chodzi ci o bananową, ups, chciałem powiedzieć: kokosową, młodzież?Buniek pisze:Ci drudzy
Komentarz do artykułu Nowy sklep ze sprzętem dla biegaczy - Nike ForPro
- kulawy pies
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: słaba
- Życiówka w maratonie: megasłaba
mastering the art of losing. even more.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Kurteczka do biegania za 1400 pln
... a chociaż biega sama pod górkę?
Super innowacyjna ale nigdzie nie widzę tego co na prawdę istotne w terenie... jakie to ma RET i Schmerber.

... a chociaż biega sama pod górkę?
Super innowacyjna ale nigdzie nie widzę tego co na prawdę istotne w terenie... jakie to ma RET i Schmerber.
- PKDeath
- Stary Wyga
Oj tam. Kurtka za 1400 to przesada, ale Nike robi super ciuchy do biegania. Przynajmniej kiedyś robił, bo kupiłem swoje ciuchy jakieś trzy lata temu i do dziś w nich biegam. Pomimo częstego prania wszystko jest idealnie. Nie kosztowało mało, ale w porównaniu do jakości Kalenji, czy Adidasa to bez porównania. Bluza kosztowała jakieś 300 zł, koszulka obcisła 100, spodnie też pod trzy stówy, mam jakąś wiatrówkę nike'a z outletu za 90 zł i mam zestaw na każdą pogodę.
A biegacze sami się dzielą na buraków i tych miłych co mówią cześć
A biegacze sami się dzielą na buraków i tych miłych co mówią cześć

- strasb
- Zaprawiony W Bojach
Czy kogoś stać a czy ma ochotę ją kupić to też jeszcze dwie różne rzeczy. 

-
- Stary Wyga
Moje bieganie podrożało dopiero jak zacząłem się nim interesować i czytać to i tamto - wcześniej przez cały rok było beznakładowe.mariod pisze:Twierdzenie że bieganie jest tanie,trochę się wypaczyło.

-
- Zaprawiony W Bojach
Mnie tylko śmieszy, że cena kosmiczna, wodotryski niesłychane, a tak na prawdę to brak konkretnej informacji o parametrach technicznych, które dla mnie są bardziej istotne niż nazwa producenta czy rok kolekcji 
Jak kogoś stać i lubi to dla mnie może biegać nawet w garniturze od Zegny.

Jak kogoś stać i lubi to dla mnie może biegać nawet w garniturze od Zegny.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ja zauważyłem, że z tymi parametrami technicznymi to różnie bywa.
Zaczerpnę przykład ze sprzętu fotograficznego:
Producenci kiepskich obiektywów do każdego cherlawego szkiełka dopisują masę skrótów i technologii, które niby czynią cuda. A i tak wszystko na zdjęciu jest jakieś takie maślano-mydlane. Dobry producent czasem wystarczy że postawi swoje logo i to ono jest oznaką jakości (np. taka Leica)
To samo tyczy się butów lub ciuchów. Bywa, że wystarczy łebski projektant i zrobi buty z kilku kawałków materiału i kawałka gumy. Inni będą się męczyć, wydawać morze kasy na badania a i tak wyjdą im klocki.
Tak ja np. postrzegam Zigtechy Reeboka, które są moim kandydatem na najbardziej nieudany projekt roku 2011.
A cena? Niech sobie wisi kurtka za 1500 czy 2900. Mi to nie przeszkadza. Przecież nie muszę jej kupować. Póki klient ma wybór i może pójść do innego sklepu - wszystko jest w porządku.
Jeśli znajdą się ludzie gotowi zapłacić 2900 - niech płacą. Jak dla mnie można wystawiać w tej cenie nawet skarpetki.
Zaczerpnę przykład ze sprzętu fotograficznego:
Producenci kiepskich obiektywów do każdego cherlawego szkiełka dopisują masę skrótów i technologii, które niby czynią cuda. A i tak wszystko na zdjęciu jest jakieś takie maślano-mydlane. Dobry producent czasem wystarczy że postawi swoje logo i to ono jest oznaką jakości (np. taka Leica)
To samo tyczy się butów lub ciuchów. Bywa, że wystarczy łebski projektant i zrobi buty z kilku kawałków materiału i kawałka gumy. Inni będą się męczyć, wydawać morze kasy na badania a i tak wyjdą im klocki.
Tak ja np. postrzegam Zigtechy Reeboka, które są moim kandydatem na najbardziej nieudany projekt roku 2011.
A cena? Niech sobie wisi kurtka za 1500 czy 2900. Mi to nie przeszkadza. Przecież nie muszę jej kupować. Póki klient ma wybór i może pójść do innego sklepu - wszystko jest w porządku.
Jeśli znajdą się ludzie gotowi zapłacić 2900 - niech płacą. Jak dla mnie można wystawiać w tej cenie nawet skarpetki.
napieraj.pl
- puella
- Zaprawiony W Bojach
Ojej, widzę, że dyskusja skupiła się na jednym zaprezentowanym, jako ciekawostka, produkcie Nike z setki, które są tam na pólkach. Owszem jest drogi, ale po co się tak nad nim pastwić?
Przecież nie ma nakazu kupowania!
To fajny produkt, innowacyjny i kto ma ochote, ten kupi i tyle w tym temacie.
Ale w sumie jak mowią: hate make FAMOUS
Więc taka dyskusja i tak jest na plus dla Nike ... Ja bym jej nie kupiła, bo mnie nie stać, ale Jan Kulczyk na bank 
autorka filmiku

Ale w sumie jak mowią: hate make FAMOUS

autorka filmiku
- Stary Wyga
Niech się autorka filmu tak nie denerwuje. 
Ok, no to skoro autorka sugeruje przyjrzeć się innym produktom na które zwróciła uwagę, to:
- stanik - stanik jakoś wbrew pozorom tak umysłów nie rozpala
- Lunar Glide+3 - sam Pan Mariusz Giżyński mówi o nich w filmie z małym przekonaniem, że "podobno są ..." - czyli nie biega w nich
- Pegasus - Pan Mariusz biegał w nich, zadowolony
- NikeFree+ Run 2 - nic
- NikeFree 3.0 - zachwyciły Pana Mariusza ale poza tym nie słychać co mówi
- Najdroższą biegową kurtkę na świecie zachwala Pan Damian Witkowski
. . . Więc skupiamy się na kurtce.
Nie wiem co miał na myśli Pan Kuba, mówiąc na początku: "Sklep dla prawdziwych biegaczy" ?
Jakoś to sprawdzacie ?

Ok, no to skoro autorka sugeruje przyjrzeć się innym produktom na które zwróciła uwagę, to:
- stanik - stanik jakoś wbrew pozorom tak umysłów nie rozpala
- Lunar Glide+3 - sam Pan Mariusz Giżyński mówi o nich w filmie z małym przekonaniem, że "podobno są ..." - czyli nie biega w nich
- Pegasus - Pan Mariusz biegał w nich, zadowolony
- NikeFree+ Run 2 - nic
- NikeFree 3.0 - zachwyciły Pana Mariusza ale poza tym nie słychać co mówi

- Najdroższą biegową kurtkę na świecie zachwala Pan Damian Witkowski
. . . Więc skupiamy się na kurtce.
Nie wiem co miał na myśli Pan Kuba, mówiąc na początku: "Sklep dla prawdziwych biegaczy" ?
Jakoś to sprawdzacie ?

pozdrawiam
-
- Stary Wyga
Z "prawdziwym biegaczem" jest tak jak z "prawdziwym Polakiem".google pisze:Nie wiem co miał na myśli Pan Kuba, mówiąc na początku: "Sklep dla prawdziwych biegaczy" ?
Jakoś to sprawdzacie ?

-
- Stary Wyga
Fajnie, że google wymienił wszystkie produkty z filmiku i podjął się interpretacji. W sumie miło, że oglądacie i szukacie sensacji. Poza tym szczerze mówiąc nie bardzo wiem, o co chodzi? Widzę, że filmik poruszył zmysły, ale niektórych argumentów nie rozumiem. Filmik dokumentuje otwarcie sklepu Nike, co ma w nim wisieć? Kosiarka spalinowa? Zachęcamy biegaczy do wizyty, ale przymusu nie ma. Skupiacie się na słowie prawdziwi - dotknęło to Was? Kurcze, to przepraszam, straszna skucha. Jeśliby wszystko traktować dosłownie, to faktycznie zgroza, nawet "Witamy" może być podejrzane.
- puella
- Zaprawiony W Bojach
Google chyba nie oglądał zbyt uważnie filmiku, bo Mariusz mówi o Lunar Glide+ 3, że są jego podstawowymi butami treningowymi...
To jest bardzo krótka prezentacja. Chłopaki mówią o butach w prosty sposób (może nawet za prosty, bo nie podają nazw systemów i technologii). NIe miał być to godzinny filmik, ale kilkuminutowy.
A i prosze porównać czas omawiania produktów.
Czas omawiania kurtki - 20 sekund
Czas omawiania stanika - 18 sekund (przypominam, że stanik jest dla pań, więc panowie nie muszą się nim interesować bo zawzywczaj ich nie używają
O butach Mariusz mówi 2 minuty 10 sekund!
Poza tym, ja sie wcale nie denerwuję, jak to google napisał, tylko po prostu dziwię się tym pretensjom.
To jest bardzo krótka prezentacja. Chłopaki mówią o butach w prosty sposób (może nawet za prosty, bo nie podają nazw systemów i technologii). NIe miał być to godzinny filmik, ale kilkuminutowy.
A i prosze porównać czas omawiania produktów.
Czas omawiania kurtki - 20 sekund
Czas omawiania stanika - 18 sekund (przypominam, że stanik jest dla pań, więc panowie nie muszą się nim interesować bo zawzywczaj ich nie używają

O butach Mariusz mówi 2 minuty 10 sekund!
Poza tym, ja sie wcale nie denerwuję, jak to google napisał, tylko po prostu dziwię się tym pretensjom.