AdRem - Komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

AdRem
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wszelkie uwagi mile widziane :usmiech:

AdRem - Powrót do dawnej formy
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 49:18

Nieprzeczytany post

Cześć :)
Zaczynasz z identycznych parametrów jak ja (z wyjątkiem Twego wieku, którego nie znam :hej: ) - u mnie było 187cm i 115 kilo pod koniec maja 2012.
Życzę Ci przede wszystkim wytrwałości, bo miłość do biegania sama przyjdzie z czasem ;)
AdRem
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

22 lata. Ja całe życie byłem związany ze sportem. Jak nie z jednym to z innym. Brakuje mi nie tylko aktywności fizycznej, ale i współzawodnictwa. Niestety ostatnie 2 lata przesiedziałem przed komputerem. Jak widzę wszystkie swoje medale, to aż wstyd przed samym sobą, że do takiego czegoś doprowadziłem :grr:
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No to masz na starcie łatwiej, jako młodzieniec ;)
Zapraszam na mojego bloga, zobaczysz początki walki z nadwagą - z tym, że ja zaczynałem latem, więc dużo rowerowałem (kolana na początek były za słabe na noszenie takiej masy przy bieganiu) - jesienią trochę trudno na 2 kółkach oprzeć aktywność fizyczną.
Zajrzyj też do bloga małego89 - zaczynał jako Twój rówieśnik ze 120-coś, dziś biega maratony <3h! :) Zresztą, każdy tutaj, obojętnie z jakiej wagi czy motywacji zaczynał bieganie, to jest nowa, osobna historia, wręcz powieść o zmaganiach ze słabościami, i od każdego na pewno wyciągniesz coś dla siebie.
AdRem
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Blog Młodego widziałem, chociaż tylko fragmenty. Na Twój też z chęcią zajrzę (jak i na wiele innych), ale dopiero wieczorem, jak wrócę z biegania.
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:56
Życiówka w maratonie: 03:44:08

Nieprzeczytany post

Witaj!
Gratki za wykonanie biegu. :) To nie było tragiczne. Było takie jakie powinno być. Ważne, że się dobrze czujesz i masz moc żeby dalej trenować. Z czasem będzie tylko coraz lepiej. Na koniec mały motywator. Wiem chłopak od początku ostro biegał, ale udowodnił, że da się. Blog Yafoo. Pozdrawiam!
AdRem
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki. Ten dzisiejszy bieg dał mi świetnego kopa. Wymęczyłem się, ale do domu wszedłem uśmiechnięty :hej:
Awatar użytkownika
hotmas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witaj :)
Tragedii nie było. 5 min biegu to kopa czasu jak na początek.
AdRem pisze:Dzięki. Ten dzisiejszy bieg dał mi świetnego kopa. Wymęczyłem się, ale do domu wszedłem uśmiechnięty :hej:
I o to w tym wszystkim chodzi :) Powodzenia. Będę w miarę możliwości zaglądał :)
Awatar użytkownika
cafe
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:58

Nieprzeczytany post

AdRem pisze: ( ... )

Czas: 38:04
Dystans: 4,23km
(...)
Tragicznie. :ojoj:
To nie było "tragicznie" tylko zwycięstwo ! nas swoimi słabościami i Ty wygrałeś !
dobry humor i wiarę w siebie.
Nie ma rzeczy niemożliwych ... są tylko takie, których nie pragniemy zbyt mocno ...
blog
komentarze
Obrazek
AdRem
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Zwycięstwo było i to wielkie. Wstałem i wyszedłem, a ostatnimi czasy zabierałem się do wszystkiego "jak pies do jeża".
Pierwsza bariera przełamana. Teraz kolejne.
Dzięki za wsparcie :usmiech:
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

e tam, tragicznie*... dobrze jest, pierwszy krok za Tobą :)

*pobiłeś mój 'debiut' o 2km i jakieś 30s/km, więc wcale nie jesteś na najgorszym poziomie, jaki widział ten portal :)
AdRem
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Bardziej martwi mnie wytrwałość niż początek. Wiadomo, że po kilku latach bezczynności nie będzie kolorowo, ale mam nadzieję, że po kilku treningach wkręcę się na dobre.
Awatar użytkownika
hotmas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeszcze jedna rada :nowiesz: Nie spiesz się. Trening to nie wyścig. Na początku najważniejszy jest czas, a nie tempo. Z czasem i te będą się wydłużać i będą coraz szybsze. A rekordy to na zawodach :spoczko:
Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

AdRem pisze:Bardziej martwi mnie wytrwałość niż początek. Wiadomo, że po kilku latach bezczynności nie będzie kolorowo, ale mam nadzieję, że po kilku treningach wkręcę się na dobre.
Jak chcesz wytrwałości - to polecam ustawienie bardzo ścisłych dni treningu. Ale wtedy pamiętaj - nawet jak leje jak z cebra to i tak idzie się biegać. U mnie taka metoda sprawdzała się na początku najlepiej.
zgodnie z naturą!
AdRem
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Starałem się właśnie biec wolniej, ale robić mniej przerw i to się udało. Tylko dlatego czas się poprawił.
Gdybym przyspieszał, po powrocie położyłbym się i więcej nie wstał :hej:

@tomasir, tak właśnie zrobiłem. Wtorek, czwartek i sobota biegam. Na razie udaje mi się tego trzymać, ale to dopiero dwa wyjścia. Ciężko przechodzę takie adaptacje do nowego rozkładu dnia, chociaż na razie idzie całkiem nieźle.

Po wtorku ledwo nogami ruszałem, a dziś odczuwam tylko lekkie zmęczenie, czyli organizm się adaptuje powoli do wysiłku.
ODPOWIEDZ