Moderator: infernal
ło matko, to ja dziękuję za takie słowa. miło, że ktoś "zaczerpnął inspirację". ja po prostu dostosowuje się do sytuacji. no i fajnie, że Tobie też się udało przełamać. oby tak dalej!nagly1 pisze:Dzięki Przemku za wpis, w którym opisywałeś swoją walkę w głowie na treningu i mentalne zwycięstwoJa ostatnio miałem taką passę, że przeszedłem na chwilę w marsz na zawodach, potem miałem kilka treningów niedomkniętych, bo a to ból brzucha, a to wiatr w mordę i ogólne zniechęcenie, niemoc i myśli: "Pierdolę, nie robię, po co się tak męczyć". No i teraz miałem trening 15 km i już po 5 km czułem nogi jak z waty, znowu myśli, żeby już skończyć i najkrótszą drogą do domu, ale jak sobie pomyślałem, że gość wstaje o 4:20, robi trening na betonowych nogach i potem zwija się 2 min, to przemogłem kryzys i dociągnąłęm to do końca. Satysfakcja po - bezcenna
Dzięki!
Za każdym razem jak mierze to pada deszcz, a mam już marker gotowyRolli pisze:
Dlaczego nie weźmiesz sobie jakiejś farby i zrobisz co 50/100m male kreseczki, a nie za każdym razem latać z tym kółkiem pomiarowym?
Jak mam uczucie biegania w miejscu to jest dla mnie uczucie odciętych nógRolli pisze: Pojecie "odcięte nogi" będziesz mógł używać jak nogi odetnie. A to jeszcze przyjdzie...... na razie biegasz na ciężkich nogach, ale biegasz.
Dzięki panie Wojtku.sultangurde pisze:Elegancki trening te 600. Nie ma się czego doczepić.
Fajne jest uczucie jak biegniesz ostatnią prostą i niby zostało 100 metrów ale wtedy załącza się teoria względności czasu Einsteina i świat dookoła zwalnia, a każde kolejne 10 metrów dłuży się niemiłosiernie. Za to potem te 7 minut to zlatuje jak podrapanie się i człowiek mówi: to już? A w żyłach płynie lawa, kwas i podobno jakaś krew
Wiesz że to co biegacie teraz to nie moja bajka i moja wizja biegania jest inna nawet jeśli biegacie pod MD ( chodzi mi tutaj o sam proces przygotowania do treningów które teraz wykonujecie ) bo one są ok pod MD tylko na takie treningi trzeba być gotowym ale nie ma co już tego poruszać , ja na to patrzę trochę inaczej , a co do posta mojego ostatniego to trochę go źle.zinterpretowales , moje intencje nie były zeby Ci przyłożyć , to były takie żarty a nie żaden atak w Twoją stronę , mimo tych różnic i co trzymam kciuki abyś odnosił sukcesy które by Cię usatysfakcjonowały , bo ambicji i woli walki nie można Ci odmówić , choć czasem myślę że potrzebny był by Ci ktoś kto by Cię przyhamował trochę a z Rolandem tego hamulca niestety nie dostaniesz , bo regeneracja jest tutaj mocno zachwianaPrzemkurius pisze:Seba - Zachęcam do krytyki, tylko merytorycznej!
W piórka, nie obrosne znam swoje miejsce w szeregu. A jak coś będzie nie tak, to Roland podrzuci taki trening, że się przez tydzień nie odkręcę![]()
Zaryzykuję odpowiedźinfernal pisze:Zastanawia mnie tylko, czy Rolandowi tutaj zależało na kompletny wypoczynku przed każdym podejściem. Jestem przekonany, że Przemek te 600tki zamykałby na krótszych przerwie typu 3-4'.
Spoko luz, wyłapałem zart dlatego też z przekąsem odpisałem o merytorycesebastian899 pisze: Wiesz że to co biegacie teraz to nie moja bajka i moja wizja biegania jest inna nawet jeśli biegacie pod MD ( chodzi mi tutaj o sam proces przygotowania do treningów które teraz wykonujecie ) bo one są ok pod MD tylko na takie treningi trzeba być gotowym ale nie ma co już tego poruszać , ja na to patrzę trochę inaczej , a co do posta mojego ostatniego to trochę go źle.zinterpretowales , moje intencje nie były zeby Ci przyłożyć , to były takie żarty a nie żaden atak w Twoją stronę , mimo tych różnic i co trzymam kciuki abyś odnosił sukcesy które by Cię usatysfakcjonowały , bo ambicji i woli walki nie można Ci odmówić , choć czasem myślę że potrzebny był by Ci ktoś kto by Cię przyhamował trochę a z Rolandem tego hamulca niestety nie dostaniesz , bo regeneracja jest tutaj mocno zachwiana
Brawo Panie Wojtku!sultangurde pisze: Zaryzykuję odpowiedź![]()
Moja dedukcja jest taka, że jeśli Przemek biega 600 po 1:51 to jest to tempo po 18,5 sekundy na 100 metrów czyli na 3:05 na km (czyli tempo szybsze niż życiówka), co jak się domyślam oznacza, że niedługo w planach jakiś test będzie. Dedukcja na podstawie tego i analizy kiedy się biega powyżej 100% race pace: https://800mtraining.wordpress.com/cate ... -training/