Co mam wpisać w dzienniczku w tych tabelach?

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
Laufer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55.13,---
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Obrazek
Chodzi mi o pierwsze 3 kolumny, u góry to jest szybkość, natomiast u dołu pierwsza kolumna - rytm tech.; druga kolumna - wzg.; trzecia kolumna - max
Obrazek
Następna tabelka to Wytrzymałość spec. z pręd. do dystansu; na dole pierwsza kolumna - Pokr. kr.; druga - Gł.; trzecia - Pokr. dł.
Obrazek
Następna tabelka; pierwsza kolumna - Siła t/g; druga - Razem; trzecia - Uwagi
Obrazek
Następna tabelka to Siła biegowa; pierwsza kolumna - skip; druga - wiel.; trzecia - bieg p.g.; czwarta - marsz sił.
Obrazek
Następna tabelka to Sprawność; pierwsza kolumna - w min ćwicz.; druga - pł.
Obrazek
Następna tabelka to u góry OWB; WB; DZB (trochę ucięło); na dole odpowiednio po kolei BC1, BC2, BC3

Z góry przepraszam za jakość zdjęć, ale mam słaby aparat
Jeżeli możecie to wytłumaczcie mi te wszystkie skróty i co mam wpisywać w tabelkach (zależnie od treningu), dziękuję wszystkim, którzy będą chcieli poświęcić swój czas ;D
Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Po pierwsze to musisz wiedzieć co chcesz trenować, jaki plan realizować.
Ten dzienniczek jest zrobiony na wypadek gdyby ktoś chciał notować wszystkie elementy z tzw polskiej szkoły biegowej.
Nie da się z tego nic przeczytać ale równie dobrze może to być zwykła kratkowana kartka, gdzie wpisujesz:

OWB1 12 km + spr 20 min
OWB1 3 km + OWB2 8 km

itd
Awatar użytkownika
Laufer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jeśli masz słaby aparat to być może robisz telefonem, jak masz zwykłą cyfrówkę to ustaw opcję makro, jeśli posiada taką funkcję, niektóre telefony również posiadają makro :ble:
No właśnie to telefonem hihi

A co do tych tabelek to wiadomo, że nie dam rady zrealizować tego wszystkiego, ale zależnie od pory sezonowej to np. robię bieg po górkach (wykonywałem zimą), zakresy (wiosna), a teraz moja praca na treningach wygląda następująco: np. poniedziałek - rozbieganie (czyli jak się domyślam BC1), wtorek - zakres, środa - bieg w kolcach na bieżni, czwartek - interwał, itd.
używaj 'dzienniczka treningowego' K. Różyckiego, są dwie wersje, pierwsza 1.1 którą nie trzeba instalować, oraz druga wersja 3.1.2 którą trzeba instalować na komputerze, oba programy są legalne i darmowe do pobrania z internetu, lepiej wpisywać do takich programów niż na kartce, z latami to się nawarstki sporo :hahaha:
Podasz mi link gdzie mogę to pobrać?
Obrazek
Awatar użytkownika
Laufer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzięki zobaczę i przetestuję ;D
Obrazek
Awatar użytkownika
Laufer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A jak tam można wpisać dystans i czas?
Obrazek
Awatar użytkownika
Laufer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak dla mnie to łatwiejsza jest ta wersja 1.1 więc polecam wszystkim początkującym
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ