IQ test

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
Zbyszek
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Cholera
Dlaczego mówicie o ludziach starych - mam jedynie 43 lata :-))), ale faktycznie sam też się dziwię, że wraz z wiekiem w teście ma się więcej punktów. czyżby chodziło o to, że już część komórek mózgowych w życiu przepiłem (zresztą byłem barmanem przez wiele lat :-)) )
Swoją drogą uważam, że człowiek 19 letni, a tym bardziej młodszy ma dużo mniej doświadczeń róznego rodzaju, niż np. ja i przez to ma gorzej z rozwiązanem testu. Może jedynie nadrobić nieco szybkością.
Test rozwiązywałem na onecie, gdzie czas ucieka i samoistnie jest przeskok na nastepne pytanie - to chyba większy stres niż w gazecie wyborczej, gdzie nie każdy kontroluje czas. W każdym razie oprócz niektórych zadań, których nie zdążyłem zrobić (nawet robiąc test drugi raz) poszło nieźle i podbudowało mnie sporo. Nawet gdybym liczył punkty jako 19 latek, to powyżej średniej krajowej, a to cieszy. Chociaż uważam, że oczywiście to nie jest wykładnik inteligencji, bo to pojęcie szersze. Ja np. miałem już kontakt z takiego typu zadaniami i w kilku przypadkach to mi ułatwiało rozwiązanie, np. z ciągami liczbowymi, bo nieraz w tych zadaniach nie ma co kombinować, a wystarczy spojrzeć na co drugą liczbę, która np. wzrasta o 2. To tylko zabawa. Ale fakt lubiłem i lubię wygrywać. To takie miłe :-))))
zbyszek (rajd3orlow.szn.pl)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ