przepuklina odcinka lędzwiowego

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
jack warski
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

możecie zaproponować jakieś ćwiczenia z góry dziekuje :)
PKO
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:56
Życiówka w maratonie: 03:44:08

Nieprzeczytany post

jack warski pisze:możecie zaproponować jakieś ćwiczenia z góry dziekuje :)
viewtopic.php?f=2&t=26459&start=0

Na własną odpowiedzialność, kontrolując ewentualne objawy.

Przede wszystkim, najpierw rehabilitacja, żeby wiedzieć co robić, a czego nie.. Nie wszystkie ćwiczenia muszą pomagać, a nawet mogą szkodzić. Taka natura tego schorzenia, nie ma nic na 100%, wszystko może działać w dwie strony..
Awatar użytkownika
Aśka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 01:01:11
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

ja tylko dodam, że zamiast na własną odpowiedzialność, lepiej się udać do speca i zrobić rezonans, żeby zobaczyć, jaki duży ten syf (sorry, inaczej nie umiem, bo wciąż do mojej radosnej przepukliny, już szczęśliwie, mam nadzieję, wyciętej, mam stosunek mocno emocjonalny i nie są to pozytywne emocje raczej :D).

zanim speca odwiedzisz i się dowiesz o rozmiarach, mogę tylko dodać, żeby nie robić skrętów żadnych chwilowo, a już na pewno dynamicznych, bo możesz sobie stan pogłębić. także wszystkie ćwiczenia ze skrętami w odstawkę, i do speca po konkrety :)

PS
mimik - nie masz niejasnego wrażenia, że nas określone tematy jakoś szczególnie interesują? ;)
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:56
Życiówka w maratonie: 03:44:08

Nieprzeczytany post

Aśka pisze:PS
mimik - nie masz niejasnego wrażenia, że nas określone tematy jakoś szczególnie interesują? ;)
Jeszcze jakiś czas temu przeszedłbym obojętnie obok takiego problemu. Zresztą przechodziłem nawet wtedy jak już były pierwsze oznaki, że coś się kroi, dopiero uraz wszystko zmienił.
Teraz nawet jak czytam, że kogoś tam boli łydka, albo pośladek, to wszędzie widzę tylko rwy kulszowe i powypadane dyski :hahaha:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ