Sikor - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja rozumiem, jak się musisz czuć.
Sam z różnymi przeciwnościami walczyłem przez długi okres. Konsekwencje po covid ciągnęły się miesiącami.
Pułap tak sami mi mega spadł, ale nawet nie patrząc na pułap, to widzisz to i tak po swoim pulsie. Też to widzę u ciebie na Connect, bo wcześniej mieliśmy porównywalny puls przy podobnych tempach.
Ciężko coś doradzić. Po prostu trzeba to chyba przetrwać i liczyć, że się w końcu poprawi.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
przemekEm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sikor pisze: 30 maja 2023, 15:04 2. Kilka razy probowalem wejsc na wieksze intensywnosci, ale to byla masakra. Krzywa jest tak stroma, ze przypiesze o 30s/km i wchodze na intensywnosci semi-max.
Nikomu nie zycze takich atrakcji :ojnie:
To wchodź od razu na max. Skoro klepanie długich kilometrów cię nie przesuwa, to może właśnie trzeba rozruszać trochę mięśnie i serducho na maxa na krótkich odcinkach. Przepal się na rytmach na długiej przerwie, to może się ten pułap średni też jakoś ruszy. Długo nie biegam i nie mam jakiegoś super doświadczenia, ale po zimowych przygotowaniach i klepaniu wolnych kilometrów zawsze ciężko było mi wejść na tempo takie teoretycznie w okolicach progu, jak trochę przewentylowałem płuca na odcinkach 200-600m, to od razu było zdecydowanie łatwiejsze do zniesienia.
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:35
Życiówka w maratonie: 3:13:29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

keiw pisze: 30 maja 2023, 15:50 Ja rozumiem, jak się musisz czuć.
Sam z różnymi przeciwnościami walczyłem przez długi okres. Konsekwencje po covid ciągnęły się miesiącami.
Pułap tak sami mi mega spadł, ale nawet nie patrząc na pułap, to widzisz to i tak po swoim pulsie. Też to widzę u ciebie na Connect, bo wcześniej mieliśmy porównywalny puls przy podobnych tempach.
A ja to teraz u Ciebie wyglada? Wyszedles na prosta?
Przyznam szczerze, ze nie patrze za wiele na treningi innych, bo mnie to tylko bardziej dobija :trup:
Ciężko coś doradzić. Po prostu trzeba to chyba przetrwać i liczyć, że się w końcu poprawi.
Nie pisalem tego proszac o porady. Po prostu mi sie "ulalo"...
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

przemekEm pisze: 30 maja 2023, 16:03 To wchodź od razu na max. Skoro klepanie długich kilometrów cię nie przesuwa, to może właśnie trzeba rozruszać trochę mięśnie i serducho na maxa na krótkich odcinkach. Przepal się na rytmach na długiej przerwie, to może się ten pułap średni też jakoś ruszy. Długo nie biegam i nie mam jakiegoś super doświadczenia, ale po zimowych przygotowaniach i klepaniu wolnych kilometrów zawsze ciężko było mi wejść na tempo takie teoretycznie w okolicach progu, jak trochę przewentylowałem płuca na odcinkach 200-600m, to od razu było zdecydowanie łatwiejsze do zniesienia.
Wiem, wiem. Zdarzaly mi sie juz dluzsze przerwy. Po przepuklinie dyskowej mialem 2 miechy zupelnie bez treningow, zadnych.
I w ciagu miesiaca-poltora praktycznie wszystko odzyskalem. To samo po 3-tygodniowych przerwach posezonowych.
Ten cholerny covid cos jednak poprzestawial i organizm po prostu dziala inaczej. Przez te 9 lat biegania poznalem juz troche siebie.
A teraz niestety sie nie poznaje. Juz nawet zaczalem sobie dzielic swoje bieganie na 2 ery: BC i AC :oczko:
Jak juz wyzej wspomnialem sprobuje czegos nowego po starcie we Frankfurcie. Wtedy bedzie na to czas i miejsce.
A na razie pozostaje mi orka na ugorze miekkim, gumowym lemieszem :trup:
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sikor pisze: 30 maja 2023, 16:52 ...
A ja to teraz u Ciebie wyglada? Wyszedles na prosta?
Przyznam szczerze, ze nie patrze za wiele na treningi innych, bo mnie to tylko bardziej dobija :trup:
..
Spoko, rozumiem.
Pod względem pulsu poprawiło się sporo, na plus.
Pod względem kondycji, w porównaniu z zeszłym rokiem, jestem daleko w tyle.
Pozmieniałem trochę pod względem treningów, odpuściłem udział w jakichkolwiek zawodach, a jeśli już to jedynie towarzysko, by się nie fixować na jakimś celu.
Ciągle nie jest dobrze, jak bym chciał, ale nie będę już narzekał.
Staram się przygotować do górskiego ultra w lipcu, gdzie polecę na luzie, w sensie, że nie mam parcia na wynik, czy też nawet na dystans.
Mój Blog "Luźne wpisy"

Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Milo Jarek slyszec, ze Ci sie to wszystko jakos prostuje. Powodzenia zycze! :taktak:
Awatar użytkownika
Przemkurius
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja też chwale sobie novablast 3. Nadają się i do spokojnego człapania, kilometr po 4:00 też w nich pójdzie, jak i przebieżki nie stanowią problemu dla mnie. Mega uniwersalny but :oczko:
viewtopic.php?f=27&t=60705 BLOG
viewtopic.php?f=28&t=60706 KOMENTSY

800m: 2:11.97 - 06.2022
1000m: 2:49.94 - 06.2022
1609m: 5:03.80 - 06.2022
3000m: 10:23.18 - 12.2020
5km: 17:39 - 09.2022
50latek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:47
Życiówka w maratonie: - - -

Nieprzeczytany post

Sikor pisze: 22 cze 2023, 11:53 Szukalem ostatnio nowych butow ze spora amortyzacja na dluzsze, ale nie tylko treningi.
Lakomym okiem spogladalem na Novablast 3,
Syn (prawie 18 lat) zaczął biegać i 2 tygodnie temu kupiłem mu jako pierwsze buty biegowe Novablast 3. Tyle, że głównie z myślą o bieganiu na stadionie w szybszym tempie. Po lesie też w nich biega. Jest mega zadowolony. Nie pomyślałem nawet o wersji TR, a z tego co widzę, to ma bieżnik nawet bardziej uniwersalny. Wersja asfaltowa ma bardzo mało tej gumy. Cena u nas dalej jak dla mnie wysoka, więc planuję mu do lasu kupić coś tańszego z promocji, by chronić zużycie tych nb3. No chyba, że wersja TR spadnie cenowo, ale na razie się na to nie zanosi.
Sam je wypróbowałem i mimo, że ostatnio biegam głównie BS i spadek formy jest drastyczny, to te nb3 tak sprężynują, że chyba pobiegłem najszybsze 200 m w mojej "karierze". No, ale ja mam nietypową stopę i na co dzień biegam w mułowatych, choć bardzo wygodnych s. hurricane, więc dla mnie efekt był piorunujący.
Teraz sobie wyobrażam jaki odrzut muszą dawać jakieś buty karbonowe, skoro te novablast 3 kupowane są przez was do BS. ech...
Drwal Biegacz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:15
Życiówka w maratonie: 3:48:08

Nieprzeczytany post

Trzyma kciuki!
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

50latek pisze: 27 cze 2023, 19:25 Syn (prawie 18 lat) zaczął biegać i 2 tygodnie temu kupiłem mu jako pierwsze buty biegowe Novablast 3. Tyle, że głównie z myślą o bieganiu na stadionie w szybszym tempie.
Hm, na stadion to moim zdaniem troche dziwny wybor(?) Po co mu tyle amortyzacji na stadionie? :O
Zakladam ofc, ze to stadion tartanowy...
Po lesie też w nich biega. Jest mega zadowolony. Nie pomyślałem nawet o wersji TR, a z tego co widzę, to ma bieżnik nawet bardziej uniwersalny. Wersja asfaltowa ma bardzo mało tej gumy.
Wersja TR to moim zdaniem naprawde hicior. Bieznik jest tylko lekko trialowy, za to gruby i nie sprawia zadnych problemow na asfalcie.
Sam je wypróbowałem i mimo, że ostatnio biegam głównie BS i spadek formy jest drastyczny, to te nb3 tak sprężynują, że chyba pobiegłem najszybsze 200 m w mojej "karierze".
No, ale ja mam nietypową stopę i na co dzień biegam w mułowatych, choć bardzo wygodnych s. hurricane, więc dla mnie efekt był piorunujący.
Dla mnie efekt tez byl silny, naprawde polubilem ta pianke. Jest "miesista", a nie takie marshmallow jak NB Rebel, ktore sie dobija do asfaltu.
Teraz sobie wyobrażam jaki odrzut muszą dawać jakieś buty karbonowe, skoro te novablast 3 kupowane są przez was do BS. ech...
Nie mam niestety wielkich doswiadczen z karbonami, ale Nike Tempo sa spory poziom ponad NB3 (pody!), a Alphaflye jeszcze poziom wyzej :hejhej:
Nie wiem jak tu sie wpisuja odczucia z Vaporflyow, bo wciaz leza w pudelku.
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Drwal Biegacz pisze: 27 cze 2023, 21:35 Trzyma kciuki!
Dziekowac :taktak:
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Robert wiesz .. jak zawsze masz grono fanów i fanek
Ogarnij dobrze technikalia i będzie dobrze.
Powodzenia

Wysłane z mojego SM-S916B .

Mój Blog "Luźne wpisy"

Siedlak1975
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:59
Życiówka w maratonie: 2:59:13

Nieprzeczytany post

Powodzenia Robert. Cały czas z wiatrem ciśnij!!! :hejhej:
Awatar użytkownika
ziko303
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45:16
Życiówka w maratonie: 3:48:40

Nieprzeczytany post

Ciśnij!!!! :sss:
Blog

Komentarze

5k 21:55 (2018) / 10k 45:16 (2020) / HM 1:40:34 (2017)/ M 3:48:40 (2016)

Obrazek
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dzieki Wam, dzieki :taktak:

Jak bede mial linka do wynikow live to dam znac.
Jak zwykle mozna ofc sledzic (jakby sie komus nudzilo :hahaha: ) w apce Ironman-a na smartfonach.
ODPOWIEDZ