MIMIK - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:56
Życiówka w maratonie: 03:44:08

Nieprzeczytany post

rene87 pisze:matryca zasyfiona jest w tej 20stce :P trzeba oddac do czyszczenia :bum:
Już to było. :) Wyczyszczona już dawno. W biegu, żeby jeszcze zdąrzyć przed zachodem słońca, nie łatwo było jakoś tym wszystkim operować. ;)
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
rene87
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

ładny trening brat !!! :bum: jak wracales spacerkiem zastanawialam sie co robiles :hahaha: a tu proszę cały wachlarz :usmiech:
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie było lipy! :hahaha:
Obrazek
Aniad1312
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Piotrek, śwetny trening. Aż mi się zatęskniło :) gdyby nie to, że niespodziewanie jutro będę mieć czas na bieganie, ale siły na szybkość nie mam, to sama bym coś takiego sobie zapodała. Tylko wolniej :)
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Aniad1312 pisze:Piotrek, śwetny trening. Aż mi się zatęskniło :) gdyby nie to, że niespodziewanie jutro będę mieć czas na bieganie, ale siły na szybkość nie mam, to sama bym coś takiego sobie zapodała. Tylko wolniej :)
Dzięki!
Fajny "odmulator" dzisiaj wyszedł po tych ostatnich dłuższych biegach.
Wiem, że lubisz sprinty. Zrobisz taki trening przy najbliższej okazji. ;)
Aniad1312
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

aaa, pewnie zrobię. Tylko nie jutro. Planuję w tygodniu jakoś :)
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ale czasami chce biec na konkretne tempo i zmieścić się średnio w jakimś zakresie (domyśle easy). Wtedy to co innego. Np. chce 12km w 4'50" . Jak polecieć spokojny początek i potem jakie robić tempo, że było stabilnie i nie za bardzo się rozpędzać? Np. pierwszy kilometr w 5'20", drugi 5'00" czyli na kolejnych 10km muszę odrobić 40sek do 4'50". Jeśli dobrze się rozpędzę, to patrze ile urywam z każdego kilometra bieganego poniżej 4'50" (najlepiej nie za mocno np. na kolejnych 10km powinno to być 4'46"). Jeśli widzę, że do połowy drogi zakres tętna (w domyśle wszystko poniżej 150bpm w trakcie easy) i odpowiednie tempo z każdego km się realizuje w dobrym kierunku, wtedy pozwalam sobie utrzymać troszkę szybsze tempo i staram się urwać z tego co planowałem.
ale matematyka ;) kiedyś próbowałam czegoś podobnego /wiadomo, z innegu pułapu/, ale problem robi mi ukształtowanie terenu; wystarczy trochę górek i hr momentalnie skacze, nici z przyspieszania; dużo jeszcze pracy przede mną :oczko:
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Półmaraton się zbliża, to trzeba longi trzaskać ;) A pytałam już, na jaki wynik się szykujesz?
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

rubin pisze:ale matematyka ;) kiedyś próbowałam czegoś podobnego /wiadomo, z innegu pułapu/, ale problem robi mi ukształtowanie terenu; wystarczy trochę górek i hr momentalnie skacze, nici z przyspieszania; dużo jeszcze pracy przede mną :oczko:
Matematyka kwantowa normalnie. ;)
Górki to inna bajka. U mnie w zasadzie płasko, gdzie niegdzie trochę pofalowany teren. Jakiej pracy? Z tętnem?
kachita pisze:Półmaraton się zbliża, to trzeba longi trzaskać ;) A pytałam już, na jaki wynik się szykujesz?
Zdecydowanie, wczoraj po 18tce już bylem fajnie zamulony, nie mocno, ale już..
Jaki czas na pólmaratonem :lalala: ? No powiem ci, że na razie chyba tylko to co kalkulatory pokazują, czyli okolice 1.24-25 ;) ale jak to będzie, jeszcze o tym nie myślałem.. Powalczę jeszcze na tych dychach.. ;) No i baza baza.. :taktak:
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

Buty, butami. Jakbyś 4 i 5 powtórzenie też leciał po ~3'45/km to pewnie dałbyś radę 7 wykonać. 3'23/km to już czuć wiatr we włosach,a pobocze się rozmazuje itp. ;)
Krzysiek
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wkurzyłem się.. poleciałem mocniej te ostatnie, ale to na zasadzie ostatni kilometr przed metą, człowiek umiera, ale jeszcze znajduje siły i leci bo wie, że zaraz koniec. :)
Awatar użytkownika
rene87
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

co do butow to chyba sama zaczne jakies polowanie :hahaha:
no tak... im blizej domku tym wiecej sil :hahaha:
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

rene87 pisze:co do butow to chyba sama zaczne jakies polowanie :hahaha:
no tak... im blizej domku tym wiecej sil :hahaha:
Zdecydowanie! Ale lepiej samemu przymierzyć. Różnie bywa z tymi butami z internetu na podstawie tylko opinii.
No to nie było tak blisko domu, na Karwińcu skończyłem. Wystarczyła myśl, że to ostatnie powtórzenie. ;)
Awatar użytkownika
concordia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1h 3min

Nieprzeczytany post

Też się rozglądam za butami, wybór chyba padnie na Asics Gel Virage 6. Odkupiłam od mojego nauczyciela masażu bon zniżkowy, więc zakupu muszę dokonać w konkretnym sklepie int. Trochę okrojony asortyment, ale jak się na ma, co się lubi... :bum: W czwartek będę je mierzyła, jak podpasują to zamawiam :bum:
Gdzie lecisz tą połówkę? :usmiech:
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zdecydowanie najlepiej przymierzyć. :taktak: W tym necie jest sporo rzeczy, które fajnie wyglądają, a czasami nie ma możliwości je przymierzyć, a chciało by się je mieć. ;) Ale teraz w pierwszej kolejności rzecz sprawdzone.

Półmaraton we Wrocku w najdłuższy dzień roku, start o 20tej. ;) Ostatni raz półmaraton (jak dotąd jedyny Ślężański) biegałem trzy lata temu. Bardzo jestem ciekaw co teraz wyjdzie. :)

http://www.pol.wroclawmaraton.pl/
ODPOWIEDZ