Skoor - sala tortur

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Hmmm, muszę sprawdzić czy jest
New Balance but biegowy
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Mam:
Pegasus 36
Pegasus 36 Turbo
Zoom Fly Flyknit
Zoom Fly 3
Zoom Vaporfly Next%
Kinvara (1-10 wszystkie miałem)
i jeszcze 6 innych par (juz nawet nie pamiętam co)

Do Next% żaden but do piet nie dosięga, najlepsze jakie kiedykolwiek miałem... ale strasznie drogie.
Startówki Pagasus Turbo albo bez Turbo sa bardzo dobre, fajne miękkie . Fly (3 i Flyknit) sa trochę twarde i troche inachej sie biega. Mam wrażenie ze po takich bieganiach trochę nogi bardziej bolą. Kinvary używałem kiedyś do wszystkiego i do maratonów... teraz już nie. Teraz tylko Nike.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Next% nie biorę pod uwagę ze względu na cenę. Gdybys miał wybrać but do szybkich treningów na asfalt:

Pegasus turbo czy zoom fly?
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:Next% nie biorę pod uwagę ze względu na cenę. Gdybys miał wybrać but do szybkich treningów na asfalt:

Pegasus turbo czy zoom fly?
Perasus, Fly tez ale Fly3.
Pegasus sa bardziej "normalne". Fly3 zmusza do innego, ale szybkiego biegania. Ale sa cięższe.

Raczej Fly3.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak tez zrobię.

Wracając do wczorajszego treningu to jestem zdziwiony odczuciami po nim.Gardło i płuca dużo bardziej obolałe niż po ostatnim tysiącu, a sam tysiąc odczuciowo znacznie gorszy w trakcie niż 1500.

To gardło to tez nie jest tak, ze jakoś strasznie boli, to czuje i tyle, ale po tysiaku na następny dzień nie było nic. Mam nadzieje, że mi to MD pozwoli trochę uwolnić głowę przed wejściem na wyższe intensywności bo do tej pory miałem przed tym trochę blokadę, a wydaje mi się, ze tam są spore niewykorzystane rezerwy.
Siedlak1975
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:59
Życiówka w maratonie: 2:59:13

Nieprzeczytany post

Rolli pisze: Fly (3 i Flyknit) sa trochę twarde i troche inachej sie biega. Mam wrażenie ze po takich bieganiach trochę nogi bardziej bolą. Kinvary używałem kiedyś do wszystkiego i do maratonów... teraz już nie. Teraz tylko Nike.
Szukając butów na maraton przymierzałem niedawno Fly3 i pegasusy. Pegasusy mnie cisnęły wzdłóż stopy. Z Fly3 było lepiej ale też nie do przyjęcia.
Zaskoczyłeś mnie opinią, że Fly3 są twarde bo ja miałem wrażenie, że się w nich zapadam, takie miękkie :bum:
Skończyło się na zakupie Boston 8.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie chce adidasów. Znam je na wylot, chce nowości ;)
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:Tak tez zrobię.

Wracając do wczorajszego treningu to jestem zdziwiony odczuciami po nim.Gardło i płuca dużo bardziej obolałe niż po ostatnim tysiącu, a sam tysiąc odczuciowo znacznie gorszy w trakcie niż 1500.

To gardło to tez nie jest tak, ze jakoś strasznie boli, to czuje i tyle, ale po tysiaku na następny dzień nie było nic. Mam nadzieje, że mi to MD pozwoli trochę uwolnić głowę przed wejściem na wyższe intensywności bo do tej pory miałem przed tym trochę blokadę, a wydaje mi się, ze tam są spore niewykorzystane rezerwy.
Jaka była pogoda? Jak słonecznie i sucho (zauważyłem to przy wietrze ze wschodu) możesz miec podrażnione bronchia (po Polsku tez tak sie to nazywa?) i podrażnione górne części dróg oddechowych. To jest własnie typowe na dystansie 1500m. Ma sie wrażenie, ze cos siedzi w gardle i musisz cala czas kaszleć. To zawsze nazywamy "przewianiem pluc". Następnym razem juz tego nie będzie.

To jest spowodowane nadmierna hiperwentylacja. Nic szkodliwego.
Siedlak1975
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie namawiam cię na adidasy :hahaha: Zwróciłem uwagę, że dla Rolanda twarde a dla mnie bardzo miękkie. Skrajne odczucia
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Rolli pisze:Jaka była pogoda? Jak słonecznie i sucho (zauważyłem to przy wietrze ze wschodu) możesz miec podrażnione bronchia (po Polsku tez tak sie to nazywa?) i podrażnione górne części dróg oddechowych. To jest własnie typowe na dystansie 1500m. Ma sie wrażenie, ze cos siedzi w gardle i musisz cala czas kaszleć. To zawsze nazywamy "przewianiem pluc". Następnym razem juz tego nie będzie.

To jest spowodowane nadmierna hiperwentylacja. Nic szkodliwego.
Wiało i w zasadzie było sucho. Akurat jak biegłem to raczej słońca nie było bo zbierało się na burzę. Nie przejmuję się tym bo to znam, ale dziwię się, że przy tysiącu tego nie było mimo, że on wydawał mi się dużo gorszy w trakcie.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Siedlak1975 pisze:Nie namawiam cię na adidasy :hahaha: Zwróciłem uwagę, że dla Rolanda twarde a dla mnie bardzo miękkie. Skrajne odczucia
Adidasy są nudne do bólu, wszystkie wyglądają tak samo ;) Najków nigdy nie miałem, do tego wszyscy tak chwalą te karbonowe płytki... :spoczko:
Awatar użytkownika
Przemkurius
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Co prawda nie jestem zbyt dobrym przykładem ze względu na poziom, ale posiadam zoom fly 3 i dwie pary pegasus 36. W pegasus biegam sobie treningi powiedzmy szybsze bs i tempa około maratonu (w moim przypadku tempa od 5'20 do 4'30). Zoom fly3 mam na progowe i interwały (4'20-3'45). Zoom fly jest dla mnie butem szybszym mimo większej amortyzacji i wymusza na mnie bieganie ze śródstopia aby był lepszy efekt. Zdarzyło mi sie też biegać w pegasusach interwał i mnie zwyczajnie bolały stopy.

Reasumujac: na Twój poziom Tomku, polował bym na zoom fly3. Mnie się udało je wyrwać ze strony nike za 332 ziko
viewtopic.php?f=27&t=60705 BLOG
viewtopic.php?f=28&t=60706 KOMENTSY

800m: 2:11.97 - 06.2022
1000m: 2:49.94 - 06.2022
1609m: 5:03.80 - 06.2022
3000m: 10:23.18 - 12.2020
5km: 17:39 - 09.2022
Siedlak1975
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:
Siedlak1975 pisze:Nie namawiam cię na adidasy :hahaha: Zwróciłem uwagę, że dla Rolanda twarde a dla mnie bardzo miękkie. Skrajne odczucia
Adidasy są nudne do bólu, wszystkie wyglądają tak samo ;) Najków nigdy nie miałem, do tego wszyscy tak chwalą te karbonowe płytki... :spoczko:
Nudny to może być film lub koleżanka a nie buty :hahaha:
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

oooo kuchwa, czy wersja ekiden tych butów różni się od zwykłych? czy to tylko wersja kolorystyczna?
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W wuj z tym, zamówiłem za 270zł bo mieli jedną pare w moim rozmiarze :bum: klub mi kupi coś innego :hahaha:
Zablokowany