29 listopada 2003 r. - Dzień Bez Kupowania
- krzycho
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Li, w całej tej idei łączą się dwie zupełnie różne rzeczy...
Nawoływanie do zmiany trybu życia, innego spędzania czasu wolnego jest jak najbardziej OK. Ale jak słyszę te lewacko-antyglobalistyczne androny o ekokonsekwencjach stylu życia, zasobach naturalnych, niesprawiedliwych podziałach dóbr, to mnie lekko zalewa...
Nawoływanie do zmiany trybu życia, innego spędzania czasu wolnego jest jak najbardziej OK. Ale jak słyszę te lewacko-antyglobalistyczne androny o ekokonsekwencjach stylu życia, zasobach naturalnych, niesprawiedliwych podziałach dóbr, to mnie lekko zalewa...
[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
k
- lukasz
- Zaprawiony W Bojach
Jasne że trzeba pokazywać inne możliwości spędzania czasu. trzeba jeszcze tylko zadać pytanie czy ludzie którzy wolą spędzać czas w marketach będe mieli zamiar zmienić przyzwyczajenia - bo coś mi się nie wydaje to takie oczywiste.
łukasz
- active
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Na tym polega "wolność" - masz wybór, to zależy tylko od Ciebie.Quote: from lukasz on 11:49 am on Nov. 26, 2003
Jasne że trzeba pokazywać inne możliwości spędzania czasu. trzeba jeszcze tylko zadać pytanie czy ludzie którzy wolą spędzać czas w marketach będe mieli zamiar zmienić przyzwyczajenia - bo coś mi się nie wydaje to takie oczywiste.
Być może pamiętasz próbę zmieniania przyzwyczajeń z czasów socjalistycznej Polski: sprzedaż alkoholu po 13-tej. Czy to w czymś pomogło? Czy teraz jest gorzej (mimo, że możesz pić ile wlezie)?
pozdr
[b][url=http://www.actv.prv.pl]www.actv.prv.pl (Jak zacząłem biegać?)[/url][/b]
- lukasz
- Zaprawiony W Bojach
Active - i dokładnie o to mi chodziło - są ludzie którzy kupują w weekendy, są tacy którzy przeciw temu protestują. Ani tego ani tego nie można zabronić.
łukasz
- lecho
- Zaprawiony W Bojach
To postawcie się w roli tych którzy muszą sprzedawać w niedziele.Są to najczęściej ludzie którzy za marne pare groszy są wręcz zmuszani do pracy w niedziele i niektóre święta.
- active
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Szkoda mi tych ludzi. Tak samo jak szkoda mi ochroniarzy, administratorów sieci komputerowych, pracowników info linii, itp.Quote: from lecho on 12:27 pm on Nov. 26, 2003
To postawcie się w roli tych którzy muszą sprzedawać w niedziele.Są to najczęściej ludzie którzy za marne pare groszy są wręcz zmuszani do pracy w niedziele i niektóre święta.
Patrząc w ten sposób wszyscy jesteśmy zmuszani do pracy (choć nie wszyscy w niedzielę).
A zarobki są jakie są. Ja też zarabiam mało, ale robię wszystko by było coraz więcej.
pozdr
- Li
- Wyga
a może w owych lewacko-antyglobalistycznych andronach jest ziarno prawdy? hę? 
daleka jestem od wszelkich ekstremizmów, ale nie chcę bezwolnie godzić się na rzeczywistość pt. "mam kasę mam rację, cokolwiek bym robił"
naiwna idealistka li

daleka jestem od wszelkich ekstremizmów, ale nie chcę bezwolnie godzić się na rzeczywistość pt. "mam kasę mam rację, cokolwiek bym robił"
naiwna idealistka li
- active
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Li: jak według Ciebie wyglądał by idealny świat?
Przegiąłem - wycofuję pytanie
pozdr
(Edited by active at 1:06 pm on Nov. 26, 2003)
Przegiąłem - wycofuję pytanie

pozdr
(Edited by active at 1:06 pm on Nov. 26, 2003)
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
A co jeśli idac z rodziną na spacerze dziecko chce np batonika? Nie kupować? Ale bzdety...choć każdy ma jakiegoś bzika..
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
- krzycho
- Zaprawiony W Bojach
No właśnie. Ziarno, a nie cała prawda...Quote: from Li on 12:46 pm on Nov. 26, 2003
a może w owych lewacko-antyglobalistycznych andronach jest ziarno prawdy? hę?
naiwna idealistka li
A kasy nie mam. Za tydzień zaczyna się Desert Cup. Gdybym miał, to tam bym startował

[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
k