Hotmas - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
mariusz0259
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

hotmas pisze:Grześ problem jest w tym, że ja nienawidzę upałów. Temperatura powyżej 20 st to dla mnie katorga... A bieganie z butelką w łapie też odpada, próbowałem i poprostu mi przeszkadza.
W sumie będę zadowolony z wyniku podobnego jak w Toruniu, tylko chciałbym pobiec 51:xx brutto. Zobaczymy co z tego wyjdzie na liście startowej poad 1700 luda, troszke się wykruszy bo zwody bez wpisowego, ale i tak będzie na początku ciężko o złapanie tempa.
Faktycznie, dlaczego celem dla Ciebie jest czas brutto, a nie netto? :) Czasami, przy kilku(nastu) tysiącach biegaczy, brutto = +kilka minut. To nie zawody w przepychaniu się na starcie, więc odpal garmina jak przekraczasz linię startu, a nie jak słyszysz wystrzał startera. Zawsze irytowało mnie to przepychanie się na starcie :) Chyba, że podają tylko czas brutto, ale nie sądzę...

Zaatakuj 50 minut! Pobiegłbym pierwsze 5 km w czasie 5:10/km. Po 5 km zaatakujesz, albo zwolnisz. Strategie narastającego tempa świetnie sprawdzają się w zawodach od 10 km w górę. Nie ma sensu więc "nadrabiać" sekund na starcie. Tak, że albo od razu 5:00/km, albo ogień po 5 km :) Będę trzymał kciuki.

Upał, upał... Tak to już jest. Dużo pij w trasie :)

ps Pozdrawiam i zazdroszczę (!!!) biegającej małżonki. Wspaniała sprawa :)
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
hotmas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

O ile warunki pozwolą postaram się powalczyć o to 50 min, ale bez jadę bez parcia na wynik, za stary na to jestem i niech się młodzież bije :hahaha: Ale dzięki za wiarę w moje siły, bo ja mam z tym problem :oczko:
Mariusz włąśnie taką samą taktykę chciałem obrać, czyli na początku ok 5:10 a później się zobaczy. Mam jeszcze tydzień przez który nic nie poprawię, ale mogę złapać świeżość i to może być klucz do skukcesu. Ale jak pisałem wcześniej bez specjalnego parcia bo jak to pisali rok temu "liczy się sport i dobra zabawa" :-)
Awatar użytkownika
kris_brazylia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43,29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

fajne te medale z torunia !!! tez bym taki chcial :) no i jeszcze piwo bylo :D super !!!

pozdrawiam
Blog: [URL]viewtopic.php?f=27&t=33873&p=1073365#p1073365[/URL]

[b]10km:[/b] 43'29" (18.06.2014) trening
[b]21km:[/b] 1h38'48" (08.06.2014) Florianopolis
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No, Tomek, ładne tempo jak na "bardziej męczącą i bardziej wymagającą" trasę :) ; Diabelce czekają, tylko nie zapomnij zabrać Joli!!!
Awatar użytkownika
hotmas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kris jeszcze troszkę i będziesz miał swoje :) No i fajne tereny do biegania masz :)

Monia z tym tempem to nie było tak fajnie :) Pierwsze 3 km po asfalcie więc weszło po 5:00 ale później już dużo wolniej. No i jako, że terenów za bardzo jeszcze nie znam (aż wstyd bo to drugi rok jak tam mieszkamy) często było przystawanie, podchodzenie oraz miły odpoczynek na 9 km. Ale fajnie było. Ten tydzień z racji zawodów bardzo luźny a za tydzień chcę się wybrać do lasu a później może Diabelce :)
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:56
Życiówka w maratonie: 03:44:08

Nieprzeczytany post

Gratulacje!
Złamanie 50' to kwestia czasu.
Trzymam kciuki za dalszy rozwój biegowy. :spoko:
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

gratulacje Tomasz !! bieg udany - życiówka poprawiona :) mimo, że słońce i gorąc
Awatar użytkownika
hotmas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzięki :)
Niestety warunków na lepszy wynik nie było, ale co tam... We wrześniu kolejna szansa, no i powinno byc chłodniej :)
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

do września przygotujesz się na wynik o wiele lepszy ;) latem, póki gorąco - kijowo się biega, ciężki czas na bicie rekordów :)
Awatar użytkownika
hotmas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ogólnie zweryfikowałem swoje plany startowe na najbliższy czas. Pod koniec czerwca chciałem zrobić półmaraton w Unislawiu i w sierpniu zaliczyć Tur De Run Ziemia Gotyku, czyli czterodniową imprezę z biegami 5, 9, 15 i 21 km, ale to sobie odpuszczam i skupiam się raczej na przygotowaniach do MW i wrześniwego 32 Biegu im Bronisława Malinowskiego.
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

i dobrze, nie ma co się szarpać :)
ja w czerwcu jadę na połówkę w Tatry - ale jak zwykle - bez ścigania, bo do tego się nie nadaję - bardziej - zabawa w uroczych plenerach; na jesień też coś w górach, prawie, że turystycznie ;) a po drodze kilka razy mam zamiar zahaczyć o imprezę przełajową w Cz-wie, w podpisie mam do niej link :) - też bez napinki - bo to bieg górski; no może uda mi się jesienią znaleźć gdzies fajne płaskie 10 km - wtedy mogłabym spróbować pozawodniczyć; zobaczymy ;)
Awatar użytkownika
Provitamina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fajna impreza Tomku :) Na dodatek zero wpisowego, a organizacja na wysokim poziomie i fajny pakiet! Ten Kenijczyk to chyba miał jakąś wymówkę. Naprawdę dziwne...Ale nie o tym chciałam pisać :hej:
Gratuluję ustanowienia nowej życiówki! :) Myślę, że w dogodniejszych warunkach spokojnie zrealizowałbyś plan nr 3 :)
Life is short... running makes it seem longer.

Mój blog
Popiszmy, czyli komentarze do bloga

Obrazek
=========
-----
Moje endo
Awatar użytkownika
mariusz0259
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

hotmas pisze:Ogólnie zweryfikowałem swoje plany startowe na najbliższy czas. Pod koniec czerwca chciałem zrobić półmaraton w Unislawiu i w sierpniu zaliczyć Tur De Run Ziemia Gotyku, czyli czterodniową imprezę z biegami 5, 9, 15 i 21 km, ale to sobie odpuszczam i skupiam się raczej na przygotowaniach do MW i wrześniwego 32 Biegu im Bronisława Malinowskiego.
Gratuluję! Życiówka to życiówka! :)

Półmaraton faktycznie teraz nie specjalnie ma sens. Przed MW przydałby się jednak koniecznie - tak 2-4 tygodnie wcześniej. Na tej podstawie łatwiej będzie też oszacować tempo maratońskie. Ogólnie odpuściłbym zawody od czerwca do sierpnia, bo i bez tego nie lubisz upałów. Pamiętaj też, żeby nie startować w ostatnich 2 tygodniach przed MW :) Dobrze, że stawiasz na maraton! Po nim też "z rozpędu" spokojnie zaliczysz życiówki na krótszych dystansach :)
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 49:18

Nieprzeczytany post

Brawo, Tomku! Na kolejnej dyszce na pewno urwiesz co nieco, byle nie biegać w takich upałach :)
Ten Tur de Ziemia Gotyku brzmi fajnie, ale sierpień też może być gorący, a połówka dzień po piętnastce to nie byłby najlepszy pomysł, więc dobrze, że to odpuścisz.
Awatar użytkownika
hotmas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeszcze raz dziękuję :)

Grześ na turze kolejność dystansów to 9,15,5 i 21 km. Fajna kameralna impreza do tego nocleg i wyżywienie w pakiecie startowym za chyba 40 zł o ile czegoś nie przeoczyłem. Ale wypadła mi już z kalendarza więc nie ma problemu :)

Mariusz myślę teraz o półmaratonie w Ciechocinku, który jest chyba 25 sierpnia i myślę, że będzie to dobry sprawdzian na miesiąc przed MW. A 14 września 10 km w Grudziądzu, jako zajęczyna dla małżonki :)
ODPOWIEDZ