Witam.
Trenuję 2,5 miesiąca (31l,78kg). W sobotę 22,09 niedaleko w Bielsku-Białej są zawody "Bieg Ondraszka". (9km, 50 przewyższenia, bo to o górki zahacza). Chciałbym wystartować i dlatego chcę zapytać jak sobie rozplanować najbliższy tydzień przed startem. W tym tygodniu zrobiłem coś takiego:
pn 45' OBW1 tempo 7:39
wt wolne
śr 33' OBW1 tempo 6:42
cz wolne
pt 45' OBW1 + 10x100m/100mR
sb 60' OBW1 tempo 7:44
Jak widać tempa nie są rewelacyjne. W pierwszych w życiu zawodach zależy mi tylko na uczestnictwie i nie zejściu z trasy
I kolejne pytanie - jak się do tego biegu zabrać? No bo nie od razu z kopyta - prawda?
Pozdrawiam
Ps.: Czy ktoś może coś powiedzieć o tych zawodach???
Pierwszy start
- ulka
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Bartess, zacznij wolno. Jak wystarczy sił to ładny finisz
W tym biegu nigdy nie startowałam, to się nie wypowiem.
W tygodniu startowym robi się lżejsze treningi niż w tygodniach typowo przygotowawczych.
Powodzenia i osiągnięcia mety
W tym biegu nigdy nie startowałam, to się nie wypowiem.
W tygodniu startowym robi się lżejsze treningi niż w tygodniach typowo przygotowawczych.
Powodzenia i osiągnięcia mety
- Bartess
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 999:99
- Życiówka w maratonie: 999:99
Witam.
No i debiut zaliczony :D
Trasa bardzo ładna - 3-kilometrowa pętla w większości po lesie z jednym koszmarnym podbiegiem asfaltowym i jedynym mniej koszmarnym szutrowym. I tak 3 razy. Za trzecim razem ten podbieg musiałem kawałek przedreptać, bo pary brakło...
To nic, że na 2. okrążeniu zaczęli mnie dublować, to nic, że ledwo wdrapałem się na tą górkę za 3. razem - radość z ukończenia biegu, nowe znajomości - BEZCENNE! Drugim małym planem zakończonym sukcesem było zmieszczenie się w godzinie (59:45 ) Dla porządku dodam tylko, że czas zwycięzcy to 35:15
Pozdrawiam i dziękuję tym wszystkim, którzy tutaj pomogli mi zacząć biegać odpowiadając na czasami dziwne pytania. Dziękuję zwłaszcza Fistowi i Tomaszowi za cierpliwość i ogromną pomoc.
No i debiut zaliczony :D
Trasa bardzo ładna - 3-kilometrowa pętla w większości po lesie z jednym koszmarnym podbiegiem asfaltowym i jedynym mniej koszmarnym szutrowym. I tak 3 razy. Za trzecim razem ten podbieg musiałem kawałek przedreptać, bo pary brakło...
To nic, że na 2. okrążeniu zaczęli mnie dublować, to nic, że ledwo wdrapałem się na tą górkę za 3. razem - radość z ukończenia biegu, nowe znajomości - BEZCENNE! Drugim małym planem zakończonym sukcesem było zmieszczenie się w godzinie (59:45 ) Dla porządku dodam tylko, że czas zwycięzcy to 35:15
Pozdrawiam i dziękuję tym wszystkim, którzy tutaj pomogli mi zacząć biegać odpowiadając na czasami dziwne pytania. Dziękuję zwłaszcza Fistowi i Tomaszowi za cierpliwość i ogromną pomoc.
- Fist
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Gratuluje zalizcenia pierwszego biegu tym bardziej ze dystans byl bardzo powazny jak na twoje dotychczasowe bieganie
Z 2tyg wyluzowania by sie przydaly, nie wqiem jak wygladal popzredni ani wrzesien wiec na ten tydzien moge podpowiedziec cos takeigo
Pn - OWB1 35'
Sr - OWB1 30' + R 4x60m
So - OWB1 40 + R 2x80
Z 2tyg wyluzowania by sie przydaly, nie wqiem jak wygladal popzredni ani wrzesien wiec na ten tydzien moge podpowiedziec cos takeigo
Pn - OWB1 35'
Sr - OWB1 30' + R 4x60m
So - OWB1 40 + R 2x80
Mateusz
Dare for more!
Dare for more!