Komentarz do artykułu Czy ten zegarek zawojuje rynek? Polar V800 z GPS
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Bo do kablowej synchronizacji na wszelki wypadek należy mieć zainstalowany i skonfigurowany bipolar ;)
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
- prorok
- Zaprawiony W Bojach
1. Niestety trening zassany przez apkę jest opisany jedynie w apce, na stronie internetowej jest tylko goły opis, np basen i czas, żeby pokazało cały trening na stronie trzeba go przesłać przez kabel, bez sensu.
2.Nie wiem, czy tylko ja mam problem z ładowanie, ten klips trzeba mocno scisnac ręcznie żeby zaczął ładować, być może zaślepka przeszkadza.
2.Nie wiem, czy tylko ja mam problem z ładowanie, ten klips trzeba mocno scisnac ręcznie żeby zaczął ładować, być może zaślepka przeszkadza.
-
- Wyga
prorok pisze:1. Niestety trening zassany przez apkę jest opisany jedynie w apce, na stronie internetowej jest tylko goły opis, np basen i czas, żeby pokazało cały trening na stronie trzeba go przesłać przez kabel, bez sensu.
Ad.1 - dziwne, ja za każdym razem miałem przesłany pełen trening. Co prawda nie było to pływanie lecz bieganie lub rower ale zakładałam, że działa to tak samo do wszystkich dyscyplin. A miałeś podłączony telefon do internetu? Inaczej apka nie zsynchronizuje się z www.
Ad. 2 - tu podobnie. Za pierwszym razem aż myślałem, że nie działa bo w ogóle nie chciał mi ładować. Dopiero po mocniejszym ściśnięciu zaczął. I faktycznie pomaga mi maksymalne odchylenie tego klipsu - wtedy łapie i ładuje bez problemu
-
- Wyga
Witam wszystkich,
mam pytanie dotyczące funkcji pływackich. Jak to w tej chwili wygląda, zlicza baseny czy nie, rozpoznaje style czy tylko na zasadzie jak się uda? Czy może w tej chwili jedyne na co można liczyć to czas treningu i tętno. I jak wygląda żywotność baterii, dociąga tych 12-13 godzin? Ostatnie pytanie w kontekście dłuższych wyjazdów rowerowych.
Z góry dziękuję za odpowiedzi ;)
mam pytanie dotyczące funkcji pływackich. Jak to w tej chwili wygląda, zlicza baseny czy nie, rozpoznaje style czy tylko na zasadzie jak się uda? Czy może w tej chwili jedyne na co można liczyć to czas treningu i tętno. I jak wygląda żywotność baterii, dociąga tych 12-13 godzin? Ostatnie pytanie w kontekście dłuższych wyjazdów rowerowych.
Z góry dziękuję za odpowiedzi ;)
-
- Zaprawiony W Bojach
Zlicza baseny. Style to jak cię może - tutaj bezdyskusyjnie dali dupy i chyba w dodatku nie mają zamiaru nic poprawiać. Grzbiet rozpoznaje dobrze, kraul jako free style, żaba jak mu czapka stanie - raz jako grzbiet, raz jako free style. Tak samo delfin, ale tym dopiero się uczę poprawnie pływać ;), więc się nie czepiam. Jeszcze...
Jak chcesz poćwiczyć pracę nóg, to dupa - uzna za przerwę i nie ma szans, żeby to wyedytować we Flow, jak to jest możliwe w SportTracks. Nie mówiąc nic o definicji własnych styli. Jako zegarek do monitorowania pływania, to jak narazie porażka. Najgorsze jest to, że zajmują się pierdoletami typu Smart Watch, a podstawowe sprawy użytkowe leżą i kwiczą.
Co do czasu pracy to raczej da radę - ja raz 10 dni nie ładowałem i dał radę z 5 godzinami biegania z HRM i footpodem, 6,5 godziny pływania z HRM i nie chciało mi się przełączać w tryb samolotowy
Jak chcesz poćwiczyć pracę nóg, to dupa - uzna za przerwę i nie ma szans, żeby to wyedytować we Flow, jak to jest możliwe w SportTracks. Nie mówiąc nic o definicji własnych styli. Jako zegarek do monitorowania pływania, to jak narazie porażka. Najgorsze jest to, że zajmują się pierdoletami typu Smart Watch, a podstawowe sprawy użytkowe leżą i kwiczą.
Co do czasu pracy to raczej da radę - ja raz 10 dni nie ładowałem i dał radę z 5 godzinami biegania z HRM i footpodem, 6,5 godziny pływania z HRM i nie chciało mi się przełączać w tryb samolotowy
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
-
- Wyga
Dziękuję Pehop za info. Nie przyłożyli się do końca, a szkoda, byłby to dla Polara duży plus w moich oczach. Przynajmniej tętno zapisuje, a to dla mnie ważne. Być może, z punktu widzenia triathlonowego, istotniejszy jest dla nich pomiar przebytego dystansu w otwartych akwenach, tam rozpoznanie stylu jest bez znaczenia.
Specjalnie nie dziwi mnie, że zajmują się bardziej "smartwatchowymi" pierdołami, bo dla masowego odbiorcy takie bzdety są istotniejsze i przynoszą więcej radochy. Chodzi przecież żeby sprzedać jak najwięcej, na samych sportowcach się nie wyżywią. ;)
No nic, na szczęście nie spieszy mi się, na rower sprzęt mam, do NW i człapotruchtu też, poczekam trochę i będę obserwować co sensownego wrzucą jeszcze do zegarka.
Specjalnie nie dziwi mnie, że zajmują się bardziej "smartwatchowymi" pierdołami, bo dla masowego odbiorcy takie bzdety są istotniejsze i przynoszą więcej radochy. Chodzi przecież żeby sprzedać jak najwięcej, na samych sportowcach się nie wyżywią. ;)
No nic, na szczęście nie spieszy mi się, na rower sprzęt mam, do NW i człapotruchtu też, poczekam trochę i będę obserwować co sensownego wrzucą jeszcze do zegarka.
-
- Zaprawiony W Bojach
To podłącz telefon do internetów i odpal aplikację. W manualu, do którego w innym wątku dałem Ci linka, jest to opisane jak krowie na rowie...
- prorok
- Zaprawiony W Bojach
Wkurza mnie to, że po włączeniu pauzy w treningu, nie ma dostępu do menu. Chciałbym zapisać poi i muszę robić to w biegu, bo mi średnia prędkość spadnie.
Nie wiem czemu po usunięciu trybu sportowego na polar flow i zsynchronizowaniu zegarka kablem, tryb nie jest usunięty w zegarku.
No i nie wiem, co z tą apką mobilną pokazuje synchronizację, ale pobiera tylko aktywność, może trzeba dłużej zaczekać, bo mam pełno treningów, które przerzuciłem z garmin connect na polar flow i poszły kablem do zegarka.
Przejście z garmina na polar wymaga czasu i cierpliwości.
Nie wiem czemu po usunięciu trybu sportowego na polar flow i zsynchronizowaniu zegarka kablem, tryb nie jest usunięty w zegarku.
No i nie wiem, co z tą apką mobilną pokazuje synchronizację, ale pobiera tylko aktywność, może trzeba dłużej zaczekać, bo mam pełno treningów, które przerzuciłem z garmin connect na polar flow i poszły kablem do zegarka.
Przejście z garmina na polar wymaga czasu i cierpliwości.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 50:47
Żeby była jasność:pehop pisze:Zlicza baseny. Style to jak cię może - tutaj bezdyskusyjnie dali dupy i chyba w dodatku nie mają zamiaru nic poprawiać. Grzbiet rozpoznaje dobrze, kraul jako free style, żaba jak mu czapka stanie - raz jako grzbiet, raz jako free style. Tak samo delfin, ale tym dopiero się uczę poprawnie pływać , więc się nie czepiam. Jeszcze...
Plusy:
- zlicz baseny
- kraul to styl wolny
- żabka jest dobrze rozpoznawalna, mogę pokazać trening
- masz tętno na basenie
Minusy:
- nie rozpoznaje treningu z deską na pracę nóg
- nie ma jeszcze otwartych akwenów będzie zrobione w Q2 z tego co pamiętam
-
- Zaprawiony W Bojach
raczej front crawl, free style ma trochę szersze ramy wg niektórych źródeł (np. mój trener)- kraul to styl wolny
czy dobrze, to kwestia bardzo dyskusyjna - pływam tym stylem w miarę dobrze, a jeszcze ani razu nie udało mi się ujrzeć breaststroke w podsumowaniu- żabka jest dobrze rozpoznawalna, mogę pokazać trening
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 50:47
Mam ustawione Polar Flow po polsku. Polar rozpoznaje w języku angielskim takie style: Freestyle, Backstroke, Breaststroke, Butterfly and Other. Nie ma front crawl, jeśli kraul rozpoznaje Ci jako jako FreeStyle to bardzo dobrze. Żabka po polsku definiowana jest jako Styl klasyczny. Wygląda to tak:pehop pisze:raczej front crawl, free style ma trochę szersze ramy wg niektórych źródeł (np. mój trener)- kraul to styl wolnyczy dobrze, to kwestia bardzo dyskusyjna - pływam tym stylem w miarę dobrze, a jeszcze ani razu nie udało mi się ujrzeć breaststroke w podsumowaniu- żabka jest dobrze rozpoznawalna, mogę pokazać trening
- div
- Stary Wyga
Dzisiaj na treningu biegowym po 8km wyskoczył mi taki komunikat, po kliknięciu zegarek się zrestartował. Miał ktoś jeszcze podobny problem? Było to jednorazowe czy się powtarzało?LukaszKoziny pisze:Przy probie wystartowania z profilu pływanie w basenie pojawia się komunikat FATAL ERROR:
http://pl.tinypic.com/r/15rmo2e/8
36:20 1:19:45 2:53:10
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 55:21
Takiego problemu nie mialem. Inna sprawa ze od wczoraj trenngi nie laduja sie na polar flow w calosci. I to sie powtarza juz 2x w ciagu 2 tygodni. Coraz bardziej mnie wkurza ten zegarek