Napadowe bóle brzucha, sporadyczna biegunka
-
captainobvious
- Rozgrzewający Się

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam, nie wiedziałem gdzie umieścić ten temat więc nie bijcie
. No więc zacząłem biegać tydzień temu, na początek około 20 min lecz szybko przekonałem się, że stać mnie na więcej i od 2 treningu biegam około 30 min, staram się dorzucać co trening 2-3 minuty. Wczoraj miałem swój 4 bieg i trwał 35 min
. Dystans to mniej więcej 8-9 km. Mam prawie 18 lat i przy wzroście 175 cm ważę około 70 kg. Biegam aby wyrobić kondycję no i w sumie całkiem mi się to podoba. Zaczynałem w rozklekotanych halówkach za 15 zł od ruska, ale szybko okazało się że nie są to dobre buty. Kupiłem więc victory z deichmanna za 100zł, o dokładnie takie http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/spo ... treningowe. Przy okazji prosiłbym o opinie na ich temat. Ale przechodząc do meritum. Od pierwszego biegu mam problemy z żołądkiem, tzn nie jest to nic poważnego, pobolewa od czasu do czasu i jedzenie "przelatuje" przez mój układ pokarmowy co objawia się sporadyczną biegunką. I sam nie wiem co mam z tym zrobić, googlowanie objawów nie przyniosło jednoznacznej odpowiedzi, więc piszę do was. Z góry dziękuje i pozdrawiam 
-
nemo_nikt
- Stary Wyga

Witaj! Mnie też się sporadycznie różne żołądkowo-jelitowe przygody przydarzają. Po prostu obserwuj swój organizm, jeżeli problem będzie się nasilał lub utrzymywał na tyle niepokojącym poziomie żeby pisać o tym na forum
to wtedy zastanów się nad swoją dietą, czasami posiłków lub udaj się do lekarza.
- cava
- Zaprawiony W Bojach

A jadasz mleko i jego przetwory?
Jesli tak, to to bym na początek sprawdziła, czy to nie one są przyczyną problemów.
Po prostu nie jedz nic co zawiera mleko słodkie, sery białe/żółte/inne, jogurty itp przez tydzień- dwa i sprawdz czy problmy jelitowe nadal się utrzymują.
Jesli tak, to to bym na początek sprawdziła, czy to nie one są przyczyną problemów.
Po prostu nie jedz nic co zawiera mleko słodkie, sery białe/żółte/inne, jogurty itp przez tydzień- dwa i sprawdz czy problmy jelitowe nadal się utrzymują.
-
captainobvious
- Rozgrzewający Się

Tak, zjadam sporo serków, teraz sezon na truskawki więc i koktajl się trafił. A po bieganiu przeważnie nie jem nic, a jeśli już to po około godzinie. Wczoraj i dzisiaj jest jakoś lepiej, może to zwyczajnie reakcja organizmu na powtarzający się wysiłek ? Postaram się ograniczyć mleko i zobaczymy, najwyżej później będę stopniowo je wprowadzał.