Teraz jest So, 22 lutego 2020, 01:49

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: H10 POLAR
Nowy postNapisane: Cz, 6 lutego 2020, 09:40 
Offline
Wyga
Wyga

Dołączył(a): Pn, 8 grudnia 2014, 12:36
Posty: 83
Witam .
Używam od 2-3 lat czujnik Polar H10 .
Ostatnio zaczynają się problemy. Na początku biegu jest ok, po 3-4km tętno wskazywane spada do 80-90 , potem lekko rośnie , czasami wraca do właściwych wartości.
Zmiana baterii pomogła na 2-3 tygodnie i objawy powróciły.
Pas wizualnie jest ok.
Jaka może być przyczyna ? Zużycie ?

Może już czas na wymianę ?
Teraz mam Fenixa F6 i zastanawiam się co lepiej - H10 czy HRM-RUN ( nie trzeba go wypinać po treningu) ?
Jakie są Wasze doświadczenia ?
Z góry dziękuję !
Daniel


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: H10 POLAR
Nowy postNapisane: Cz, 6 lutego 2020, 10:24 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N, 12 października 2014, 14:32
Posty: 5633
Lokalizacja: Szczecin
Pas H10 działa z 6x Pro super - mam go połączonego poprzez ANT+.

Kup nowe elektrody i tyle. 2-3 lata to mogły się zużyć. Ja je myję po każdym treningu.

_________________
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: H10 POLAR
Nowy postNapisane: Cz, 6 lutego 2020, 10:45 
Offline
Wyga
Wyga

Dołączył(a): Pn, 8 grudnia 2014, 12:36
Posty: 83
keiw napisał(a):
Pas H10 działa z 6x Pro super - mam go połączonego poprzez ANT+.

Kup nowe elektrody i tyle. 2-3 lata to mogły się zużyć. Ja je myję po każdym treningu.



Wiem , że działa z 6x , bo też było do tej pory super ;-)
Ile kosztują same elektrody ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: H10 POLAR
Nowy postNapisane: Cz, 6 lutego 2020, 11:04 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N, 12 października 2014, 14:32
Posty: 5633
Lokalizacja: Szczecin
Ja sobie jakiś czas temu kupiłem kilka na zapas na Ali:
- niebieski: https://pl.aliexpress.com/item/32774980380.html
- pomarańczowy: https://pl.aliexpress.com/item/32776291126.html
- i czarne brałem tu: https://pl.aliexpress.com/item/32816923291.html

Mam też jeszcze oryginalne elektrody pro ale w nich robię sobie testy ortostatyczne a biegam w "chińczykach",
Oryginał: https://www.komputronik.pl/product/468998/polar-elektrody-pro-czarne-m-xxl.html

_________________
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: H10 POLAR
Nowy postNapisane: Cz, 6 lutego 2020, 17:37 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt, 31 sierpnia 2001, 14:06
Posty: 4247
Lokalizacja: zzewszont
daniel_torun napisał(a):
Teraz mam Fenixa F6 i zastanawiam się co lepiej - H10 czy HRM-RUN ( nie trzeba go wypinać po treningu) ?
Jakie są Wasze doświadczenia ?
Z góry dziękuję !
Daniel

parę lat używałem HRrun garmina (czerwonego) mimo, że Jarek mnie nie namawiał, postanowilem zmienić na H10 i jestem bardzo zadowolony z tej decyzji.
osobiście, każdemu polecam H10 teraz.

_________________
TV Strava
blog
koment


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: H10 POLAR
Nowy postNapisane: Cz, 6 lutego 2020, 19:19 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N, 12 października 2014, 14:32
Posty: 5633
Lokalizacja: Szczecin
To prawda nie namawiałem ale kolega to sam z siebie lubi eksperymenty. ;)
Tym razem cieszę się, że eksperyment się udał.

Trzeba pamiętać, że z pasa Polara nie masz tych dodatkowych danych, które ma pas Garmina, ale pytanie czy ci są one potrzebne.
Odpinana kostka jest jednak lepszym rozwiązaniem.

Wysłane z mojego SM-G950F .

_________________
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: H10 POLAR
Nowy postNapisane: Cz, 6 lutego 2020, 21:02 
Offline
Wyga
Wyga

Dołączył(a): Pn, 8 grudnia 2014, 12:36
Posty: 83
keiw napisał(a):
To prawda nie namawiałem ale kolega to sam z siebie lubi eksperymenty. ;)
Tym razem cieszę się, że eksperyment się udał.

Trzeba pamiętać, że z pasa Polara nie masz tych dodatkowych danych, które ma pas Garmina, ale pytanie czy ci są one potrzebne.
Odpinana kostka jest jednak lepszym rozwiązaniem.

Wysłane z mojego SM-G950F .


Nowy pas do H10 zamówiony. Mam dodatkowo Stryda i wiecej mi do szczęscia nie potrzeba :)
Dzięki !!!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: H10 POLAR
Nowy postNapisane: Cz, 6 lutego 2020, 23:21 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N, 12 października 2014, 14:32
Posty: 5633
Lokalizacja: Szczecin
Jak to nic? Możesz sprzedać zestaw i kupić Corosa :hahaha:

_________________
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: H10 POLAR
Nowy postNapisane: Cz, 13 lutego 2020, 22:47 
Offline
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Dołączył(a): Śr, 22 sierpnia 2018, 17:01
Posty: 6
Nadajnik H10 kupiłem 3 lata temu. Używam go z aplikacją Polara na Androida. Teraz zdarza się, że tętno w okolicy 80, a powinno być na poziomie 140. Czasami tego tętna nie łapie. Podejrzewam więc, że pasek się zużył. Tak jak u ciebie.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: H10 POLAR
Nowy postNapisane: Pt, 14 lutego 2020, 07:23 
Offline
Wyga
Wyga

Dołączył(a): Pn, 8 grudnia 2014, 12:36
Posty: 83
Pasek wymieniony i wszystko działa jak należy ::)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL