Islam
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Fredzio uważa, że to Ameryka swoimi globalnymi gierkami i popieraniem Izraela sprowokowała tą nienawiść islamu do zachodniej cywilizacji. Pewnie tak jest.
Ale niewola sowiecka nie prowokowała Polaków, Czechów, Węgrów, Bułgarów, Rumunów i paru jeszcze innych nacji do wysadzania się w moskiewskim metrze, a Czeczeni to robią.
Ale niewola sowiecka nie prowokowała Polaków, Czechów, Węgrów, Bułgarów, Rumunów i paru jeszcze innych nacji do wysadzania się w moskiewskim metrze, a Czeczeni to robią.
ENTRE.PL Team
-
- Stary Wyga
No to i ja się wtrącę, to przynajmniej jednego dyskutanta ubędzie...
Nie wiem tylko po której stronie stanąć, jako że wieśniak ze mnie i gdzie mi dyskutować z miastowymi na takie mądre tematy
.

- kroch
- Wyga
PAweł my w bloku wschodnim trzymani przez Rosjan za wsiaż
mieliśmy jak u pana Boga za piecem, w porównaniu do takich Palestyńczyków, którzy mają nieszczęście sąsiadować z Izraelem
który ich tak pięknie przyciął, że większość palestyńskich dzieci
jest niedożywiona, a całe społeczeństwo jest praktycznie bez perspektyw. Zauważ że u nas w czasie wojny członkowie
AK, AL itp raczej nie wysadzali się planowo w powietrze, bo
mieli jakąś nadzieję że prędzej czy później wojna się skończy.
Swoją drogą jakie masz PAwełku odczucia gdy czytasz:
"Gubernator Generalnej Guberni ogłasza że w związku z
powtarzającymi się napadami polskich bandytów na umundurowanych żołnierzy niemieckich zostaje...
wprowadzona ...."
oraz
"Iraccy terroryści ostrzelali patrol amerykańskich żołnierzy
w Bagdadzie w związku z tym cywilny administrator P. Bremer
zdecydował się ponownie wprowadzić godzinę policyjną"
Pozdrawiam
korch
mieliśmy jak u pana Boga za piecem, w porównaniu do takich Palestyńczyków, którzy mają nieszczęście sąsiadować z Izraelem
który ich tak pięknie przyciął, że większość palestyńskich dzieci
jest niedożywiona, a całe społeczeństwo jest praktycznie bez perspektyw. Zauważ że u nas w czasie wojny członkowie
AK, AL itp raczej nie wysadzali się planowo w powietrze, bo
mieli jakąś nadzieję że prędzej czy później wojna się skończy.
Swoją drogą jakie masz PAwełku odczucia gdy czytasz:
"Gubernator Generalnej Guberni ogłasza że w związku z
powtarzającymi się napadami polskich bandytów na umundurowanych żołnierzy niemieckich zostaje...
wprowadzona ...."
oraz
"Iraccy terroryści ostrzelali patrol amerykańskich żołnierzy
w Bagdadzie w związku z tym cywilny administrator P. Bremer
zdecydował się ponownie wprowadzić godzinę policyjną"
Pozdrawiam
korch
-
- Zaprawiony W Bojach
to kwestia dietyQuote: from PAwel on 6:04 pm on Feb. 25, 2004
[...]bo rzeczywiście coś takiego jak terroryzm wśród wyznawców buddy jest nie do pomyślenia, a wśród islamistów jednak niestety jest.

SBBP.WAW.PL
- Pit
- Zaprawiony W Bojach
Z tym terroryzmem buddyjskim to nie jest chyba tak całkiem nie do pomyslenia. Wydaje mi się, że to się zdarzało.
A lamaizm w Tybecie nie zawsze był tak pełen łagodności. Istniało kiedyś takie świeto mnichów (a w tym czasie w Tybecie 30% ludności żyło w klasztorach) trwające tydzień gdy mnisi dostawali prawo do wszystkiego. I w owe dni "cywilna" ludność kryła się barykadowała ponieważ wszędzie grasowały tłumy, rabujących i gwałcących mnichów. To własnie z takim rozpasaniem, z totalnym upadkiem obyczajów w samych klasztorach walczył Congkapa tworząc zakon żóltych czapek. A piszę o tym tylko po to by pokazać ze trudno jest znaleźć coś co podlega tylko jednej jedynej ocenie i interpretacji.
PAwel czy probowales się przez chwilę postawić w sytuacji Czeczeńca? Nie chcę usprawiedliwiać. Nie chcę wykazywać że terroryzm może mieć uzasadnienie. Ale próbuje zrozumieć. Kraj który nie jest potrzebny "dobremu" światu, bo nie ma tam nić co można łatwo sprzedać czy kupić. I ten dobry świat z niezmąconym spokojem pozwoli tam zrobic Rosjanom absolutnie wszystko. I tak samo z niewinnymi ludźmi, bo nie wszyscy Czeczeńcy są terrorystami, partyzantami. Ale abyśmy usłyszeli o Czeczenii nie wystarczy tysiąc zgwałconych kobiet czy mężczyzn rozrywanych po kawałeczku na strzępy przez cywilizowanych Rosjan. To jest sytuacja totalnej bezsilności. Oczywiście nie każdy atak terrorystów czeczeńskich można tak interpretować ale np uważam że w teatrze w Moskwie wszystko wskazywało na akcję która miała za zadanie przypomnieć światu o Czeczenii a nie zabić jak najwięcej niewinnych ludzi. Ale Rosja to często było nieco inne podejście władzy do własnych obywateli i ta sytuacja według mnie została cynicznie i brutalnie wykorzystana przez władze Rosji do uzasadnienia swoich działań w Czeczenii.
A lamaizm w Tybecie nie zawsze był tak pełen łagodności. Istniało kiedyś takie świeto mnichów (a w tym czasie w Tybecie 30% ludności żyło w klasztorach) trwające tydzień gdy mnisi dostawali prawo do wszystkiego. I w owe dni "cywilna" ludność kryła się barykadowała ponieważ wszędzie grasowały tłumy, rabujących i gwałcących mnichów. To własnie z takim rozpasaniem, z totalnym upadkiem obyczajów w samych klasztorach walczył Congkapa tworząc zakon żóltych czapek. A piszę o tym tylko po to by pokazać ze trudno jest znaleźć coś co podlega tylko jednej jedynej ocenie i interpretacji.
PAwel czy probowales się przez chwilę postawić w sytuacji Czeczeńca? Nie chcę usprawiedliwiać. Nie chcę wykazywać że terroryzm może mieć uzasadnienie. Ale próbuje zrozumieć. Kraj który nie jest potrzebny "dobremu" światu, bo nie ma tam nić co można łatwo sprzedać czy kupić. I ten dobry świat z niezmąconym spokojem pozwoli tam zrobic Rosjanom absolutnie wszystko. I tak samo z niewinnymi ludźmi, bo nie wszyscy Czeczeńcy są terrorystami, partyzantami. Ale abyśmy usłyszeli o Czeczenii nie wystarczy tysiąc zgwałconych kobiet czy mężczyzn rozrywanych po kawałeczku na strzępy przez cywilizowanych Rosjan. To jest sytuacja totalnej bezsilności. Oczywiście nie każdy atak terrorystów czeczeńskich można tak interpretować ale np uważam że w teatrze w Moskwie wszystko wskazywało na akcję która miała za zadanie przypomnieć światu o Czeczenii a nie zabić jak najwięcej niewinnych ludzi. Ale Rosja to często było nieco inne podejście władzy do własnych obywateli i ta sytuacja według mnie została cynicznie i brutalnie wykorzystana przez władze Rosji do uzasadnienia swoich działań w Czeczenii.
biec goniąc marzenia
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url]
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url]
- Wojand
- Wyga
Hi
Ja tam myślę, że islam wymyśliły brzydkie tesciowe!!!
Bo czy normalny facet wymysliłby religię w której nie tylko, że nie można popatrzeć na ładną dziewczynę, bo wszystkie szczelnie zawiniete w prześcieradła, to nawet nie można napić się wódki, ani piwa.
Za to można mieć ileś żon, a co za tym idzie ileś teściowych i na to całe stadko trzeba zarobić, zapracować, po prostu koszmar.
A co robi człowiek żyjacy w permanentnym koszmarze - targa się na swoje życie, a przy okazji zabiera kilku innych co do których myśli, że są przyczyną jego nieszczęść.
Wot i gieneza islamskiego terroryzmu

Wojand
La illaha illa wa Mahamud rasul Allah
Ja tam myślę, że islam wymyśliły brzydkie tesciowe!!!
Bo czy normalny facet wymysliłby religię w której nie tylko, że nie można popatrzeć na ładną dziewczynę, bo wszystkie szczelnie zawiniete w prześcieradła, to nawet nie można napić się wódki, ani piwa.
Za to można mieć ileś żon, a co za tym idzie ileś teściowych i na to całe stadko trzeba zarobić, zapracować, po prostu koszmar.
A co robi człowiek żyjacy w permanentnym koszmarze - targa się na swoje życie, a przy okazji zabiera kilku innych co do których myśli, że są przyczyną jego nieszczęść.
Wot i gieneza islamskiego terroryzmu

Wojand
La illaha illa wa Mahamud rasul Allah
-
- Stary Wyga
A może zamachy robią ci, dla których już żon nie starcza? Przecież chyba nie ma tam kilka razy więcej pań niż panów? A jeśli chodzi o kobiety zamachowców, to pewnie te żony, które się do swego chłopa dostać nie mogą, a na innego spojrzeć nie mogą.

- wojtek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 30:59
- Życiówka w maratonie: 2:18
- Kontakt:
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
-
- Zaprawiony W Bojach
.
.
.
minęły długie trzy miesiace
.
.
.
nie odświażam wątku, żeby znowu roztrząsać sprawy terroryzmu islamskiego, ale pajawił się ostatnio ślad nadwiślański...
Ten imam, co go z Polski wypędzili to ciekawy przypadek. Najpierw dziennikarze zrobili z niego bohatera, ofiarę głupków z ABW i bezdusznych biurokratów, a dzisiaj posłowie po zapoznaniu się z przesłankami za wypędzeniem gościa komentowali, że żadnych błędów w pracy ABW nie było.
Ja do ABW w wielu kwestiach zaufania nie mam, ale w sprawie terroryzmu im jednak ufam bo to nie są sprawy naszego politycznego polskiego grajdołka.
.
.
minęły długie trzy miesiace
.
.
.
nie odświażam wątku, żeby znowu roztrząsać sprawy terroryzmu islamskiego, ale pajawił się ostatnio ślad nadwiślański...
Ten imam, co go z Polski wypędzili to ciekawy przypadek. Najpierw dziennikarze zrobili z niego bohatera, ofiarę głupków z ABW i bezdusznych biurokratów, a dzisiaj posłowie po zapoznaniu się z przesłankami za wypędzeniem gościa komentowali, że żadnych błędów w pracy ABW nie było.
Ja do ABW w wielu kwestiach zaufania nie mam, ale w sprawie terroryzmu im jednak ufam bo to nie są sprawy naszego politycznego polskiego grajdołka.
ENTRE.PL Team
-
- Zaprawiony W Bojach
Nie jestem specem,ale co to za zagrożenie w postaci Imana co chodzi i medialnie ośmiesza ABW i rząd.
Takie KGB załatwiłoby sprawe szybko i bezszelestnie.
Nie zdziwię się jak Iman pojawi się za czas jakiś w programie typu "na każdy temat" a nasze specsłużby nawet nie zajarzyłyby,że jest w Polsce.
Przy okazji coś mi się obiło o uszy o jakimś nowym filmie o Bushu.
Podobno niejeden ma zrobić kwaśną minę po projekcji.
Pzry okazji o tym piszę ,bo to temat pokrewny.
Takie KGB załatwiłoby sprawe szybko i bezszelestnie.
Nie zdziwię się jak Iman pojawi się za czas jakiś w programie typu "na każdy temat" a nasze specsłużby nawet nie zajarzyłyby,że jest w Polsce.
Przy okazji coś mi się obiło o uszy o jakimś nowym filmie o Bushu.
Podobno niejeden ma zrobić kwaśną minę po projekcji.
Pzry okazji o tym piszę ,bo to temat pokrewny.
-
- Zaprawiony W Bojach
Montano, ja tego jako ośmieszenie rządu nie odebrałem. Zauwaz, że ten immam mimo wcześniejszych szopek, które zorganizował dla nadania swojej sprawie rozgłosu całą dobę spędził na lotnisku żeby respektować polskie prawo. Nie zrobiłby tego, gdyby nie miał do tego prawa szacunku. A ABW żadnej kampani nie robiło tylko przy swoim stało, że żadnych szczegółów nie ujawni mimo nagonki ze strony mediów. Gdyby ABW się czagokolwiek bało albo było niepewne swojego stanowiska to by jakiś kontrolowany przeciek zrobili i szum medialny wszczeli. Ale oni nic, powiedzieli ma wyjechać i już, a wypowiedzi członków sejmowej komisji potwierdziły, że z palca zarzutów nie wyssali.
ENTRE.PL Team