Dlaczego idziemy na łatwiznę
- krzycho
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
A niekoniecznie zwyczaje z budowy, ludzie są leniwi i wygodniccy.
To jest robota dla moderatora - zwrócić, ale grzecznie, uwagę, żeby sprawdzic, czy aby nie wałkuje sie tematu pięc linijek niżej.
FAQ, hmmm... wszystko rozbija się o Adamma.
To jest robota dla moderatora - zwrócić, ale grzecznie, uwagę, żeby sprawdzic, czy aby nie wałkuje sie tematu pięc linijek niżej.
FAQ, hmmm... wszystko rozbija się o Adamma.
[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
k
- Mikael
- Zaprawiony W Bojach
Trochę Was ludziska nie rozumiem. Bo czyim problemem jest zadanie przez kogoś pytania, które zdaniem innego kogoś jest banalne i można se poszukać samemu odpowiedzi?
Według mnie jest to problem tego, kogo to irytuje.
Jak ktoś chce zapytać - niech pyta. W końcu chyba po to jest też to forum. A jak ktoś nie chce być "wyzyskiwany" - niech nie odpowiada.
I tyle w temacie.
Myślę, że nie jest to znacząco kwestia lenistwa i "bycia pijawką", ale raczej tego, że ktoś nowy z zaufaniem zwraca się do bardziej doświadczonych kolegów i koleżanek;)
Forum - jest też miejscem szukania.
Według mnie jest to problem tego, kogo to irytuje.
Jak ktoś chce zapytać - niech pyta. W końcu chyba po to jest też to forum. A jak ktoś nie chce być "wyzyskiwany" - niech nie odpowiada.
I tyle w temacie.
Myślę, że nie jest to znacząco kwestia lenistwa i "bycia pijawką", ale raczej tego, że ktoś nowy z zaufaniem zwraca się do bardziej doświadczonych kolegów i koleżanek;)
Forum - jest też miejscem szukania.
Któż jak Bóg!
- Pit
- Zaprawiony W Bojach
Zgoda, że niech kto chce pyta a kto nie chce niech nie odpowiada. Tylko co jakis czas pojawia sie taki Pytek co to nieusatysfakcjonowany skąpymi odpowiedziami zaczyna się ich coraz głośniej i natarczywiej dopominać i oskarża a to o to, ze chytrusy nie chcą ujawniać tajników, albo, ze olewają nowych i zniechęcają ich.
biec goniąc marzenia
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url]
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url]
-
- Rozgrzewający Się
widze, że nie do końca zostałem zrozumiany. Zilustruję to:
Przychodzi nowicjusz i pyta:
Za 6 miesiecy chce pobiec maraton. Jak trenować?
Inny nowicjusz:
Za 6 miesiecy chce pobiec maraton. Przeczytałem juz wszystkie teksty o treningu na tej stronie, zobaczyłem plany Skarżyńskiego. Powiedzcie, co oznacza WS i jak się biega rytmy, to chodzi o sprinty, czy interwały.
Ten drugi nowicjusz może liczyć na więcej z mojej strony.
Inny nowicjusz:
Za 6 miesiecy chce pobiec maraton. Przeczytałem juz wszystkie teksty o treningu na tej stronie, zobaczyłem plany Skarżyńskiego. Powiedzcie, co oznacza WS i jak się biega rytmy, to chodzi o sprinty, czy interwały.
- wojtek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 30:59
- Życiówka w maratonie: 2:18
- Kontakt:
Tez tak mysle .
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
- Ojla
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 3:43:37
- Kontakt:
Ale temu pierwszemu nowicjuszowi można książkę Skarżyńskiego polecić
.
Jola

Jola
Pozdrawiam, Jola
-
- Zaprawiony W Bojach
no i spaliłem mój nowy sobowtór, a tak się ładnie nazywałQuote: from Biegam ciut za duzo on 4:56 pm on Feb. 20, 2004
widze, że nie do końca zostałem zrozumiany. Zilustruję to:
Inny nowicjusz:
ENTRE.PL Team
- Jarro
- Stary Wyga
Jest trochę pytaczy, pytaczek oraz pytaczątek którym w zasadzie nie jest potrzebna odpowiedż. Pytają, bo lubią, pytają, bo chcą stworzyć sympatyczny nastrój, pogadać, podtrzymać kulejącą konwersację.
Konstrukcja pytania pozwala zazwyczaj zaliczyć pytacza do właściwej grupy.
Naturalnie, dotyczy to wszystkich dziedzin życia, więc i biegania. Udzielanie odpowiedzi, gdy wyczujemy pytacza-pytacza, należy wtedy ograniczyć do niezbędnego minimum.
Dobre efekty daje : tak, nie, nie wiem.
Konstrukcja pytania pozwala zazwyczaj zaliczyć pytacza do właściwej grupy.
Naturalnie, dotyczy to wszystkich dziedzin życia, więc i biegania. Udzielanie odpowiedzi, gdy wyczujemy pytacza-pytacza, należy wtedy ograniczyć do niezbędnego minimum.
Dobre efekty daje : tak, nie, nie wiem.
Jarro
- Ojla
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ja posądzałam któregoś z Was
.
Jola

Jola
Pozdrawiam, Jola
-
- Zaprawiony W Bojach
Na mądre pytania zawsze warto odpowiedzieć. Forum jest po to ,aby pytać i odpowiadać.
Ja zwalam winę za tzw. chodzenie na łatwiznę na zarządcę strony głownej.
Tam powinny być wszystkie odpowiedzi,podpowiedzi i kierunkowskazy.
Moderatorzy moga sie dwoić i troić,ale to administrator powinien działać.
Fakt,że odbywa się dyskusja na ten temat jest wystarczającym sygnałem,aby zadbać o tę stronę,bo być może forum zamiast sie rozwijać - zaczyna się robić śmietnikiem powtarzanych co jakiś czas pytań.
Może brakuje konkretnych artykułow na stronie głównej. Nie zwalajmy winy na nowych forumowiczów,niezależnie od tego czy to klony czy nie.
I jeszcze jedno - te bzdurne literki B i oznaczenia typu zaprawiony w.. - może czas zmienić sposób oceniania forumowiczów - mówię o tym,bo jestem pewien,że połowa bezsensownych tematów na forum,by nie istniała.
(Edited by Montano Corridore at 10:29 pm on Feb. 20, 2004)
Ja zwalam winę za tzw. chodzenie na łatwiznę na zarządcę strony głownej.
Tam powinny być wszystkie odpowiedzi,podpowiedzi i kierunkowskazy.
Moderatorzy moga sie dwoić i troić,ale to administrator powinien działać.
Fakt,że odbywa się dyskusja na ten temat jest wystarczającym sygnałem,aby zadbać o tę stronę,bo być może forum zamiast sie rozwijać - zaczyna się robić śmietnikiem powtarzanych co jakiś czas pytań.
Może brakuje konkretnych artykułow na stronie głównej. Nie zwalajmy winy na nowych forumowiczów,niezależnie od tego czy to klony czy nie.
I jeszcze jedno - te bzdurne literki B i oznaczenia typu zaprawiony w.. - może czas zmienić sposób oceniania forumowiczów - mówię o tym,bo jestem pewien,że połowa bezsensownych tematów na forum,by nie istniała.
(Edited by Montano Corridore at 10:29 pm on Feb. 20, 2004)
- Ojla
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Nie wydaje mi się, aby literki B stanowiły motyw pisania o "niczym". Wystarczy przecież coś około 250 postów, by osiągnać najwyższy stopień wtajemniczenia. Ci, którym na tych literkach zależy (jeśli tacy są), mogą to załatwić bardzo szybko. Czy każdy z nas z ręką na sercu może uznać, że 100% jego wypowiedzi dotyczyło wyłącznie biegania? Przecież jak ktoś mądry powiedział, do biegania to sąlasy, parki itp. a forum jest do gadania
. Ci, którzy naprawde chcą biegać, poczytają, poszukają i znajdą to, co im w tym pomoże
. Czasami pierwszy post, może nie zawsze bardzo konkretny, jest być może swoistym przywitaniem
. Zadaniem moderatora "Zacznij biegać" jest chyba przywitanie i skierowanie na odpowiedni "trop".
Jola

Jola
Pozdrawiam, Jola
- Ojla
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Jeśli brać pod uwagę literki "B"
.
Jola

Jola
Pozdrawiam, Jola
- Oti
- Zaprawiony W Bojach
Ojla 1 : 250 ?! oj to musze szybko nastukac jakichs bezsesownych postow!
taki madach np. ma tylko 4 literki B a powinien miec 5 prawda?
albo taki Oti: lubi te forum i choc o bieganiu pisze malo - bo sie niezna jeszcze na tyle by sie jakos fachowo wypowiadac to - pisze duzo na ruzne "glupawe" tematy i tez ma 4 literki B.
wiec co one oznaczaja? moim zdaniem dopuki znacza tyle co aktywnosc na forum a nie "fachowosc" biegacza.
a wracajac do tematu samych tysiac krotnie walkowanych tematow. to moze zamiast gledzic nalezy zglaszac takie uwagi do administratora.
"wywalic literki B"
albo
"prosze o zrobienie linkow dla poczatkujacych forumowiczow". <- to akurat moglby zrobic kazdy kto zna te forum na wylot.
taki madach np. ma tylko 4 literki B a powinien miec 5 prawda?
albo taki Oti: lubi te forum i choc o bieganiu pisze malo - bo sie niezna jeszcze na tyle by sie jakos fachowo wypowiadac to - pisze duzo na ruzne "glupawe" tematy i tez ma 4 literki B.
wiec co one oznaczaja? moim zdaniem dopuki znacza tyle co aktywnosc na forum a nie "fachowosc" biegacza.
a wracajac do tematu samych tysiac krotnie walkowanych tematow. to moze zamiast gledzic nalezy zglaszac takie uwagi do administratora.
"wywalic literki B"
albo
"prosze o zrobienie linkow dla poczatkujacych forumowiczow". <- to akurat moglby zrobic kazdy kto zna te forum na wylot.

moje tipi twoim tipi