Trening z Pumą dla początkujących

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
nemi
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

witaj majcik :oczko: ....
dokładnie tak jest jak twierdzą moi przedmówcy więc i ja z mojej strony zacytuję....
ptak pisze:aż mi się nie chce w to wierzyć, 2 miesiące 3-4x w tygodniu i ciągle 30 minut???
nie jestem ekspertem od biegania ale faktycznie - moim zdaniem - szaleństwo kochana...z tego co pamiętam to przecież ty jako jedna z pierwszych ukończyłaś plan 6 tygodni....ja swój ukończyłam 25.06.2011 i od tego czasu posunęłam się troszkę do przodu ...w czasach nie jestem nadzwyczajna ale potrafię już biegać ponad 1 godz. ...tak tak musisz sobie urozmaicać trening zeby organizm sie nie zamulał...ja tez ostatnio miałam własnie taki kryzys i ....
pełnazapału pisze:po prostu dopadł Cię kryzys :P Chyba tak już po prostu jest- miałam dokładnie to samo co Ty całkiem niedawno.. Myślę, że warto się zastosować do wcześniejszych rad- tzn. rozgrzewka i interwały, a poza tym może zrób kilka dni przerwy, zamiast jakiegoś treningu pójdź na basen... Przy następnym treningu nie napinaj się, nie patrz na zegarek- wsadź słuchawki w uszy, wybierz inną trasę i biegnij tak po prostu, dla siebie- bez myślenia o czasie, odległości, kilogramach... Albo tak zupełnie po babsku- kup sobie nowe skarpetki, koszulkę, szorty- cokolwiek- to też dostarcza sił ;D
święta prawda :taktak: ....w każdym razie już wróciłam na ścieżki i już nie napinam się na wyniki w sensie czas, czas - życiówki itp.itd. ...u mnie chyba jeszcze za wcześnie na takie sensacje...zrozumiałam to w końcu...spełniam swoje marzenia pomalutku biegnąc do przodu (w każdym wymiarze)....

ps. dziękuje Wam za wsparcie - bezcenne- :taktak:
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
pełnazapału
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Tak trzymać Nemi! najgorsze za nami, a na życiówki jeszcze przyjdzie czas :)
Obrazek
majcik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

[quote="nemi"]

nie jestem ekspertem od biegania ale faktycznie - moim zdaniem - szaleństwo kochana...z tego co pamiętam to przecież ty jako jedna z pierwszych ukończyłaś plan 6 tygodni....ja swój ukończyłam 25.06.2011 i od tego czasu posunęłam się troszkę do przodu ...w czasach nie jestem nadzwyczajna ale potrafię już biegać ponad 1 godz. ...tak tak musisz sobie urozmaicać trening zeby organizm sie nie zamulał...ja tez ostatnio miałam własnie taki kryzys i ....

No właśnie miałam nadzieję że z czasem te 30 minut to będzie dla mnie coraz mniejsze wyzwanie, nastawiłam optymistycznie postępami w 6tyg planie a teraz jest dupnie. zamiast coraz lepiej to jest coraz gorzej...
wielkie dzięki za rady i psychiczne wsparcie:)
zastosuję się do rad:)
powodzenia wam wszystkim życzę i gratuluję postępów:)
domurst
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

majcik - a może po prostu weź się za kolejny plan Pumy? Podobnie nieskomplikowany, wysiłek z tygodnia na tydzień odpowiednio zestopniowany, no i zawsze to jakaś forma motywacji... No ale najwazniejsze jest to, że, z tego co widzę po sobie, przynosi efekty - z każdym kolejnym tygodniem biegam dalej i szybciej
Obrazek
majcik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

dzięki:) poszukam:)
nemi
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

majcik tu masz link http://bieganie.pl/?cat=19 powodzenia...wytrwałości życzę :oczko:
Awatar użytkownika
ptak
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Majcik, Ty już lepiej nie szukaj, bo znowu minie parę miesięcy :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Gdzie będzie Ci lepiej jak z naszą ekipą??? :hahaha:
To jest plan dla Ciebie i się nie zastanawiaj, tylko do przystępuj do realizacji :hahaha:
http://www.bieganie.pl/uploads/8_12_pla ... jacych.pdf
pozdrawiam
nemi
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

ptak pisze:Majcik, Ty już lepiej nie szukaj, bo znowu minie parę miesięcy
Gdzie będzie Ci lepiej jak z naszą ekipą???
oooo i co byśmy zrobiły biedne pumki bez przewodnika stada ptaku:oczko: :hahaha: :hahaha:
ptak pisze:To jest plan dla Ciebie i się nie zastanawiaj, tylko do przystępuj do realizacji
i prosze zdecydowanie i juz nie masz wyjścia....majcik do dzieła :oczko:
majcik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ptak pisze:Majcik, Ty już lepiej nie szukaj, bo znowu minie parę miesięcy :hahaha: :hahaha: :hahaha:
To jest plan dla Ciebie i się nie zastanawiaj, tylko do przystępuj do realizacji :hahaha:
pozdrawiam

:hahaha:
widzę że pokładacie we mnie dużo wiary bo ja oceniłam swoje możliwości raczej na ten--> http://www.bieganie.pl/uploads/3_5_plan ... jacych.pdf

co myślicie? :niewiem:
Awatar użytkownika
ptak
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Majcik. Ty się chyba wygłupiasz!!! :hej:
Tyle miesięcy biegasz i chcesz realizować plan na 5km???
Byś musiała go zacząć od 5 lub 6 tygodnia bo inaczej się uwstecznisz, ja mysle że nie warto. :ojnie:
Plan 8-12km zaczynasz od początku przeciez 20-30 minut przebiegasz, dalej pójdzie samo jak w planie 6 tygodniowym, a jak będą jakieś problemy to my wszyscy Tobie pomożemy. :taktak:
Awatar użytkownika
mariuszbugajniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37.29
Życiówka w maratonie: 2.59.02

Nieprzeczytany post

8-12 jest bardzo fajnym i PROSTYM planem!!!

decyduj się na ten
10km - 37.08 / 21km - 1.23.18 / 42km - 2.59

KOMENTARZE
domurst
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

majcik pisze:
ptak pisze:Majcik, Ty już lepiej nie szukaj, bo znowu minie parę miesięcy :hahaha: :hahaha: :hahaha:
pozdrawiam

:hahaha:
widzę że pokładacie we mnie dużo wiary bo ja oceniłam swoje możliwości raczej na ten--> http://www.bieganie.pl/uploads/3_5_plan ... jacych.pdf

co myślicie? :niewiem:
Podał Ci kolega rozwiązanie jak na tacy więc grzecznie podziękuj i się nie stawiaj ;) Bo postraszymy początkującymi biegaczami z mocną nadwagą - takim jak ten Pan na ten przykład - Obrazek Stawiam, że nie chciałabyś się natknąć na kogoś takiego w windzie???
Obrazek
nemi
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

dokładnie nie uwsteczniamy się idziemy do przedu czyt. biegniemy :oczko:
a w ogóle to wydaje mi się ze ty już w tych 30 minutach pokonujesz taki dystans... :taktak:

pomożemy, pomożemy... :taktak: :taktak:
ps. przynajmniej spróbuj...no to czekamy na relacje :oczko:
nemi
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

domurst pisze:Podał Ci kolega rozwiązanie jak na tacy więc grzecznie podziękuj i się nie stawiaj Bo postraszymy początkującymi biegaczami z mocną nadwagą - takim jak ten Pan na ten przykład - Stawiam, że nie chciałabyś się natknąć na kogoś takiego w windzie???
nie licytuj się nie masz szans majcik :hej: ...
a co do windy to ja bym podziękowała :hahaha: :hahaha: :hahaha:
majcik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

No dobra dobra dobra, już nic nie mowię :hahaha:
Skoro mówicie że dam radę to biorę ten :oczko:
Dzięki Wam za pomoc :hej: , jesteście kochani :oczko:
ODPOWIEDZ