Witajcie drodzy kochani biegacze :uuusmiech: . Na zmiany zawsze jest odpowiedni czas , a że dzisiaj mamy ostatni dzień roku i przywitamy nowy, więc to dodatkowa okazja gdzie postanowienia mają większą moc i zobowiązania do ich dotrzymania . Pomyślcie, więc już o poranku, czego chcielibyście dokonać , co zmienić a z czym się pożegnać… Dziękuję wszystkim za te wszystkie wspólne chwile roku 2015 spędzonym razem w ramach naszej Akademii Biegania :uuusmiech: za waszą pomoc i zaangażowanie w rozwój naszego stowarzyszenia za rozbieganie Grudziądza i godne reprezentowanie na wszystkich zawodach, w jakich braliśmy udział :uuusmiech: . Mam nadzieje, że kolejny rok będzie również tak dobry :uuusmiech: jak odchodzący a śmiem twierdzić, że nawet lepszy . Ja osobiście postaram się nadal tak obficie pracować nad rozwojem naszej AB i chciałbym abyście wy również w roku 2016 angażowali się w inicjatywy klubu oddając swoje serce i pomysły dla dobra amatorskiego biegania w naszym mieście. SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU. NO I BAWIMY SIĘ DZISIAJ OD 20.00 DO RANA W RUDNICKIM KORSARZU. Andrzej.
W Sylwestra w trakcie odliczania dziesięciu sekund do Nowego Roku zawsze rodzi się we mnie ekscytacja i nadzieja na lepszy rok, przy tym nie zapominam o ostatnich 12 miesiącach starego roku, w którym mogę podsumować moje sukcesy, osiągnięcia i porażki oraz zastanowić się jeszcze, co należy zmienić w moim życiu. Jeżeli chodzi o moje sukcesy sportowe to tutaj wszystko stoi na wysokim poziomie, jaki sobie założyłem. Udało mi się w odchodzącym roku przebiec 5219 kilometrów z kilkoma mocnymi miesiącami jak chociażby grudzień gdzie pobiłem rekord przebiegniętych kilometrów, bo 808 i kilkoma treningami w stylu ultra. Na zawodach kilka życiówek w tym 2: 46 w maratonie i 14: 23 na dystansie 150 km. Wiem już, że mam predyspozycje do takiego biegania i będę to kontynuował w kolejnym roku. W życiu osobistym już tak kolorowo nie było, ale tak to już jest jak stawia się szalę pomiędzy miłością a własnym rozwojem. Nie żałuję jednak tego, co było, bo w pamięci pozostawię sobie tylko te miłe wspomnienia z nadzieją, że wszystko w tej dziedzinie się ułoży i w końcu znajdę tą, która pokocha mnie takim, jakim jestem z moimi wadami i zaletami. ŻYCZĘ SOBIE I WAM RÓWNIEŻ SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU-ANDRZEJ.
Ostatnio zmieniony 31 gru 2015, 13:48 przez maratończyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam drodzy kochani biegacze w NOWYM ROKU 2016 :uuusmiech: . Jeszcze raz wszystkiego najlepszego i czas wziąć się do pracy . Tak, więc może i na autostradzie błahego życia dobrze się jedzie ale na biegowych grudziądzkich ścieżkach w rudnickim lesie jest ciężej i za to zdrowiej, weselej i raźniej :uuusmiech: . Zapraszam jutro na nasz pierwszy w tym roku trening w ramach Akademii Biegania Grudziądz :uuusmiech: . Troszeczkę sobie pobiegamy powspominamy stary rok i zabawę sylwestrową a później wspólnie zażyjemy zimnej kąpieli i ciepłej sauny :uuusmiech: . Andrzej.
Niczym są deklaracje bez powziętych akcji . Tak, tak, aby postanowienia, jakie sobie postawiliśmy w odchodzącym roku 2015 podczas sylwestrowych toastów nabrały mocy prawnej trzeba wprowadzić je w czyn . Zapraszam na godzinę 09.00 przed plażę miejską w Rudniku wszystkich biegaczy AB, ich sympatyków i nie tylko na wspólne bieganie po lasku w ten zimowy poranek :uuusmiech: . Wyjątkowo pobiegniemy sobie trasę 5 kilometrową, jaka będzie nam towarzyszyć podczas Biegu dla Orkiestry. Dzięki temu będziecie mogli w dniu biegu kierować innych na prawidłową ścieżkę, zakręt i METĘ. Po biegu morsowanie i wyjazd na saunę. Pozdrawiam Andrzej.
Crossfit i bieganie to sporty ,które mogą i powinny się wspierać . Sam trenuję u Sylwia Reichel i Dawid Wilczewski w CrossGym Grudziądz od niedawna i widzę znaczną poprawę http://czasnabieganie.pl/crossfit-treni ... 12579.html
Cel na dzisiejszy dzień . Pobiec bez biletu nie wchodząc do pociągu, który pędzi donikąd. Nie wsiadać do samochodu. Nie dbać o cel. Zatrzymać się bez powodu dopiero, gdy zabraknie tchu . Po prostu uciec gdziekolwiek-zniknąć w gąszczu rudnickiego lasu. Miłego Dnia.
Kiedy wspólnie biegamy to zawsze nasze serca się uśmiechają, oznajmiają szczęście nasze i emanują wokół zdrowie :uuusmiech: . Dziękuję kochani za pierwszy w tym 2016 roku wspólny trening biegowy w ramach naszej Akademii Biegania :uuusmiech: oraz wspólne morsowanie w naprawdę zimnej wodzie , w której trzeba było wykuć pierwszy tej zimy przerębel ( zadania podjął się nasz niezawodny Iruś z Piotrem- DZIĘKI). Na szczęście sauna już na nas czekała, więc szybko się rozgrzaliśmy . Oj pogaduchom nie było końca, ale o to chodzi. Pozdrawiam i do zobaczenia z chętnymi jutro na czarnym szlaku. Andrzej.
Oj zimno dzisiaj było , mroźny wschodnio-północny wiatr sprawił, że odczuwalna temperatura to -14 stopni , więc nie dziwota, że jeszcze szybciej wychodziliśmy niż wchodziliśmy, ale radość na twarzy i tak była .
Prezes w swoim żywiole , czyli ludzie nie usłyszeli jeszcze wszystkiego, ludzie nie usłyszeli tego ode mnie. Nawet gdyby wszystko już powiedziano na jakiś temat to nie znaczy, że każdy to usłyszał!. To, co powiem będzie nowe i odkrywcze dla wielu słuchaczy i to właśnie oni chcą to usłyszeć ode mnie, – dlatego zapewne jeszcze niejednokrotnie mnie zobaczycie. Co więcej…Nawet, jeżeli słuchacze dużo wiedzą na ten temat, nie wiedzą, co ja o tym sądzę? Moje doświadczenie życiowe i wiedza są wyjątkowe i tylko ja mogę o tym opowiedzieć. Tylko ja mogę to przekazać w takim stylu i takiej formie. Każdy ma coś ciekawego do powiedzenia. Powiem to po swojemu, zgodnie ze swoim charakterem i przekonaniem. Nikt tego nie zrobi lepiej! Hi, hi cały ja żartowniś Andrzej . MIŁEGO DNIA.
„Bieg dla Orkiestry”-TRASA
10 stycznia coraz bliżej, czyli czas na nasz wspólny bieg dla Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Postarałem się wyznaczyć dla was trasę bardzo płaską 5 kilometrową, ale zarazem bezpieczną i w otoczeniu przyrody. Będzie podobna jak w roku ubiegłym, lecz troszeczkę zmodyfikowana. START nastąpi z okolicy campingów tuż przed plażą miejską i tu również będzie META. W tym miejscu mamy szeroką asfaltową drogę, więc spokojnie pomieścimy 600 biegaczy. Rozgrzewkę poprowadzimy w rejonie wejścia na plażę i będzie to w formie ZUMBY poprowadzonej przez profesjonalne instruktorki z Zumba & Massage Dorota Gacek, Milena Morczyńska. Z stamtąd przejdziemy na linie startu około 100 metrów skąd na sygnał ruszymy bez ścigania się bez spinki po prostu dla zabawy i szczytnego celu. Trasa będzie oznakowana kilometrami i taśmami, więc na pewno się nie zgubicie. A na mecie czekać już będzie piękne serce za wasze szczodre serce. Po biegu zapraszamy na wspólne ognisko i pieczenie kiełbasek. Pozdrawiam Andrzej Dolewski.
Link do trasy : https://www.endomondo.com/users/8492132 ... /648672601 https://connect.garmin.com/activity/993528942#
BIEG DLA ORKIESTRY Z PREZYDENTEM
Miło nam, że w biegu dla WOŚP pobiegnie Pan Prezydent Grudziądza Robert Malinowski. Znaczy się, że nadal jest w dobrej formie. Może uda się wam z nim porozmawiać podczas tych pięciu kilometrów o bieganiu a wiedzę w tym zakresie ma wielką, jako były trener lekkoatletyki i zarazem brat naszego olimpijczyka Bronisława Malinowskiego. Pozdrawiam Andrzej Dolewski.
Nowy rok motywuje choć my niedzielni biegacze za stary dziękujemy :uuusmiech: . Z podniesioną głową pozostawiamy ubiegły czas za sobą i zaczynamy naliczać kolejne kilometry na czarnym szlaku . Dziękuję za dzisiejsze towarzystwo :uuusmiech: . Pomimo minus 15 stopni ekipa zacna i spora. Prawdziwi z nas twardziele . Do zobaczenie w środę o 18.00.Andrzej.