Pozdrawiam.
p.s dzięki za słowa otuchy.Ja jeszcze nie zaryzykuję i nie powiem że idzie ku lepszemu.
Moderator: infernal
ale chyba nie w terenie zabudowanymmaxSpeed(79km/h)
U ciebie kolano u mnie dyskopatia.. Po kilku zabiegach terapii manualnej wyszło u mnie, że możliwą przyczyną wypadnięcia dysku, które mi się nie dawno temu przydarzyło jest zwyrodnienie w stawie biodrowo-krzyżowym. Po prostu miednica po lewej stronie jest za bardzo cofnięta do tyłu. Do tego, tylko że w odróżnieniu do Ciebie, lewa noga mniejsza od prawej i krótsza przez to zwyrodnienie miednicy. Samo skrzywienie plus przeciążenie mogło spowodować dyskopatię. Na dzień dzisiejszy nie czuje objawów samej dyskopatii, ale przez ostatnie 1,5 tygodnia dawało mi trochę w kość lewe biodro. Objawy bóle w okolicach pachwiny, stawu biodrowego, bóle między kręgosłupem a miednicą.. Teraz jest zdecydowanie lepiej. Póki co próbujemy z terapeutą trochę wyciągnąć ta miednicę. Kupę roboty przy tym jest.. Pozdrawiam!Nie będę opisywał wszystkiego na raz,napiszę dzisiaj czego dowiedziałem się o swojej technice biegowej.Biegam na przedzie i to akurat nic nowego,ale jestem lekko pronujący,a to już nowego.Do tego wyszło że mam jedną nogę(prawą)krótszą,a to z powodu skręconej,zle ustawionej miednicy.Lewa noga jest mocniejsza,co było widać przy komputerowej analizie.Pan który się mną zajmował,zrobił wywiad przed badaniem,ale ja nic mu nie wspomniałem o kłopotach z kolanem,wszystko wyszło w trakcie.Gość zaczął się wypytywać,dociekać.Powiedział,że powinienem odczuwać różnicę w pracy kolan podczas biegu,jeśli nie teraz to na pewno w przyszłości będę![]()
Karol coś tu nie pasuje 10km w 52'51 to 5'17"/km10km-00:52:51(4'47'')avgHR 139bpm
A co sie z paskiem dzieje? Obciera? Przeszkadza? Widze ze startujesz w Cracovia MaratonDzisiaj ostatni raz dałem szanse paskowi HR,nie wykorzystał