Rzeczywiście komentator wygadywał dzisiaj dziwne rzeczy, może się nie wyspał. Zwykle bowiem ciężko mu cokolwiek zarzucić i w Polsce to na pewno najlepszy komentator lekkoatletyczny, na pewno daleko mi do niego pod względem opanowania i kultury głosu. Próbowałem, więc wiem
Bardzo dobry bieg Agnieszki Ciołek dzisiaj. Ona i Sylwia Ejdys to najjaśniejsze punkty biegowej reprezentacji na dystansach średnich i dłuższych. Bardzo mi sie podobał bieg obu - walecznie, bez kompleksów, a przy tym rozsądnie. Agnieszka pokazała, że nawet w wysokiej temperaturze można pobiec dobrze, nawet mając jedną ze słabszych życiówek w stawce. Spisana była na straty, a pokazała się z dobrej strony. Trener Jacek we Wrocławiu robi dobrą robotę, rozumiem, że Awuefiak to zwycięzca z Postomina, z tej samej stajni? Gratulacje!
Jeszcze na marginesie, uważam, że trenerami kadry powinni być tacy trenerzy jak właśnie Jacek Wosiek z Wrocławia: młody, robiący od lat dobrą robotę. Spod jego ręki cały czas wychodzą mocni zawodnicy na dystansach średnich i długich, poprawiający się z roku na rok. Nie wiem, dlaczego taki trener nie jest numerem jeden w polskiej kadrze - w tym roku chyba w ogóle go nie ma?