Bieg Ultra Granią Tart 2021

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Myślałem, że mnie coś ominęło, ale widzę, że nie. Na Portalu jest tekst podsumowujący to co działo się w trakcie BUGT.
https://bieganie.pl/sport/bieg-ultra-grania-tatr-2021/

Trudno się połapać o co tam chodzi, tutaj cyctat:
Topniała zaś różnica Tomasza Sobczyka nad ponownie trzecim Piotrem Guttem i czwartym Maciejem Dombrowskim. Ostatecznie zawody zwyciężył Skupień, który nad następnym zawodnikiem uzyskał ponad 22 minutową przewagę. Należy pamiętać, że zaledwie 2 tygodnie temu Tomasz walczył o Mistrzostwo Polski na 80 kilometrowej trasie Chudego Wawrzyńca.
Jak rozumiem, to jakiś błąd, powinno być przemka Sobczyka.
Poza tym, pokazana jest pierwsza trójka. A co się stało z Sobczykiem? Umarł? Ukończył na dalszym miejscu? Brak linku do pełnych wyników. Wiem, że pewnie Radek Langer (którego nie znam) dostał zlecenie napisania czegoś "na szybko".
I rozumiem, że brak linku do wyników to przeoczenie a nie jakaś odgórna polityka.

No i brakuje jakiegoś komentarza pokazującego jak się te wyniki mają do wyników z lat ubiegłych, z jakimś komentarzem czy pogoda była jakąś przeszkodą itd
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
rachwal
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bo biegacz Tomek Sobczyk jak i autor tego tekstu jest z Wrocławia :P (czy tam jakiejś wioski pod)

Co chcesz wiedzieć Adam o biegu? Opowiem z detalami jako dumny finiszer ;)

Radek, rozczarowujący ten tekst, jakbyś opisywał zawody na Ślęży... z całym szacunkiem dla góry gór.
RateMyTrail.com
Najlepszy na świecie ranking biegaczy górskich!
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Hej Rafał.
Dotarłem już do wyników, gratuluję :) (chociaż z tym gratulowaniem to trzeba uważać, bo jeśli się nie zna poziomu zawodnika to się można przejechać).
Od Ciebie bym mógł oczekiwać jakiejś oceny warunków na trasie, ewentualnie w porównaniu (jeśłi masz) do innych lat.
Raczej nie powiesz jak przebiegała rywalizacja czołówki bo musiałeś skupiać się na sobie.
Tak już patrząc na gołę wyniki oczekiwałbym od autora, że pokaże gdzie (na którym odcinku) Przemek Sobczyk zyskał (bądź stracił) najwięcej w stosunku do zwycięzcy i do siebie z roku 2013, kiedy wygrał ten bieg. I dowiedziałbym się co było przyczyną problemów.
misio80
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:55
Życiówka w maratonie: 3:29

Nieprzeczytany post

Tak a poza tym możnaby oczekiwać jakiegoś szerszego opisu, jakie były warunki itp., oczekiwania przed, komentarze postartowe.
Bo taki artykuł to, z całym szacunkiem, można napisać w 10 minut patrząc na tabelę wyników (jeśli ktoś szybko na klawiaturze klepie) - a i to zwracając uwagę tylko na pierwszą 4...
Siedlak1975
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:59
Życiówka w maratonie: 2:59:13

Nieprzeczytany post

misio80 pisze: 25 sie 2021, 11:34 Tak a poza tym możnaby oczekiwać jakiegoś szerszego opisu, jakie były warunki itp., oczekiwania przed, komentarze postartowe.
Bo taki artykuł to, z całym szacunkiem, można napisać w 10 minut patrząc na tabelę wyników (jeśli ktoś szybko na klawiaturze klepie) - a i to zwracając uwagę tylko na pierwszą 4...
O rywalizacji kobiet są 3 zdania. Słownie: TRZY
Awatar użytkownika
rachwal
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A dzięki, przyjęte, mogłoby być wprawdzie lepiej gdybym na grani przed Ornakiem zdjął kurtkę, ale pewnie niewiele, znam swoje ograniczenia i stan treningu ;)

Co do warunków to były moim zdaniem idealne biegowe, słońce prawie cały czas za chmurami, na grani bardzo rześko, 10-15C, bardzo rzadko słońcu udało się przebić, w zasadzie pamiętam większe przejaśnienie o poranku jeszcze przed pierwszym bufetem... Na Wołowcu rano myślę, że nie było nawet 5C. Porównując do prywatnych zdjęć z 2019 z kibicowania przy Murowańcu to było zdecydowanie łaskawiej w moim prywatnym odczuciu i w tym jak wolę biegać.

Co do PS to pisał, że skurcze go dopadły od Murowańca, na odcinku od Murowańca do Wodogrzmotów stracił do TS 15 min, a od Wodogrzmotów do mety kolejne 25 min, więc musiało się sporo dziać. Od Wodogrzmotów te marne 15k/+500 czołówka leciała w 1:40-1:45, a Przemysław w 2:05 (sam to zrobiłem w 2:08, a wiadomo, że daleko mi do takich koni).

No a wygrał zgodnie z przewidywaniami RMT faworyt listy, choć osobiście stawiałem na doświadczenie TS.

Wśród Pań wygrała Paulina Krawczak, co też nie było dla nikogo kto widział listę na RMT zaskoczeniem (i jej formę na Lavaredo 120k).

Absolutnie epicki bieg...

Wyniki dla porównania w jedynie słusznym serwisie, 2019:
https://ratemytrail.com/results/bieg-ul ... -2019-bugt
2021:
https://ratemytrail.com/results/bieg-ul ... -2021-bugt
RateMyTrail.com
Najlepszy na świecie ranking biegaczy górskich!
ODPOWIEDZ