Jeśli macie dwie sprawne nogi i choć trochę oleju w głowie, to zabierzcie się ostro za siebie :uuusmiech: . Na efekty długo nie trzeba będzie czekać . Coraz bliżej święta :uuusmiech: i wiem, że wielu z was będzie zabieganych a szczególnie nasze panie , którym pracy w kuchni czy sprzątaniu nie zabraknie , bo są perfekcjonistkami jednak postarajcie się i pogłówkujcie jak tu wygospodarować czas na pobieganie . Zaczynamy kolejny grudniowy tydzień, więc wszystkim życzę miłego dnia. Andrzej.
Jakbyście nie wiedzieli, co począć w niedzielny styczniowy dzień 10.01.2016 r. to nasz Grudziądzki Sztab Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy przygotował dla was wiele atrakcji w ramach 24 finału orkiestrowego grania. My, jako współorganizatorzy oczywiście zapraszamy na nasz „Bieg dla Orkiestry”, który startuje o godzinie 11.00. Na chwilę obecną lista już zapełniona a teraz czekamy na wasze przelewy ( 7 dni od zapisania ) przypominając jednocześnie, że czas leci a chętnych, co nie miara. Jeżeli znacie jakiś sponsorów, którzy mogliby przekazać nam pieniążki na zakup dodatkowych medali to proszę o kontakt. Pozdrawiam Andrzej Dolewski Prezes Akademii Biegania Grudziądz.
Każdy z nas kiedyś był nikim, aby z czasem stać się kimś . Zaczynaliśmy od zera od jednego czy pięciu kilometrów a teraz sami widzicie, jaki większość z nas zrobiła progres a to dopiero początek :uuusmiech: . Wiem, że kolejna nasza ekipa pod szyldem AB przygotowuje się do swojego pierwszego maratonu, który już w przyszłym roku :uuusmiech: . Jesteście przykładem dla innych a szczególnie dla tych, którzy myślą, że nie dadzą rady . Porada dla przyszłych biegaczy :uuusmiech: . Zróbcie sobie już teraz pod koniec grudnia w świąteczne dni postanowienia na nadchodzący rok, że to będzie wasz czas na rozpoczęcie biegowej przygody :uuusmiech: . Zapewne ruszymy wspólnie z MORiW na wiosnę z kolejną edycją szkółki biegowej, więc nie ma się, co wstydzić, obawiać, że się nie podoła , bo większość z nas właśnie od tego zaczynała w poprzednich edycjach . Pozdrawiam i zapraszam jutro na nasz środowy trening, który jak zawsze o godzinie 18.00. Miłego dnia od Prezesa Andrzeja.
Naszym sprawdzianem są trudne decyzje . Ja już ją podjąłem swoją , chociaż wiem ile wysiłku i bólu będzie mnie to kosztowało . Zapisany na Mistrzostwa Polski w biegu 24 godzinnym, który odbędzie się 10-11 czerwca 2016 roku na Krakowskich Błoniach. Sam jestem ciekaw ile uda mi się pokonać kilometrów i okrążeń na pętli liczącej 3530 metrów. Oczywiście nie może zabraknąć ze mną Irka. Trzeba będzie jeszcze poszukać serwisanta którego pomoc jest nieoceniona a pomagali nam już Wojciech Matuszewski i Janusz Wacławski i to jest zawsze nasz wspólny sukces :uuusmiech: .
BIEG DLA ORKIESTRY
W związku z licznymi telefonami, mailami i dużym zainteresowaniem naszym styczniowym biegiem, który odbędzie się 10 stycznia 2016 roku w ramach 24 Finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy informujemy, że zwiększmy liczbę zapisów do 550 jednak nadal liczy się ilość osób opłaconych gdzie limit wynosi 500 uczestników. Zgodnie z REGULAMINEM opłatę należy uiścić w ciągu 7 dni od zapisania jednak nie później niż do 06 stycznia pod warunkiem, że nadal są wolne miejsca nieopłacone. Nie zwlekamy, więc kochani i jeżeli będziemy mieli możliwość zwiększenia limitu uczestników to na pewno to zrobimy. Pozdrawiam Andrzej Dolewski prezes Akademii Biegania Grudziądz.
Witajcie drodzy kochani biegacze :uuusmiech: . Poddać się bez walki to jest dopiero klęska . Mam nadzieje, że uda się wam na dobry początek wywalczyć z najbliższymi możliwość wyjścia na późno popołudniowy trening z Akademią Biegania :uuusmiech: . Widzimy się o godzinie 18.00. Pozdrawiam i życzę miłego dnia Andrzej.
BIEG DLA ORKIESTRY- AUKCJE
Podczas naszego biegu a właściwie chwilkę przed nim zrobimy szybką licytację ufundowanych przez naszych sponsorów upominków. Na łamach naszej strony będziemy przedstawiać rzeczy, jakie wezmą w niej udział. Dzisiaj przedstawiamy Gabinet foto epilacji i estetyki, fotoodmładzania i therma liftingu skóry: BeautifulSkin . Salon mieści się w Grudziądzu przy ulicy Solnej 9 i posiada bardzo wiele usług jak również wykwalifikowany personel. Na naszą aukcję w ramach 24 Finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy przekazali Voucher w kwocie 500 zł na zabiegi sprawiające, że nie tylko biegacz będzie szybki, ale również piękny. Serdecznie dziękujemy i zapraszamy wszystkich chętnych do licytacji już 10 stycznia 2016 r.
Mając swoje cele każdemu z nas nie pozostaje nic innego jak przejść do ich realizacji . Po raz kolejny udowodniliście, że takowe cele wam przyświecają poprzez nasze dzisiejsze wspólne bieganie w ramach naszej wspólnej Akademii Biegania :uuusmiech: . Lekko nie było oj nie! Trzeba było naprawdę uważać, bo ślizgawica na ścieżkach jak na lodowisku . Była nawet mała ofiara w postaci malutkiej strużki krwi z kolana Mateusza, któremu nawet szybkie tempo i unoszenie się nad drogą nie pomogło . Cóż mam nadzieję, że sobota będzie lepsza dla nas biegaczy :uuusmiech: . Dziękuję i życzę miłej nocy. Andrzej.
Życie to nieustająca lekcja z małymi przerwami na życie . Dzisiaj po raz kolejny kończę dzień pełen optymizmu i zadowolenia :uuusmiech: . Piękna poranna wycieczka biegowa z kolegą Wojtkiem w lekkim mroziku i białej scenerii pozwoliła mi zaliczyć 30 km po okolicy plus popołudnie z moimi akademiowymi przyjaciółmi kolejne 13 km :uuusmiech: . Pominę mniej przyjemną pracę czyli ponad 4 godziny pisania dokumentacji na dofinansowanie biegu dla naszego stowarzyszenia. Teraz już tylko sen i regeneracja a jutro bieganie, crossfit i uroczyste otwarcie nowego salonu w Grudziądzu Floating - SPA zdrowotne którego recenzję przeczytacie jutro . DOBRANOC.
Witam brać biegową :uuusmiech: . Chyba każdy z nas ma tą świadomość, że możliwości naszego ciała są tak olbrzymie, że aktem zniewagi jest ich nie rozwijać . Nie zapominajmy, więc o naszych treningach ja na pewno za chwilę zmykam na poranne bieganie a póki, co życzę wam miłego i spokojnego dnia oraz znalezienia wolnej chwilki na pobieganie. Andrzej.
RELAX & FLOATING GRUDZIADZ Beata Skowron- SPA ZDROWOTNE
Dzisiaj otwarcie w naszym mieście kolejnej inicjatywy związanej ze zdrowiem przez mieszkankę Grudziądza Beatę Skowron a mianowicie FLOATING. W większości z nas ta nazwa nic nie mówi, ale do czasu, gdy tego spróbujecie. Jako wyróżniający się sportowiec w naszym mieście wspólnie z innymi sportowcami zostałem zaproszony do przetestowania tego urządzenia znając tylko z opowieści Pani Beaty i ogólny zarys, na czym to polega?. Jak to ja podszedłem do tematu sceptycznie myśląc sobie, że na rynku jest mnóstwo różnych urządzeń, które mają pomagać w regeneracji, relaksie i rehabilitacji, więc czemu to miałoby być lepsze od innych?. Postanowiłem, że przetestuje to cudeńko po kilkudniowym ostrym treningu biegowym zaliczając kilkaset kilometrów w terenie oraz crossfitowym wycisku z kulami, sztangami czy boksami. Tylko wtedy będę miał czyste sumienie, że test przeprowadzony w Floatingu będzie rzetelny i czy przynosi oczekiwane rezultaty. Tak, więc po porannych środowych 30 kilometrach udałem się na ulicę Wybickiego 36 zabierając z sobą klapki i ręcznik z myślą, co też mnie czeka. Nie było problemu ze znalezieniem tego miejsca, bo znajduje się ono koło Klubu Akcent przy sklepie muzycznym KRYS. Na miejscu wszystko pięknie wyremontowane, nowe lśniące czystością z Panią Beatą uśmiechniętą od ucha do ucha. Jako że korzystam z tej formy relaksu po raz pierwszy zostało mi wszystko wytłumaczone, na czym to polega jak się zachować, co przycisnąć itd.… No, więc rozpocząłem swoją przygodę z Floatingiem, czyli wielką wanną na środku łazienki a właściwie dźwiękoszczelną kapsułą jak na filmach SF, w której podróżują kosmonauci na Marsa. Wypełniona była ona wodą w temperaturze 36,6 stopni Celsjusza, czyli taką samą jak ma nasze ciało z dodatkiem specjalnej regeneracyjnej soli w tak dużej ilości, że moje ciało unosiło się na wodzie. Dziwne uczucie na początek, bo nigdy jeszcze nie byłem nad morzem martwym, o którym słyszałem, że jeszcze nikt się w nim nie utopił gdyż ciało tam się unosi. Tak, więc zamknąłem się w niej odcinając całkowicie od wszelkich bodźców zewnętrznych. Sugerując się wskazówkami żeby poddać się bezwładności oraz rozluźnić i nie myśleć o niczym lub przenieś się myślami w relaksujące obrazy dokonałem tego. Na początku około dziesięciu minut walczyłem jeszcze z wodą bojąc się, że woda mnie nie utrzyma, ale po chwili całkowicie już zanurzony uniosłem się zamykając oczy. Wizualizacja przyszła mi bardzo łatwo i szybko, jako że miałem styczność z taką formą odpoczynku na kilku zaliczonych kursach. Odleciałem do pięknych miejsc i wspomnień, czułem wyraźnie jak serce zaczyna bić coraz wolniejszym rytmem oczy stają się coraz bardziej ciężkie a mięśnie zaczynają odpoczywać, rozluźniać się. Szczególnie te najciężej pracujące u biegacza, czyli łydki i uda. W pewnym momencie unosząc się zasnąłem. Boże byłem w siódmym niebie, bo, pomimo że często zdarza mi się robić drzemkę właśnie o tej porze, czyli po treningu i obiedzie jednak robię ją w niewygodnej pozie na fotelu przed komputerem a tutaj taki luksus. Cała sesja trwa godzinę, więc w pewnej chwili się przebudziłem myśląc sobie pewnie z półgodzinki już minęło a tu światełka i dźwięk informujący, że godzinka minęła. Szybkie spłukanie pod prysznicem ubranie się i ekscytacja z potokiem słów z opisem wrażeń, jaką zafundowałem właścicielce salonu SPA. Moje wrażenia po pierwszej sesji a podobno najlepsze rezultaty są po kilku wizytach są naprawdę rewelacyjne i nie dla tego, że ktoś mi za to zapłacił, ufundował i próbuję teraz się odwdzięczyć. Nie, nie!. Nie należę do tego typu ludzi – jak coś testuję i mi nie odpowiada to mówię o tym głośno i nawet u Pani Beaty przekazałem moje uwagi odnośnie zaopatrzenia w lustro czy suszarkę. Reasumując FLOATING to bardzo przyjemna forma relaksu i regeneracji, która działa nie tylko dla sportowców, ale dla wszystkich chcących odpocząć po ciężkim dniu w pracy, po treningu czy również kobiet prowadzących dom. Warto tu wpadać – Pozdrawiam Andrzej Dolewski – biegacz ultramaratończyk.
Witajcie drodzy kochani biegacze :uuusmiech: . Jedna z moich zasad to taka, że nie interesuje mnie to, co myślą o mnie inni tylko to, co widzą . A na pewno zobaczą mnie jutro z rana na naszym wspólnym treningu biegowym :uuusmiech: , który już o godzinie 09.00 w Rudniku. Nie omieszkam również pokazać się na początku w szlafroczku a później już bez w zimnej wodzie naszego jeziora . Na końcu wystawie mój tors na temperaturę 108 stopni powyżej zera na Kalinkowej saunie. Wiem, że takich osób jak ja będzie więcej, więc nie będę czuć się osamotniony . Pozdrawiam i życzę miłego weekendu, który już za kilka godzin. Andrzej.
APEL DO BIEGACZY
Jak wiecie dzieci trzeba tak wychowywać, by podawały sobie ręce, a nie podstawiały nogi . Po raz kolejny chciałbym przekazać naszym dzieciakom z Domu Dziecka w Bąkowie przykład jak być wzorem na przyszłość . Takim dobrym przykładem, jaki możemy im dać my dorośli to możliwość udziału w naszym styczniowym „Biegu dla Orkiestry”. Już teraz dostałem sygnał, że nie mogą się oni doczekać przyjazdu, aby wspólnie pobiegać z nami. W związku z powyższym apel do was kochani o zbiórkę na wpisowe powiedzmy po 10 zł. będę zbierał na treningach. DZIĘKUJE w imieniu swoim i dzieciaków. Andrzej.
W życiu trzeba umieć się tak rozgościć, żeby ucztować bez kaca . Kolejny pracowity, ale i udany dzień przechodzi do historii :uuusmiech: . Pobiegane z rana przy jeszcze dobrej pogodzie :uuusmiech: , dokumenty o dofinansowanie V Biegu Trzech Plaż dla Akademii Biegania, które po raz pierwszy robiłem sam złożone w Urzędzie Miasta z nadzieją, że tak prężna impreza jak nasza dostanie, co nieco z budżetu miasta , relaks i odprężenie w Floating SPA Beata Skowron zaliczone :uuusmiech: , wycisk na WOD w CrossGym Grudziądz również . Wpłaty na Bieg dla Orkiestry zaksięgowane a liczba uczestników i opłaconych ciągle rośnie patrz 430/580 . Kolejny sponsor przelał na nasze konto pieniążki, z których będziemy mogli zakupić piękne serca – medale :uuusmiech: . Teraz tylko kolacja, film i łóżko . To mi wystarczy, aby kolejny dzień przywitać z receptą na jutro: UŚMIECHNIJ SIĘ. DOBRANOC KOCHANI.