![](http://emoji.tapatalk-cdn.com/emoji28.png)
![](http://emoji.tapatalk-cdn.com/emoji28.png)
Wysłane z mojego SM-G973F .
Moderator: infernal
Podobno ładnie trzaskało piorunami.
Jak najbardziej na pogodę jest rada. W Szkocji, Wali, całym UK biega się głównie w deszczu, mokradłach i wietrze przez kilka dni.
Serio uważasz, że tyle osób odpadło z tego powodu??Arti pisze: ↑16 lip 2022, 01:27Jak najbardziej na pogodę jest rada. W Szkocji, Wali, całym UK biega się głównie w deszczu, mokradłach i wietrze przez kilka dni.
W Kudowie odpadło prawie 200 osób spośród 340 kilku na starcie.
Głowę osłabia to ,że dają tam medale i klasyfikują na 130. Stąd tak duży odsetek tych którzy nie biegną dalej. Zmasakrowane stopy można doprowadzić do używalności szczególnie, że do limitu jest około 28 godzin a dystansu 110km.
Ok zatem co było bezpośrednią przyczyną? Plecy w jakim sensie, oceniam,że z tym plecakiem już biegałeś a nie był on ciężki itp.keiw pisze: ↑16 lip 2022, 05:27 Arti na pewno w jakiejś części masz rację. Na medalu mi w ogóle nie zależało, ponieważ ten dystans już pokonałem i gdyby mi go nie dali to dla mnie żaden problem.
Do "ogarnięcia" niestety było więcej niż stopy, przede wszystkim jeszcze plecy.
Oczywiście, że niedosyt i złość sportowa będzie.
Dodam, że sporo osób zeszło z trasy już wcześniej, nie w Kudowie.
Co do wolnego początku, to wystartowało w sumie kilkaset biegaczy obu dystansów i po prostu pierwsze km to wąskie gardło nas wyhamowało, ale to nie był problem. Tylko tłumaczę dlaczego tak to wyglądało.
Idziemy kibicować startującym na 68km.
Uważam,że ten medal i możliwość klasyfikacji osłabia wielu głowę by walczyć dalej. To bardzo przełomowy punkt w Kudowej, wystarczy sprawdzić jaki mocno wzrosła liczba zejść dokładnie w tym punkcie (,mniej więcej 30% uczestników).adam99 pisze: ↑16 lip 2022, 10:23
Serio uważasz, że tyle osób odpadło z tego powodu??
Ja biegnąc maraton raczej nie cieszyłbym się z medalu za "połówke"... no ale każdy ma swoje zdanie...
I też uważam (co już kilka osób pisało), że w takich warunkach, to bezpieczeństwo i zdrowie najważniejsze. A za te 130 km i tak wielki szacun!![]()