Komentarz do artykułu Noah Lyles o 15 metrów od rekordu świata - Zurych Inspiration Games
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Noah Lyles o 15 metrów od rekordu świata - Zurych Inspiration Games
- Mossar
- Zaprawiony W Bojach
Lemaitre to był mój ulubiony lekkoatleta z czasów, hmm, liceum? Podobało mi się zawsze to, że europejczyk może wlaczyć z Boltem i resztą na sprinterskich dystansach, szczególnie, że 100, 200 i od biedy 400 to moje ulubione dystanse. Co prawda Urbaś na 200m czy Woronin na 100 wcale nie byli znacząco gorsi, różnice są w sekundach. No ale o te sekundy w sprincie chodzi.
Myślałem wtedy, że jego kariera się będzie jeszcze rozwijać, ale chyba niestety doszedł wtedy do pewnego limitu, którego nie potrafi przekroczyć.
Myślałem wtedy, że jego kariera się będzie jeszcze rozwijać, ale chyba niestety doszedł wtedy do pewnego limitu, którego nie potrafi przekroczyć.
viewtopic.php?p=1087487#p1087487 - Komentarze
-
- Zaprawiony W Bojach
To znaczy różnice na poziomie 1 sekundy w sprintach 100-200 m to raczej są bardzo znaczące.Mossar pisze: Lemaitre to był mój ulubiony lekkoatleta z czasów, hmm, liceum? Podobało mi się zawsze to, że europejczyk może wlaczyć z Boltem i resztą na sprinterskich dystansach, szczególnie, że 100, 200 i od biedy 400 to moje ulubione dystanse. Co prawda Urbaś na 200m czy Woronin na 100 wcale nie byli znacząco gorsi, różnice są w sekundach. No ale o te sekundy w sprincie chodzi.
Nawet rzędu 0.1-0.2 sekundy - jak w przypadku wyników wymienionych Polaków i Lemaitre'a.
A odnośnie kariery Francuza - faktycznie nie rozwinęła się tak, jak zapowiadał wiek młodzieżowca. Z drugiej strony brąz ostatnich IO to mega osiągnięcie po chudszych sezonach. To bardzo specyficzny zawodnik, u którego nie tyko kontuzje, ale i nieco autystyczna natura ma wg mnie decydujący wpływ na brak postępów (uproszczenie).
- Mossar
- Zaprawiony W Bojach
Matko, pomyliłem się, oczywiście nie chodziło mi o sekundy, tylko setnekubawisniewski1 pisze:To znaczy różnice na poziomie 1 sekundy w sprintach 100-200 m to raczej są bardzo znaczące.Mossar pisze: Lemaitre to był mój ulubiony lekkoatleta z czasów, hmm, liceum? Podobało mi się zawsze to, że europejczyk może wlaczyć z Boltem i resztą na sprinterskich dystansach, szczególnie, że 100, 200 i od biedy 400 to moje ulubione dystanse. Co prawda Urbaś na 200m czy Woronin na 100 wcale nie byli znacząco gorsi, różnice są w sekundach. No ale o te sekundy w sprincie chodzi.
Nawet rzędu 0.1-0.2 sekundy - jak w przypadku wyników wymienionych Polaków i Lemaitre'a.
A odnośnie kariery Francuza - faktycznie nie rozwinęła się tak, jak zapowiadał wiek młodzieżowca. Z drugiej strony brąz ostatnich IO to mega osiągnięcie po chudszych sezonach. To bardzo specyficzny zawodnik, u którego nie tyko kontuzje, ale i nieco autystyczna natura ma wg mnie decydujący wpływ na brak postępów (uproszczenie).
viewtopic.php?p=1087487#p1087487 - Komentarze
-
- Zaprawiony W Bojach
Uff, tak się domyślałem, ale chciałem zostać delikatnym ambasadorem sprostowania.Mossar pisze:
Matko, pomyliłem się, oczywiście nie chodziło mi o sekundy, tylko setne
Ciekawe, ile jeszcze Lemaitre z siebie wykrzesa;-)