drugi człowiek, o ile Cię porazi strachem. Poza tym drugi człowiek może być najlepszym przyjacielem, strach -nigdy.
(Edited by monka at 2:30 pm on Feb. 25, 2004)
Aż strach się bać
- marcin70
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
strach. to prawda, boisz się nie tylko bomby, trzęsienia ziemi, powodzi, ale boisz się powiedzieć "cześć", boisz się okazać uczucia, boisz się wyzwań... po prostu boisz się. Nie boję się - jestem wolny. Boję się - jestem zależny od strachu. A co do strachu telewizyjnego... bombardują nas informacjami, jakie chcą nam przekazać, to osoba w redakcji dokonuje wyboru "newsów". Z drugiej strony, robi to opierając się na "zapotrzebowaniu" ze strony widza. Kółko się zamyka. Co wygra śmierć polaków w Iranie czy (to przykład a nie proroctwo) czy np. rekord frekwencjiw biegach ulicznych??
[b]I run till it hurts, till my head starts pounding, my legs start burning and my stomach starts chuming.
Then...I turn around and run home.[/b]
www.biegajznami.pl
Then...I turn around and run home.[/b]
www.biegajznami.pl
- Li
- Wyga
"..wiedza o świecie coraz bardziej przechodzi w ręce mediów. Przeciętny człowiek wie tyle, ile mu pokaże amerykańska telewizja. Wszystkie inne telewizje, z naszą włącznie, kupują materiały od tel. a., i wzorują się na niej. Wiemy o świecie tyle, ile chcą, żebyśmy wiedzieli trzy wielkie sieci am. tel. Nie uprawiają cenzury, jaką znamy z czasów komunistycznych, ale manipulację. Odejście od prawdy nie jest fałszem wprost, jest nim przyjęcie fałszu za prawde.
Manipulacja polega na doborze tematów. Pokazuje się tylko niektóre rzeczy, i to w nienormalnych proporcjach. Na przykład bieda. Oglądają tel., mamy prawo myśleć, że na świecie głównym problemem jest terroryzm, różni fundamentaliści, handel narkotykami i wszelka organizowana przestępczość. To nie jest prawda. Głównym problemem jest to, że dwie trzecie ludzkości żyje w biedzie, na pograniczu głodu, bez szansy zmiany tego stanu.........................."
R. Kapuściński
Manipulacja polega na doborze tematów. Pokazuje się tylko niektóre rzeczy, i to w nienormalnych proporcjach. Na przykład bieda. Oglądają tel., mamy prawo myśleć, że na świecie głównym problemem jest terroryzm, różni fundamentaliści, handel narkotykami i wszelka organizowana przestępczość. To nie jest prawda. Głównym problemem jest to, że dwie trzecie ludzkości żyje w biedzie, na pograniczu głodu, bez szansy zmiany tego stanu.........................."
R. Kapuściński
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
taaaa a przed IKEA i M1 co weekend tłumy zakupowiczów !!! I co tak wszyscy narzekają ???!!!
Chyba ,że wózki i siatki im się urywają.
Chyba ,że wózki i siatki im się urywają.
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
-
- Zaprawiony W Bojach
dzięki Li za link.
Szanuję Kapuścińskiego i trudno mi się pogodzić z tą powszechną biedą. Może rzeczywiście to jest największy problem świata.
Ale Kapuściński mówi o manipulacji, a jej wg. mnie nie ma. Bo selekcja tematów to nie jest manipulacja. Telewizja, wszystko jedno czy dwie stacje z USA, czy też wszystkie pokazują materiały, które uważają za "hity" za to co napędzi im więcej widzów, sensacyjne wiadomości. A zamach, śmierć terroryzm to jest właśnie sensacja. Nie można ich za to winić, oni dbają o oglądalność. Natomiast manipulacja ma negatywne znaczenie.
Szanuję Kapuścińskiego i trudno mi się pogodzić z tą powszechną biedą. Może rzeczywiście to jest największy problem świata.
Ale Kapuściński mówi o manipulacji, a jej wg. mnie nie ma. Bo selekcja tematów to nie jest manipulacja. Telewizja, wszystko jedno czy dwie stacje z USA, czy też wszystkie pokazują materiały, które uważają za "hity" za to co napędzi im więcej widzów, sensacyjne wiadomości. A zamach, śmierć terroryzm to jest właśnie sensacja. Nie można ich za to winić, oni dbają o oglądalność. Natomiast manipulacja ma negatywne znaczenie.
ENTRE.PL Team