Sylw3g - sweet komcie... :P
Moderator: infernal
-
- Zaprawiony W Bojach
A jeszcze potem będzie?
- mar_jas
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:39:59
- Życiówka w maratonie: 3:28:43
Chyba za nerwowo do tego podchodzisz....( pewnie Ci już ktoś to pisał )... Potrenuj trochę więcej niż tydzień na spokojnie, zrób kilka akcentów ale nie w górnych granicach swoich możliwoście tylko tak w połowie... dorzuć kilka prostych rozbiegań...nie wiem czy Ci już ktoś to pisał...ale dla mnie to wygląda bardziej na problem głowy niż faktycznie stanu fizycznego..zacznij wierzyć ze jest ok a pewnie forma wróci w oka mgnieniu
-
- Zaprawiony W Bojach
Będę trzymał kciuki za powrót do pełnej formy.Musisz przeanalizować ostatnich kilka miesięcy treningów i sam dojdzie gdzie tkwi błąd,jakich treningów/akcentów potrzebuje Twój organizm.
Albo biegaj teraz spontanicznie ,na luzie....mnie tego zaczyna brakować.Jeszcze 3 tyg. do MW i bez planu co najmniej ze 3-4 miesiące.Mnie tego trzeba.
Albo biegaj teraz spontanicznie ,na luzie....mnie tego zaczyna brakować.Jeszcze 3 tyg. do MW i bez planu co najmniej ze 3-4 miesiące.Mnie tego trzeba.
- mar_jas
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:39:59
- Życiówka w maratonie: 3:28:43
Poczułem lekki powiew optymizmu od CiebieSylw3g pisze: No. W końcu normalne tempo rozbiegania.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Nie dawno pobiegles mocno 1500m i 400 a wczoraj zrobiłeś 10 km ciągłego tak jak pisałem pisząc sobie sam plan zajedziesz sie
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
MuszaBycTrocheSzybsiMuszaMiecUmiejetnosciIWole
AleWolaMusiBycMocniejszaNizUmiejetnosci
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
MuszaBycTrocheSzybsiMuszaMiecUmiejetnosciIWole
AleWolaMusiBycMocniejszaNizUmiejetnosci
- Sylw3g
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:56
- Życiówka w maratonie: 2:57:46
Nie chciałem. Zmusili mnie
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: tak daleko nie biega
Sylw3g a nie lubisz sobie czasem pobiegać 60-80' nieco wolniej? Pewnie teraz odpoczywasz, ale..tak mi się rzuciło w oczy, że często masz wybiegania 40-50 minut.
Te 4:48/km, to taki luzik rozumiem, ale przy 1h+ to też dla Ciebie spokojne tempo? Tak się tylko zastanawiam jak Twoja wytrzymałość wygląda, bo biegasz dość szybko te "easy" ale jak dla mnie, to nieco krótko Ale ja się nie znam!
Te 4:48/km, to taki luzik rozumiem, ale przy 1h+ to też dla Ciebie spokojne tempo? Tak się tylko zastanawiam jak Twoja wytrzymałość wygląda, bo biegasz dość szybko te "easy" ale jak dla mnie, to nieco krótko Ale ja się nie znam!
- Sylw3g
- Zaprawiony W Bojach
LubięSylw3g a nie lubisz sobie czasem pobiegać 60-80' nieco wolniej?
Ogólnie to jeżeli chodzi o tempa rozbiegań, to ich nie kontroluję, nie patrzę na zegarek. Z tego co widzę po swoich odczytach z rozbiegań, to zawsze pierwszy km wychodzi jakoś samoistnie o 10-20sec wolniej od reszty. Jak robiłem pierwsze rozbiegania po tej przerwie, to wtedy widać było różnice w tempie, ale wtedy też tempa nie kontrolowałem. Biegam te swoje rozbiegania zawsze tak, aby wejść w tą zapamiętaną intensywność.
Jeżeli jeszcze chodzi o tempo tych rozbiegań, to w wypadku, kiedy robię je nieco dłuższe, to zapuszczam się w bardziej kręte, pagórkowate, wietrzne strony i tamte km naturalnie wchodzą wolniej.
Tak jak patrzę po sobie, to jeżeli jestem w formie/blisko formy, to rozbiegania biegam właśnie gdzieś pomiędzy 4:45-4:50.
Ja na wytrzymałość akurat nie narzekam. Do 10km, rozbiegania na poziomie 50-80min wystarczą - z takiego przynajmniej założenia wychodzę.Tak się tylko zastanawiam jak Twoja wytrzymałość wygląda, bo biegasz dość szybko te "easy" ale jak dla mnie, to nieco krótko
- kszor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:24
- Życiówka w maratonie: 03:28:44
Sylwek,ale przecież to dzieci grały nie?Tatusiowie snoby,ale dzieci?
- Sylw3g
- Zaprawiony W Bojach
Dzieci niewinne Do czasu
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: tak daleko nie biega
Widzisz, tu gdzie ja mieszkam w co drugim parku jest kort ogólnie dostępny. Niektóre z nich świeżo zrobione, więc jakości naprawdę ekstra. No ale w Polsce się nie buduje obiektów sportowych poza stadionami, bo jesteśmy najlepsi w piłkę (no prawie, bo jest jeszcze Czarnogóra!)
- mimik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:56
- Życiówka w maratonie: 03:44:08
Graty Sylwek! Dobry bieg, po prostu. Właśnie takie biegi z wyczuciem i kontrolą co robić w danym momencie są dobre. Farmazon, nie?
-
- Zaprawiony W Bojach
Widzę, że Sylwek wraca do formy. A niech to, już chciałem Cię przegonić w tym sezonie
- Sylw3g
- Zaprawiony W Bojach
FarmazonFarmazon, nie?
Na pewno jest już o niebo lepiej niż 2 tygodnie temu.Widzę, że Sylwek wraca do formy.