kitler pisze:Możesz wrzucić jakieś foty miejsca w którym mieszkacie, jakie macie warunki bytowo sanitarne ? Czy w Iten jest bezpiecznie ?
Kilku moich kolegów budowało sieć telekomunikacyjną w Kenii, to poruszali się po miastach z ochroną uzbrojonych czarnoskórych przyjaciół, w hotelach często zdarzały się kradzieże itd... nie macie takich problemów ?
Hej!
Warunki mamy bardzo dobre, jest czysto i miło.
Iten jest raczej bezpieczne - nie zanotowaliśmy żadnych podejrzanych akcji. Stosunek do "białych" jest ok. Chociaż każdemu chyba Kenijczykowi wydaje się, że śpimy na pieniadzach.
Nie wiem w jakich czasach pracowali Twoi koledzy, ale wydaje mi się to dziwne w Kenii. Dwa lata temu w naszym regionie był jeden niespokojny tydzień. Rozruchy na tle politycznym. Teraz kenijska gospodarka opiera się głownie na rolnictwie, turystyce, a wiec o turystów muszą dbać.
Gife pisze:A ja chciałem zapytać, co robicie w wolnej chwili
I jakim sprzętem zdjęcia robicie
w wolnej chwili piszemy relacje na bieganie.pl
Chodzimy też na spacery po okolicy lub oglądamy filmy
A zdjęcia robię bardzo fajnym sprzętem:
aparat NIKON D90
obiektyw NIKON AF S NIKKOR 18-200 mm (zdjęcia z Safari)
obiektyw nikon AF S NIKKOR 10-24 mm (np. zdjęcia ze stadionu były nim robione)
Damiano pisze:Ola ja mam takie pytanie- Giża wspomniał o treningu który biegali wszyscy razem 15*800m po 2.15, i na przerwie 200m, jak szybko oni truchtali właśnie tą przerwe?? I czy w czasie tego treningu lub po nim pili jakieś izotoniki, napoje??
Pozdrawiam z Wrocławia
Cześć Damian!
O treningu Kenijczyków będzie cała V relacja, razem z fajnymi zdjęciami.
A ten trening biegali na... 200 metrowej przerwie w marszu
Wychodziło im około 2 minutki.
A co do izotoników - ŻADNE
Mamy na ten temat juz śmieszną anegdotkę, ale umieścimy ją w przyszłym tekście.
POZDRAWIAM!!