Teraz jest Wt, 7 kwietnia 2020, 16:06

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Analiza danych w Garmin Connect.
Nowy postNapisane: N, 15 grudnia 2019, 18:33 
Offline
Dyskutant
Dyskutant

Dołączył(a): Wt, 30 lipca 2019, 20:06
Posty: 41
Albo mi się wydaje albo coś pozmieniali w Garmin connect.Chodzi o czas/tętno/dane poszczególnych odcinków w zaplanowanym treningu w aplikacji.planuje trening np: 2km+8km+2km i nie mogę sprawdzić poszczególnych odcinków tzn 2km,8km,2km osobno. Wyświetla się tylko automatycznie co 1km. Wiadomo że mam ustawione automatycznie co 1 km autolap w zegarku dla kontroli tempa. Można to jakoś ogarnąć?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Analiza danych w Garmin Connect.
Nowy postNapisane: N, 15 grudnia 2019, 19:22 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): So, 18 lutego 2017, 10:29
Posty: 965
Nie wiem, kiedy widziałeś w GC możliwość analizy treningu inaczej niż po lapach (i automatycznych i ręcznych). To jest wielka słabość GC.

Polecam Runalyze - możesz sobie dowolnie ustalać odcinki do analizy - czas, dystans. Odcinki nie muszą być równe.

_________________
Blog - nieczynne z powodu że zamknięte (biegam, ale nie chce mi się pisać)
Komentarze


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Analiza danych w Garmin Connect.
Nowy postNapisane: N, 15 grudnia 2019, 20:02 
Offline
Dyskutant
Dyskutant

Dołączył(a): Wt, 30 lipca 2019, 20:06
Posty: 41
kkkrzysiek napisał(a):
Nie wiem, kiedy widziałeś w GC możliwość analizy treningu inaczej niż po lapach (i automatycznych i ręcznych). To jest wielka słabość GC.

Polecam Runalyze - możesz sobie dowolnie ustalać odcinki do analizy - czas, dystans. Odcinki nie muszą być równe.

sam już nie pamiętam może po roztrenowaniu mi się coś pomyliło....


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Analiza danych w Garmin Connect.
Nowy postNapisane: N, 15 grudnia 2019, 23:39 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn, 11 lipca 2016, 16:12
Posty: 845
Lokalizacja: Słupsk
Musisz wyłączyć autolapa, żeby pokazało Ci średnie tempo całego odcinka.

_________________
5km - 20:02; 10km - 40:20; HM - 1:26:37; M - 3:13:21

"Wyniki nie przychodzą wtedy kiedy ich oczekujemy ale wtedy kiedy jesteśmy na nie gotowi"

Mój Blog
Komentarze
Endomondo
Garmin

"Coco jambo i do przodu..."


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Analiza danych w Garmin Connect.
Nowy postNapisane: N, 15 grudnia 2019, 23:58 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N, 12 października 2014, 14:32
Posty: 5901
Lokalizacja: Szczecin
Można sobie w zegarku ustawić dwa Biegania w profilach sportowych a nawet jeśli trzeba i wiecej. Jeden możemy przeznaczyć na BS z autolapem co 1 km i jakoś to nazwać, by się nie myliło a kolejny ustawiamy już bez automatycznych lapow i też dajemy swoją nazwę np. "Interwaly".
Drugi profil robimy szybko kopiując pierwszy i tylko zmieniamy co uważamy za potrzebne.
Podpowiedział mi to cichy70, ustawiłem i korzystam. Szybko i wygodnie.
Niestety, Garmin pod tym względem robi to zdecydowanie gorzej niż Polar.

Wysłane z mojego SM-G950F .

_________________
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Analiza danych w Garmin Connect.
Nowy postNapisane: Pn, 16 grudnia 2019, 14:29 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Pt, 23 października 2015, 00:35
Posty: 508
Lokalizacja: Warszawa
keiw napisał(a):
Można sobie w zegarku ustawić dwa Biegania w profilach sportowych a nawet jeśli trzeba i wiecej. Jeden możemy przeznaczyć na BS z autolapem co 1 km i jakoś to nazwać, by się nie myliło a kolejny ustawiamy już bez automatycznych lapow i też dajemy swoją nazwę np. "Interwaly".
Drugi profil robimy szybko kopiując pierwszy i tylko zmieniamy co uważamy za potrzebne.
Podpowiedział mi to cichy70, ustawiłem i korzystam. Szybko i wygodnie.
Niestety, Garmin pod tym względem robi to zdecydowanie gorzej niż Polar.

Wysłane z mojego SM-G950F .

Potwierdzam - to lepszy sposób niż wyłączanie automatu po pierwszym "odbiciu" :)

_________________
www.facebook.com/WarszawskiScyzoryk - mistrz Polski i vicemistrz dzielnicy :)
M45 PB: 5km 17:10, 10km 34:57 HM 1:16:34 M 2:45:28


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Analiza danych w Garmin Connect.
Nowy postNapisane: Pn, 16 grudnia 2019, 14:40 
Offline
Dyskutant
Dyskutant

Dołączył(a): Wt, 30 lipca 2019, 20:06
Posty: 41
Tylko co to zmienia? Nie można włączyć dwóch profili naraz i rejestrować chyba? Czy się mylę?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Analiza danych w Garmin Connect.
Nowy postNapisane: Pn, 16 grudnia 2019, 15:36 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N, 12 października 2014, 14:32
Posty: 5901
Lokalizacja: Szczecin
Przecież już dostałeś odpowiedź w tym wątku. W Garmin nie można.
Jak biegniesz trening fazowy, interwałowy i masz pierwszą część rozgrzewkę 3km, to bez autolapów co 1km, będziesz miał podsumowanie tego odcinka i tyle. Analogicznie podsumowane będą pozostałe fazy.
Dotyczy to zaplanowanego treningu bądź treningu, w którym sam lapujesz odcinki ręcznie.

Ja decydując się na przesiadkę z Polara wiedziałem o tym i robię tak jak napisałem.
Do dodatkowych analiz mam połączone Connect z Runalyze. Wcześniej Flow też miałem.

_________________
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Analiza danych w Garmin Connect.
Nowy postNapisane: Pn, 16 grudnia 2019, 17:24 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz, 22 maja 2014, 17:47
Posty: 497
Lokalizacja: Łódź
Wyłączenie autolapa to jest 9 kliknięć. Często mi się zdarza wyłączać podczas treningu, lub zmieniać dystans lapów na inny niż standardowe 1km. Osobiście nie widzę potrzeby klonowania profilu na drugi bez autolapów.

_________________
"Life can pull you down but running will always lift you up."


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Analiza danych w Garmin Connect.
Nowy postNapisane: Pn, 16 grudnia 2019, 18:38 
Offline
Stary Wyga
Stary Wyga
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr, 31 maja 2017, 17:44
Posty: 243
Soft w F3 wyłączał autolapa w momencie ładowania treningu, to było eleganckie i logiczne, potem musieli to spier%&^$&*... i trzeba się posiłkować jakimś klonowaniem profili.

_________________
RateMyTrail.com
Najlepszy na świecie ranking biegaczy górskich!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Analiza danych w Garmin Connect.
Nowy postNapisane: Pn, 16 grudnia 2019, 20:27 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt, 3 maja 2013, 08:18
Posty: 9044
Arasso napisał(a):
Wyłączenie autolapa to jest 9 kliknięć. Często mi się zdarza wyłączać podczas treningu, lub zmieniać dystans lapów na inny niż standardowe 1km. Osobiście nie widzę potrzeby klonowania profilu na drugi bez autolapów.
Mam tak samo. Biegnę i zmieniam. Nie widzę problemu.

Wysłane z mojego A5_Pro .

_________________
BLOG
KOMENTARZE


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Analiza danych w Garmin Connect.
Nowy postNapisane: Pn, 16 grudnia 2019, 22:37 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N, 12 października 2014, 14:32
Posty: 5901
Lokalizacja: Szczecin
Biorąc pod uwagę twój zawód to powinieneś jednak widzieć :bum:

Wysłane z mojego SM-G950F .

_________________
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Analiza danych w Garmin Connect.
Nowy postNapisane: Pn, 16 grudnia 2019, 23:03 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr, 7 stycznia 2015, 00:07
Posty: 2962
Jak można sobie ułatwić życie, to czemu nie skorzystać. Też mnie to denerwowało po przesiadce z 910xt na 245.
Patent z różnymi profilami - skorzystam, dziękuję.

_________________
Zapiski treningowe
Komentarze do bloga


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: JPR i 62 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL