innym zawodnikom na uhonorowanie ich udzialu w zawodach.
Wielokrotne Nagradzanie
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Pozdr. Artur
- eLGombar
- Wyga
A co bys powiedział, gdybyś to Ty był tym zawodnikiem??
Czy dalej byś tak twierdził??
Czy dalej byś tak twierdził??
Blinded by the light ... another runner in the night
[url]http://www.dystans.krakow.pl[/url]
[url]http://www.dystans.krakow.pl[/url]
- Jarek Gniewek
- Zaprawiony W Bojach
Cze ja jestem tym zawodnikiem ktory wlasnie stawiał na podium dwukrotnie w Zywcu i jak najbardziej zgadzam sie z Arturro. Wiem jaka to jest przykrość być czwartym w kat. generalnej jak i zarowno w kat. wieku i nic nie dostac
Powinno w koncu dotrzec do organizatorow to aby nie dublowaly sie nagrody. Taki system nagradzania wyzwala wśród zawodników jeszcze większą wolę walki i bardziej motywuje do biegania (tak mysle)

"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
właśnie dzięki mojemu umysłowi".
właśnie dzięki mojemu umysłowi".
-
- Zaprawiony W Bojach
eLGombar, mi się coś takiego czasem przytrafi i jestem mocno zdegustowany.
Dobrego rozwiazania nie ma, bo jeśli organizatorzy zdecydowaliby o "niedublowaniu" nagradzania w klasyfikacji gen. i klasyfikacji wiekowej to relatywnie słabi zawodnicy z kategorii mocnych wiekowych otrzymywaliby takie same nagrody jak zwycięzcy generalnie słabszych kategorii, co też nie byłoby zgodne z rozsądkiem.
Np. w zawodach pierwsze sześć miejsc zajmują zawodnicy z kategorii 25-30 i wtedy dopiero słabeusz z siódmej pozucji w kategorii 25-30 zostawałby zwycięzcą swojej kategorii i dostałby taką samą nagrode jak zwycięzca kategorii 40-45, tylko dlatego, ze pierwszych sześciu zawodników z kategorii 25-30 zostało już wcześniej nagrodzonych.
Dobrym rozwiązaniem jest system, który zrobili w zawodach Ironman. Najcenniejsze nagrody są w kategorii Profi i każdy może w niej startować niezależnie od wieku, ale przed zawodami musi się zgłosić jako Profi. Poza kategorią Profi są kategorie wiekowe. Krótko mówiąc każdy zgłasza się w swojej kategorii i tylko w niej jest klasyfikowany i nie myśli o kategorii profi traktując ją jako normę walkę z zawodnikami zgłoszonymi w swojej kategorii. Oczywiście najlepsi zawodnicy zgłaszają się do kategorii profi, bo tam są najlepsze nagrody.
Dobrego rozwiazania nie ma, bo jeśli organizatorzy zdecydowaliby o "niedublowaniu" nagradzania w klasyfikacji gen. i klasyfikacji wiekowej to relatywnie słabi zawodnicy z kategorii mocnych wiekowych otrzymywaliby takie same nagrody jak zwycięzcy generalnie słabszych kategorii, co też nie byłoby zgodne z rozsądkiem.
Np. w zawodach pierwsze sześć miejsc zajmują zawodnicy z kategorii 25-30 i wtedy dopiero słabeusz z siódmej pozucji w kategorii 25-30 zostawałby zwycięzcą swojej kategorii i dostałby taką samą nagrode jak zwycięzca kategorii 40-45, tylko dlatego, ze pierwszych sześciu zawodników z kategorii 25-30 zostało już wcześniej nagrodzonych.
Dobrym rozwiązaniem jest system, który zrobili w zawodach Ironman. Najcenniejsze nagrody są w kategorii Profi i każdy może w niej startować niezależnie od wieku, ale przed zawodami musi się zgłosić jako Profi. Poza kategorią Profi są kategorie wiekowe. Krótko mówiąc każdy zgłasza się w swojej kategorii i tylko w niej jest klasyfikowany i nie myśli o kategorii profi traktując ją jako normę walkę z zawodnikami zgłoszonymi w swojej kategorii. Oczywiście najlepsi zawodnicy zgłaszają się do kategorii profi, bo tam są najlepsze nagrody.
ENTRE.PL Team