Telefon komorkowy

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
THEsiu
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mam takie pytanie co do telefonow komorkowych.
Ostatnio planuje sobie kupic komorke w IdeaMIX. Telefon upatrzony przezemnie to Siemens S55 + aparat fotograficzny. Po rozmowie z kolega mam do tej promocji male watpliwosci. Otoz komorka ta w tanszej taryfie kosztuje ok. 180 zl brutto. Cena jest rozsadna. Na ulotce rekamacyjnej przeczytalem ze na poczatek w prezencie otrzymujesz 60 zl brutto na rozmowy itd. Problem jest taki ze te 60 zlotych sie nie otrzymuje tylko trzeba im oczywiscie zaplacic! Drugi problem to napis na ulotkach reklamowych na ktorych wyraznie pisze: "Siemens S55 + aparat fotograficzny" no i podana cena. Dowiedzialem sie ze za aparat ktory jest "+" tez trzeba zaplacic chyba jakies 80 zl! Sumujac to wszystko to za telefon w IdeaMIX place nie 180 zl tylko jakies 320 zl brutto!
Pytanie do Szanownych forumowiczow: Czy faktycznie tak to z tym jest? Czy ceny sa takie w tej tanszej taryfie? Jesli ktos z Was korzystal z tej oferty to prosze odpiszcie i poradzcie czy kupowac czy poczekac az np. obniza ceny?
Dzieki z gory Wszystkim!
Pozdrawiam :)
From that day on, if I was ever going somewhere I was running!
[url]http://www.gump.prv.pl/[/url] - [b]Forrest Gump[/b] - serdecznie zapraszam!
PKO
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a nie lepiej zadzwinić na infolinie. Należy walczyć z bezrobociem, bo jak panienki nie wyrobią limitu dziennego rozmów telefonicznych to je zwojnią. Ja dzwonie 5 razy dziennie na infolinię Danone i pytam, kiedy wprowadzą jogurt bananowy śliwkowy.

A jeśli chodzi o operatorów telefoni komórkowych to jedno jest pewne - zawsze dostaniesz mniej niż z pozoru wygląda i zawsze zapłacisz więcej niżbyś się tego spodziewał. A w dodatku nie sposób jest porównać ofert operatorów, już oni o to zadbali.

Ale i tak jest lepiej niż jak monopol miał Centertel. Gdyby ten monopol był utrzymany to za minutę płacilibymy pewnie 5 PLN, a aparaty nie schodziłyby poniżej 1000 PLN
ENTRE.PL Team
Awatar użytkownika
Mikael
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czasem warto też jest poczekać nieco - upatrzony telefon może za miesiąc kosztować o wiele mniej i to na dodatek w wybranej przez Ciebie taryfie.

Ja mam telefon w Idei. Nie narzekam - sieć jest w miarę dobra. Jak kupowałem to wtedy nie mieli Ideimix.
Kupiłem Siemensa C 35i za jakieś 40zł (brutto) w taryfie 30.

Teraz zaś ostatnio wymieniłem telefon na S55 + aparat
ale zaczekałem aż w ofercie dla mnie (ze względu na staż w sieci) stanieje do bodajże 49zł netto i za tyle kupiłem (płaciłem punktami Profit).
Mam taryfę 30.
Któż jak Bóg!
Awatar użytkownika
THEsiu
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Hmm... Faktycznie lepiej chyba poczekac. Juz nawet o tym myslelem. Moze obniza ceny albo wymysla cos fajnego np. w nowym roku. Takze narazie sie wstrzymuje.
I jak Mikael: fajny ten Siemens S55? I jak wychodza zdjecia?
:)
From that day on, if I was ever going somewhere I was running!
[url]http://www.gump.prv.pl/[/url] - [b]Forrest Gump[/b] - serdecznie zapraszam!
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ