Buty NIKE DOWNSHIFTER 9

900m
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,
czy ktoś z Was ma okazję biegać z butach NIKE DOWNSHIFTER 9?
Biegam 3/4 razy w tygodniu, najczęściej ok 10km, niekiedy dłuższe wybiegania (20km+). Szukam lekkich butów, wygodnych.
Czy sądzicie, że tego typu buty będą ok? Chciałbym wydac na buty 200/300zl. Czy można je porównać z Pegasusami(34/35)? Ewentualnie możecie polecić jakieś inne w podobnym budżecie?
PKO
Awatar użytkownika
Mossar
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Miałem Downshiftery i teraz mam Pegasusy 36 (ponoc się prawie niczym nie różnia od 35).

W Downshifterach dwa razy zrobiłem sobie konkret kontuzję, ale to pewnie trochę przypadek i dobranie zbyt małego buta (43.5).

Teraz w Pegasusach biega mi się bardzo fajnie. Mam lekki luz (44.5), więc to też pewnie trochę pomaga.

Ale nie wiem czy to Ci pomoże, bo ja biegający w Downshifterach i ja biegający w Pegasusach to dwie różne osoby. W downshifterach nie raz przesadzałem, byłem cały pospinany mięśniowo i niewiele wiedziałem o bieganiu. W Pegasusach już podchodze z większą pokorą, trochę sie rozluźniłem i teraz dalej wiem niewiele, ale jednak trochę więcej. Mimo wszystko i tak bym polecił bardziej Pegasusy, bo ostatnio przymierzałem Downshiftery i jednak wolę Pegasusy.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ