Internet
- monka
- Zaprawiony W Bojach
Miesiąc używam neostradę ale co dziennie są awarie - nawet do 2 h brak łącza. Koszt 150pln/miesiąc. Mam ofertę od konkurencji (astercity), wychodzi troche taniej (niewiele) ale co jeśli awarię są jeszcze częstsze?
A z jakich WY korzystacie łączy (chodzi mi o łącza stałe)?
A z jakich WY korzystacie łączy (chodzi mi o łącza stałe)?
[b]99% DOBRZE = 100% ŹLE![/b]
- piro20
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Korzystam od 8 miesięcy z dostępu przez astercity i jeszcze ani razu nie miałem awarii (chyba że nie zauważyłem, bo niecodziennie używam). Niezawodne łącza mam w pracy;)
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url]
-
- Zaprawiony W Bojach
Mam sta³e ³±cze w Astercity, koszt miesiêcznie 152 pln (razem z kablówk±). Nie przypominam sobie ¿adnych awarii, a korzystamy z ³±cza ju¿ blisko rok.
- monka
- Zaprawiony W Bojach
no to kiepsko wybrałam, dałam się naciągnąć, była promocja (1 miesiąc za darmo) a teraz przez rok muszę płacić za awaryjne łącze. Może chociaż prędkośc mam większą w neostradzie -jak ściągam coś to zwykle 30kb/s- a w astercity jaka jest?
- piro20
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
To zależy od abonamentu, ja mam ten podstawowy (płace identycznie jak Joycat) i predkości mam porównywalne do Ciebie, czasami wyższe, a czasami niższe, ale to już chyba zależy od obciążenia sieci danego "providera".
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url]
- monka
- Zaprawiony W Bojach
właśnie znalazłam strone gdzie podają informacje o
AWARIACH łączy. Już nie mam wątpliwości że zrobiłam głupstwo kupujac neostrade za 150zl - bardzo awaryjne łącze a za TV kablową jeszcze dodatkowy koszt ok 50zl. :(
AWARIACH łączy. Już nie mam wątpliwości że zrobiłam głupstwo kupujac neostrade za 150zl - bardzo awaryjne łącze a za TV kablową jeszcze dodatkowy koszt ok 50zl. :(
- michal derbiszewski
- Wyga
Trochę się zdziwiłem czytając o awaryjności neostrady - ja używam jej od kilku miesięcy i jak dotąd nie miałem kłopotów; Zdaje się, że kilka godzin nie było w jakimś tam dniu netu, zadzwoniłem do nich na infolinię, złożyłem reklamację, którą uwzględnili i rachunek miałem pomniejszony o jeden dzień. Jak dotąd jestem zadowolony.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Ja od ponad roku mam Neostradę.
Na poczatlu były problemy.
Ale od kwietnia juz chyba żadnych (przedwczoraj ssięna chwilę przytkała)
Szybkość jest chyba większa niż w AsterCity - w moim bloku wszyscy poza mną korzystają z AsterCity.
Na poczatlu były problemy.
Ale od kwietnia juz chyba żadnych (przedwczoraj ssięna chwilę przytkała)
Szybkość jest chyba większa niż w AsterCity - w moim bloku wszyscy poza mną korzystają z AsterCity.
Mieliśmy na początku SDI, ale złożyliśmy się i zrobiliśmy sobie sieć. Zdecydowanie najlepszy wyjscie, duzo lepsze niz neostrada, astery i reszta.
Lacze kosztuje 4000 ale rozkladajac na ilosc userow wychodzi po 90 zl.
Ale to wymaga troche checi i zainsteresowania. Zwlaszcza na poczatku ,,, potem to juz samo leci.
"Konkurecja" - chello, aster, neostrada ma zerowe zyski w naszej okolicy.
Lacze kosztuje 4000 ale rozkladajac na ilosc userow wychodzi po 90 zl.
Ale to wymaga troche checi i zainsteresowania. Zwlaszcza na poczatku ,,, potem to juz samo leci.
"Konkurecja" - chello, aster, neostrada ma zerowe zyski w naszej okolicy.
- mucherek
- Stary Wyga
- Kontakt:
To zalezy gdzie sie mieszka. Na wsi niestety gorzej z tym jest, niz w blokach, zwlaszzca jak w okolicy mieszkaja ludzie, ktorzy niezbyt sa zainteresowani netem.
Ja mam lacze Wifi, nie jest za szybkie, ale tez nie potrzebuje jakiegos duzego transferu, a nie place za to jakos specjalnie duzo.
Ja mam lacze Wifi, nie jest za szybkie, ale tez nie potrzebuje jakiegos duzego transferu, a nie place za to jakos specjalnie duzo.