Trening na 3000m

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Olush
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jestem tu nowy tak wiec czesc wszystkim :]
Chcialem sie was poradzic jak trenowac / ulepszyc moj trening w biegu na 3000m.
Puki co moj czas to 16min 45sek. Biegam 3 razy w tygodniu:
Sobota: Max 3km
Poniedzialek: tak na 50% 5km
Sroda: ok.70% 3km - potem mam jeszcze pilke nozna, tak wiec zostawiam sobie troche sil.

Hmm.. jezeli chodzi o diete to nic szczegolnego. Staram sie jesc 5 razy dziennie, moj ostatni posilek jest o 17:30 a biegam o 20:30. Oprocz srod. Wtedy zaraz po szkole biegam o 17. bo na 19:30 mam pilke. Zawsze jjem to samo, kanapka z jakims dobrym miechem heh.. (7:30 2 kanapki, 10:45 2 kanapki, 13:30 2 kanapki, i o 17:00 obiad no i po biegach jakiegos jogurta) Wiem ze salo precyzyjnie. Ale jezeli jest cos co powinienem poprawic, albo jezeli jest jakas dieta dla biegacza to chetnie sie do niej dostosuje. Niestety w ciagu dnia nie moge sobie pozwolic na obiad przed 17. Taka szkola.. jestem tam od 8 - 17.
Obecnie waze 75kg z wzrostem 180cm.
Bardzo bym byl wdzieczny wskazowki, co poprawic co zmienic itd.
Aha, jeszcze jedna sprawa. Pewnie klimat tez ma tu znaczenie. Tak wiec teraz u mnie "Polskie" lato jest. i tak jeszcze przez pol roku.

Pozdrawiam!
Olek
PKO
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Skąd jesteś? ;)

Odnośnie Twojego treningu to przeanalizuj sobie ile dni w tygodniu jesteś w stanie biegać. Twój trening niestety nie jest dobry. Poczytaj sobie co nieco w dziale planów treningowych na bieganie.pl - na pewno coś pomogą.

http://bieganie.pl/?cat=19

Jaki masz cel? Po co jest Ci potrzebny akurat dobry czas na 3000m?
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Olush
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mieszkam w Emiratach Arabskich. Co roku mam 2 wyscigi miedzy-szkolne na 3 km. No i planuje w tym roku sie wcisnac na pudlo ;) To cos ala przelaj - biegnie sie troche po pustyni. Tak wiec elementy pustynne tez mam. Dzieki, sprawdze to sobie dzisaj.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ