MIMIK - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:56
Życiówka w maratonie: 03:44:08

Nieprzeczytany post

Bogil pisze:Bieg Skawiński nie długo. Masz jakieś plany na niego?
Nie mam na niego planów, jeśli ten bieg wypali, to będzie bieg testowy..
Ostatnio widzę same spokojne biegi.
I co? Na parę tygodni przed startem mam napierdzielać mocniejsze treningi?
Ja na to patrzę z szerszej perspektywy. Trenowałem mocno od grudnia, teraz przyda mi się trochę stabilizacji. Poważnie!
PKO
Awatar użytkownika
Bogil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: wstyd się przyznać
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

No to jeżeli testowo to faktycznie nie ma co się szarpać, myślałem że po nieobecności na maniackiej będziesz chciał zrobić wynik. Szczególnie, że mocno pracowałeś od ostatniego startu na 10k.
Teraz już nie wiele da się zrobić ale ja mam nadzieję, że jeszcze coś podciągnę bo nastawiłem się na wynik i głupio by było przerypać o np. 30 sek.
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bogil pisze:No to jeżeli testowo to faktycznie nie ma co się szarpać, myślałem że po nieobecności na maniackiej będziesz chciał zrobić wynik. Szczególnie, że mocno pracowałeś od ostatniego startu na 10k.
no i właśnie dochodzę do wniosku, że to błędne myślenie.. Ta Skawina siłą woli będzie testowa, bo nie wiem jak wypadnę.. Ale to właśnie na tej Skawinie po takiej stabilizacji jak teraz, mam szanse lepiej skonsumować to co nabiegałem w zimie, niż na Maniackiej. Poważnie czuję teraz lepszą świeżość w nogach. Boję się, że gdybym znowu zaczął doginać z treningami, to znowu byłby rozczarowanie..
Teraz już nie wiele da się zrobić ale ja mam nadzieję, że jeszcze coś podciągnę bo nastawiłem się na wynik i głupio by było przerypać o np. 30 sek.
Jeśli uważasz, że ostatnio Swoje Wybiegałeś, to teraz jedyne co ci dobrze zrobi to bardziej lajtowe treningi na czucie.. Ja być może zrobię sobie jeszcze jakieś dynamiczniejsze BNP, coś podobnego co robię teraz i to wsio..
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

No, prawie ziemi nie dotykasz jak biegasz w tych nowych butach, niezła reklama! :oczko: :ble:
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

strasb pisze:No, prawie ziemi nie dotykasz jak biegasz w tych nowych butach, niezła reklama! :oczko: :ble:
hehe... tak, ale to tylko na pierwszych metrach było tyle sił ;) :hej:
pardita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:43.00
Życiówka w maratonie: półmaraton 01:58:41

Nieprzeczytany post

Matko, Mimik, gdzie Ty wygrzebałeś ten Bieg Przeciwko Uzależnieniom w Żórawinie?! :) Brzmi to trochę wariacko ;)
Czy zatem planujesz nabyć na stałe swoje testowe buty?
Ja chyba, tfu tfu nie zapeszam..., powoli wylażę ze swojej dupnej kontuzji i w sobotę zamierzam zrobić pierwsze podchody do biegania. Tym razem będę się bardzo grzecznie trzymać wyznaczonych przez Ciebie czasów ;)
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pardita pisze:Matko, Mimik, gdzie Ty wygrzebałeś ten Bieg Przeciwko Uzależnieniom w Żórawinie?! :) Brzmi to trochę wariacko ;)
Czy zatem planujesz nabyć na stałe swoje testowe buty?
Ja chyba, tfu tfu nie zapeszam..., powoli wylażę ze swojej dupnej kontuzji i w sobotę zamierzam zrobić pierwsze podchody do biegania. Tym razem będę się bardzo grzecznie trzymać wyznaczonych przez Ciebie czasów ;)
Hehe.. Nazwa miejscowości, jakby tam naprawdę potrzebowali takich akcji. ;) Mała mieścina pod Wrocławiem, prawie wioska.

Tak na poważnie. Pojechałem tam bo mam nie daleko. Po drugie, sporo osób z tamtego klubu biegowego biegało na ZiMnaRze. Chciałem zobaczyć co zorganizują. Wyszła fajna imprezka.

Buty dostałem i mogę testować je do końca ich żywota. :)
pardita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:43.00
Życiówka w maratonie: półmaraton 01:58:41

Nieprzeczytany post

Mimik,

musze nauczyc się od Ciebie pewnej wielkiej umiejętności - podchodzenia na luzie do niezrealizowanych i odpuszczonych (Skawina/Kąty) celów ;)
Miłego dnia i biegania!
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pardita pisze:Mimik,

musze nauczyc się od Ciebie pewnej wielkiej umiejętności - podchodzenia na luzie do niezrealizowanych i odpuszczonych (Skawina/Kąty) celów ;)
Miłego dnia i biegania!
Dzięki, dzisiaj akurat nie biegałem.

A ta umiejętność to zwykłe lenistwo ;) :hej: .. które po części wynika z nadmiernego machania szabelką. raczej nie naśladuj mnie w tym.. A czy potem się tym przejmuję? Powiem tak, to bieganie robi ze mnie po części flegmatyka. Jaka jest z tego korzyść? O wiele łatwiej pewne rzeczy mam głęboko w .. :)
Maurice
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:59
Życiówka w maratonie: 2:38:40
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Piotrze, coś ci daje pojedyncza serie brzuszków (poza wewnętrznym zadowoleniem że coś robisz) ?
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Maurice pisze:Piotrze, coś ci daje pojedyncza serie brzuszków (poza wewnętrznym zadowoleniem że coś robisz) ?
coś tam daje, to jest mój słaby punkt, narazie tyle mi wystarcza, może się rozkręce.. brzuszki robię bez sprzętu, nie mam czym zaprzeć nóg, a staram się robić dokładnie..
Maurice
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:59
Życiówka w maratonie: 2:38:40
Kontakt:

Nieprzeczytany post

jeśli mógłbym coś doradzić to mięśnie brzucha lubią dużo powtórzeń, nogi można zaprzeć pod komodą, kaloryferem, szafą, wersalką etc

spróbuj na początek co drugi dzień 2x20 proste + 2x20 skośne.. co 2tygodnie możesz dokładać kolejną serię
wydaje mi się że nieregularne pojedyncze 20brzuchów to nic nie daje
ja 2dni temu na nowo zacząłem walczyć i zrobiłem 4x25 prostych na przerwach 2-3`
Awatar użytkownika
Aśka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 01:01:11

Nieprzeczytany post

mimik pisze:
Maurice pisze:Piotrze, coś ci daje pojedyncza serie brzuszków (poza wewnętrznym zadowoleniem że coś robisz) ?
coś tam daje, to jest mój słaby punkt, narazie tyle mi wystarcza, może się rozkręce.. brzuszki robię bez sprzętu, nie mam czym zaprzeć nóg, a staram się robić dokładnie..
ja obrałam tę samą taktykę: lepiej niewiele, ale żeby nabrać nawyku, niż nic, i nie nabierać nic, poza rozrostem obszarów okołobrzusznych :D
myślę, że przyniesie to wkrótce efekt trzaskania konkretnych serii, ale daję sobie na to nieco czasu, żeby znowu nie poszło w odstawkę... :)
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Asiu, jeśli coś ma być pewne to właśnie taka taktyka. Jak ma się podstawy to można myśleć dalej.

Maurice, dzięki za porady. Na razie skupie się na systematyczności. Z czasem będę sobie zwiększał ilość powtórzeń.
Awatar użytkownika
kapan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:51
Życiówka w maratonie: 2:59:29

Nieprzeczytany post

O tej porze perspektywiczni zawodnicy powinni spać i się regenerować, by w niedziele coś poszaleć, a nie jakieś blogi pisywać z pseudotreningami.

//I zniknał. Też znikam
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ