Jest nas coraz więcej

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
grek
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Po tych wszystkich ostatnich biegach zauważyłem, że na każdej imprezie padały rekordy frekwencji - tak było w Bochni, w Krośnie, na maratonie w Poznaniu, wczoraj w tv widziałem ,że w Warszawie Bieg Niepodległości również rekordowy pod tym względem. Czyżby to zwiastun nadciągających nowych czasów :)
A może w tzw. społeczeństwie coś drgnęło?
pzdr
Jarek
grek
PKO
Awatar użytkownika
Mirkas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tez mam takie wrażenie.Zaczynamy sie robic coraz normalniejszym krajem pod tym względem.Biegłem w czoraj w Warszawie. Jestem pod wrazeniem. Na taki bieg warto sie wybrac dla towarzystwa niz wyczynowo.Szkoda tylko że nie ma to odzwierciedlenia i chociaz małej pomocy w mediach. Pokazują tylko zwyciezców jakbysmy wszyscy brali udział w Olimpadzie.Niech pokaża przeciętnego Kowalskiego który pokonał swoje słabosci,zmienił styl zycia i odwazył sie wystartowac mimo usmiechów sąsiadów.itp.Czy wśród dziennikarzy brak biegających?
Mirek K
silos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zgadzam się nie powini pokazywać tylko zwycięsców w TV. Bo to ukazuje ludzią że nie mają czego szukać w biegach ulicznych, zniechęca. Powino się pokazywać takiego Kowalskiego co biega dla zdrowia. To ludzi by zachęciło. Iednak polacy wolą uprawiać sport przed telewizorem, a nie na świeżym powietrzu. Może taki kowalski by ich zmobilizował?
[b]"Kto się ośmieli, wygrywa"[/b]
Awatar użytkownika
Rafael_
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Zgadzam się z silosem, ale jestem zdania, że tak w ogóle to powinno być więcej biegania w TV. I to nie tylko już na mecie, ale powinni pokazać kawałek biegu. No przecież to jest ciekawe:o, kto wygra. A w międzyczasie można pokazać pasjonatów amatorów - piękny obrazek.:ble:
[b]Oby do mety
Awatar użytkownika
THEsiu
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No mnie tez udalo sie podniesc frekwencje w jednym z biegow niepodleglosci po namowie rodzicow. Same zawody sie spodobaly no i teraz sam chyba bede sie decydowal na rozne biegi. :) Pozdrawiam :)
From that day on, if I was ever going somewhere I was running!
[url]http://www.gump.prv.pl/[/url] - [b]Forrest Gump[/b] - serdecznie zapraszam!
Awatar użytkownika
Martynab
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja niestety nie podniosłam frekwencji w zadnych biegach , ale mam nadzieje że wkoncu zdobede sie na odwage i na wiosne zmieni sie to. Tymczasem czuje ze coraz lepiej mi sie biega .niestety moje gardło nie za bardzo wytrzymuje te temperatury ;(
silos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie przejmuj się:) szalik na szyje i ruszaj, ale najpierw wylecz porządnie gardło. Życze dobrego startu na wiosne.
Awatar użytkownika
raner
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

i bedzie nas coraz wiecej i wiecej super !!!
Jak pokazywali np cały  maraton z Nowego Jorku  to uwaga skupiona była prawie cały czas na tych najlepszych .
Amatorów to prawie nic nie pokazali chyba ze na starcie i później ten tłum z helikoptera.
Tylko ze tam do bieganie nie trzeba zachęcąć
Inna sprawa mnie zastanawia jak to jest ze amerykanie to takie grubasy okropne są a jednak tak masowo w maratonie startują
Pewno inni sa grubi a inni startuja ale zawsze to dziwne ze  na tle całego społeczeństwa masowo uczestncza w biegach i masowo sa grubasy i to takie ze hej
oceniaj swój sukces na podstawie tego z czego musiałeś zrezygnować żeby go osiągnąć[/b]  gg310854
Awatar użytkownika
Cotton
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja sam biegam od trzech lat ale na imprezy wszelkiego rodzaju nie jezdzilem (oprocz zawodow szkolnych) az do tego roku. Bylem na 3 biegach a na przyszly rok planuje conajmniej 2 razy tyle. pozdrawiam :)
Stworzony by biec
W pogoni za swoim dniem... [b][url]biegajznami.pl[/url][/b]
Awatar użytkownika
krzycho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

TYlko że w naszym pieknym kraju trzeba byc od razu debeściakiem. A już maraton w powszechnej opinii to dyscyplina dla gladiatorów. A przecież każdy w miarę przygotowany truchtacz jest w stanie go skończyć w te 5 godzin z kawałkiem...
Quote: from Mirkas on 10:05 pm on Nov. 12, 2003
Czy wśród dziennikarzy brak biegających?
nie ;)
[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
silos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W polsce najgorsze jest to, że jeśli ktoś chce zacząć biegać, to zawsze jest wyśmiewany przez rówieśników. To bardzo zniechęca. Więc wielu ludzi odrazu rezygnuje. Ja sam byłem wysmiewany przez mojch rówieśnków, teraz mam to gdzieś:). Obecnie jak wychodze biegać a moj rówieśnicy stoją pod klatką, proponuje im aby sie przyłonczyli, oczywiście żaden się nie przyłonczy, ale juz się zemnie nie śmieją. Dlatego apeluje do wszystkich poczatkujących biegaczy nie wstydzcie sie tylko biegajcie a wyśmiewcą proponujcie wspólny bieg. Bardzo szybko przestaną sie z was smiać.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ