NIKE +
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Jak aktywować głos odliczający kilometry podczas biegów. Bardzo fajna funkcja. Działała mi na początku, a później się zdaktywowała.
Jeżeli ktoś wie, to proszę o pomoc. Mam Nike + na androidzie.
- przemik88
- Wyga
W ustawieniach aplikacji powinna być odpowiednia opcja, korzystałem z nike + na ipodzie i w opcjach była możliwość włączenie tej funkcji.btepakacel pisze:Jak aktywować głos odliczający kilometry podczas biegów. Bardzo fajna funkcja. Działała mi na początku, a później się zdaktywowała.
Veni, Vidi, Vici
-
- Rozgrzewający Się
Właśnie przeszukałem całą aplikację, no i nie znalazłem.
Jedyną ustawialną opcją w tym zakresie jest ""Audio Feedback Settings"
Ustawia się tam głos męski czy żeński, czasookres informacji o stanie biegu, ilości kilometrów itp. natomiast nie mam informacji gdzie mam włączyć czyli aktywować ten komunikat.
Jeśli ktoś to rozszyfrował to proszę o pomoc;-)
Jedyną ustawialną opcją w tym zakresie jest ""Audio Feedback Settings"
Ustawia się tam głos męski czy żeński, czasookres informacji o stanie biegu, ilości kilometrów itp. natomiast nie mam informacji gdzie mam włączyć czyli aktywować ten komunikat.
Jeśli ktoś to rozszyfrował to proszę o pomoc;-)
- Leila
- Dyskutant
Witam, to ustawienie jest własnie w tym miejscu
....Jedyną ustawialną opcją w tym zakresie jest ""Audio Feedback Settings".
Ustawienia : - Audio Feedback Settings dalej Feedback Freguency
.. ja mam do wyboru komunikaty przy dystansach 0,25, 0,5 1 mi 2 mi oraz czasie 1 min 2 min 5min 10min i 15 min.
Biegałam dzis z Nike żeby sprawdzić i działa. pozdrawiam
....Jedyną ustawialną opcją w tym zakresie jest ""Audio Feedback Settings".
Ustawienia : - Audio Feedback Settings dalej Feedback Freguency
.. ja mam do wyboru komunikaty przy dystansach 0,25, 0,5 1 mi 2 mi oraz czasie 1 min 2 min 5min 10min i 15 min.
Biegałam dzis z Nike żeby sprawdzić i działa. pozdrawiam
-
- Rozgrzewający Się
Okazało się że programowo w samym NIKE + mam dobrze ustawione, ale w moim samsungu galaxy sIII przez pomyłkę wyłączyłem dźwięk dla multimediów. Po aktywowaniu tego dźwięku "gadanie" wróciło do normy. 
Dzięki za odpowiedzi!!!!
Poza tym jak długo używasz NIKE + i czy występują ci jakieś spowolnienia w działaniu aplikacji. Ja biegam średnio 8-9km dziennie. Przebiegłem już ok. 120km z aplikacją NIKE +. No i są malutkie spowolnienia.
Poza tym nie wiem dlaczego na panelu głównym zlicza mi całkowitą długość trasy (i tu jest ok. np. 127km), natomiast jak wchodzę w szczegóły ostatniego biegu, to przy ikonce buta NIKE (ja biegam w Nike Pegaus +27GTX - o ile to ważne) pokazuje mi ok. 147km. Czym spowodowana jest ta różnica?

Dzięki za odpowiedzi!!!!
Poza tym jak długo używasz NIKE + i czy występują ci jakieś spowolnienia w działaniu aplikacji. Ja biegam średnio 8-9km dziennie. Przebiegłem już ok. 120km z aplikacją NIKE +. No i są malutkie spowolnienia.
Poza tym nie wiem dlaczego na panelu głównym zlicza mi całkowitą długość trasy (i tu jest ok. np. 127km), natomiast jak wchodzę w szczegóły ostatniego biegu, to przy ikonce buta NIKE (ja biegam w Nike Pegaus +27GTX - o ile to ważne) pokazuje mi ok. 147km. Czym spowodowana jest ta różnica?
- Leila
- Dyskutant
Biegam krótko, około dwa miesiące. Używam Nike+ na zmianę z Endomondo. Przyznam, że bardzo czesto mam z tą aplikacją problemy, notorycznie się zawiesza. Czasem wskazuje dziwne dane, myślę, że mam problemy z GPSem w aktualnym telefonie. Nie moge edytowac terningu wtedy, gdy wskazuje mi dane z kosmosu, czyli np 1 mila, którą przebiegłam w 2 minuty. Muszę wtedy kasować trening.
Nie mam butów NIKE do biegania, mam natomiast sensor i adapter.(mysle jednak, że jeżeli nie moge wybrać butów nike, to nie sprawdze różnicy o której piszesz.)
Kapkę denerwuje mnie to, że nie moge w Xperii zmienic mili na kilometry. Telefon liczy mi w milach, w kompie mam w kilometrach. Wcześniej korzystałam z iphona i tam mogłam ustawić kilometry...ale niesety spadł mi gdy jeździłam na rowerze i jeszcze nie wymieniłam szybki, która jest w drobnych częściach.
Pozdrawiam
Nie mam butów NIKE do biegania, mam natomiast sensor i adapter.(mysle jednak, że jeżeli nie moge wybrać butów nike, to nie sprawdze różnicy o której piszesz.)
Kapkę denerwuje mnie to, że nie moge w Xperii zmienic mili na kilometry. Telefon liczy mi w milach, w kompie mam w kilometrach. Wcześniej korzystałam z iphona i tam mogłam ustawić kilometry...ale niesety spadł mi gdy jeździłam na rowerze i jeszcze nie wymieniłam szybki, która jest w drobnych częściach.
Pozdrawiam
-
- Rozgrzewający Się
To rzeczywiście denerwujące. Ja to w sumie takich problemów nie mam. Najgorzej jest gdy ktoś zadzwoni, to aplikacja potrafi się zawiesić, ale na tą chwilę nie traci danych, tylko po zrestartowaniu telefonu "budzi się" do życia, ale już bez głosu. Jest to trochę wkurzające. Funkcja głosowa jest dla mnie bardzo praktyczna, gdyż informuje mnie o prezbiegniętym kolejnym kilometrze, tempie, czasie całkowitym.
Co do mil i km to gdzieś to na początku ustawiałem w aplikacji na samym poczatku - chyba w profilu głównym. Nie pamiętam, ale wiem że coś takiego ustawiałem. Jak sobie odtworzę to Ci napiszę;-)
Co do mil i km to gdzieś to na początku ustawiałem w aplikacji na samym poczatku - chyba w profilu głównym. Nie pamiętam, ale wiem że coś takiego ustawiałem. Jak sobie odtworzę to Ci napiszę;-)
- Leila
- Dyskutant
Mam ten sam problem gdy ktoś zadzwoni. Ekran robi sie czarny, wyłączam, uruchamiam ponownie, z reguły wraca mi licznik, ale nie zawsze.
Ogólnie to jest aplikacja, która jest bardzo awaryjna. Lubię ja i dlatego jeszcze używam, gdy tylko naprawię iphona wróce do sensora, może wtedy nie bedzie notorycznie gubić sygnału GPS.
Stosujesz jakieś progamy motywujace, ilośc biegów, kilometrów, kalorii w danym okresie?
Ogólnie to jest aplikacja, która jest bardzo awaryjna. Lubię ja i dlatego jeszcze używam, gdy tylko naprawię iphona wróce do sensora, może wtedy nie bedzie notorycznie gubić sygnału GPS.
Stosujesz jakieś progamy motywujace, ilośc biegów, kilometrów, kalorii w danym okresie?