Jędrność i cellulit a bieganie - pytanie do dziewczyn

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Awatar użytkownika
malvina-pe.pl
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:46:40
Życiówka w maratonie: 03:55:47
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Aśka pisze:oj, daj...

ja wcieram elancyl - jedyne coś, czego widzę jakiekolwiek efekty, mój facet potwierdza, że nie mam omamów. reszta rzeczy, które testowałam - o kant tyłka... ;)
Elancyl - gdzie mogę to dostać? Czy to bardzo silny środek? Sama jestem szczupła, mam to w genach, ale cellulit zaczął pojawiać się w okolicach pośladków już jakieś 4 lata temu, choć właśnie od około 4 lat regularnie trenuję. Jem zdrowo, alkohol czasami wypiję - wiadomo, wszystko jest dla ludzi, więc to raczej nie są przyczyny pojawienia się pomarańczowej skórki. Dlatego zaczęłam się zastanawiać nad używaniem jakiegoś środka...
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
malvina-pe.pl
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:46:40
Życiówka w maratonie: 03:55:47
Kontakt:

Nieprzeczytany post

jack warski pisze:w moim rozumowaniu nie ma żadnych diet jest tylko RACJONALE ŻYWIENIE
które trwa całe życie i tak to tłumaczę wszytkim którym pomagam
AMEN! :hejhej:
biegówka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

malvina-pe.pl pisze:
Aśka pisze:oj, daj...

ja wcieram elancyl - jedyne coś, czego widzę jakiekolwiek efekty, mój facet potwierdza, że nie mam omamów. reszta rzeczy, które testowałam - o kant tyłka... ;)
Elancyl - gdzie mogę to dostać? Czy to bardzo silny środek? Sama jestem szczupła, mam to w genach, ale cellulit zaczął pojawiać się w okolicach pośladków już jakieś 4 lata temu, choć właśnie od około 4 lat regularnie trenuję. Jem zdrowo, alkohol czasami wypiję - wiadomo, wszystko jest dla ludzi, więc to raczej nie są przyczyny pojawienia się pomarańczowej skórki. Dlatego zaczęłam się zastanawiać nad używaniem jakiegoś środka...
Elancyl dostaniesz w aptece. Sama chciałam go wypróbować, ale jak dla mnie jest niestety za drogi :/. Czy te efekty w ogóle utrzymują się, kiedy przestaniesz go używać? Miałam kiedyś dosyć drogi balsam z Vichy i rzeczywiście działał świetnie, a w momencie, kiedy stwierdziłam, że moja skóra wygląda już dobrze i zaczęłam używam innych kremów, wszystko prawie momentalnie wróciło.
Ostatnio zmieniony 12 sie 2013, 08:26 przez biegówka, łącznie zmieniany 1 raz.
krab_ik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

niestety, my kobiety tak mamy. Ciężko się pozbyć cellulitu :( Zawsze byłam szczupła, i od małego uprawiałam sport, i teraz mając 31 lat,ok 170cm i 49kg też niestety go mam. Teraz troszkę mniej się "rzuca" w oczy bo staram się więcej pić wody (z tym ciągle mam problem), lato - więc codziennie pływam w basenie i do tego skóra trochę opalona. I oczywiście biegam, a raczej truchcik
Rajah
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

krab_ik pisze:niestety, my kobiety tak mamy. Ciężko się pozbyć cellulitu :( Zawsze byłam szczupła, i od małego uprawiałam sport, i teraz mając 31 lat,ok 170cm i 49kg też niestety go mam. Teraz troszkę mniej się "rzuca" w oczy bo staram się więcej pić wody (z tym ciągle mam problem), lato - więc codziennie pływam w basenie i do tego skóra trochę opalona. I oczywiście biegam, a raczej truchcik

OJ SORY POMYŁKA!!!
Oswald2470
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Samo bieganie niestety nie da jędrności, a może tylko zmniejszyć cellulit. Niestety..

Ostatnio zmieniony 04 gru 2013, 11:03 przez Oswald2470, łącznie zmieniany 1 raz.
Moniss
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Bieganie zmniejszy cellulit to fakt, ale jędrność też poprawi. Potrzebujemy też do tego kosmetyków, zabiegów itp. ale bieganie idealnie poprawia jędrność skóry na nogach. Przynajmniej u mnie
Awatar użytkownika
Kanas78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Biegam od trzech lat, cell się zmniejszył, ale nie zniknął i nigdy nie zniknie całkowicie, choć bardzo bym chciała. Poprawiła się jędrność skóry i tyle. Co do rozstępów-wątpię, aby jakikolwiek kosmetyk całkowicie zniszczył to świństwo-skóra jest jak opona- po rozciągnięciu nie ma bata, nie wróci do swojego poprzedniego stanu-i tak wg mnie jest z rozstępami.
Wiele kosmetyków na cell używałam i jest to jedna wielka ściema-ujędrniają, ale nie usuwają.
Mi najbardziej pomógł balsam body creator firmy Shiseido-wygrałam go kiedyś w jakimś konkursie z gazety i to był raz, kiedy go stosowałam-dla mnie za drogi.
Żeby się tego wszystkiego całkowicie pozbyć to chyba trzeba prowadzić życie totalnego mnicha z mega wyrzeczeniami albo iść pod nóż :bum: chyba jednak jako kobiety (przepraszam za generalizację) jesteśmy zarąbiście drobiazgowe i niepotrzebnie zawracamy sobie gitarę takimi pierdołami-trochę szkoda życia-ale to moje zdanie :hej:
Nie ma ludzi idealnych, oczywiście, jak ktoś do takiego ideału dąży-szacun, ja nie ganię i podziwiam-czasem tylko warto rozwarzyć wszystkie plusy dodatnie i ujemne :ble:
Obrazek Obrazek

Obrazek

"Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz". Mahatma Gandhi
Aniad1312
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kanas78 pisze: chyba jednak jako kobiety (przepraszam za generalizację) jesteśmy zarąbiście drobiazgowe i niepotrzebnie zawracamy sobie gitarę takimi pierdołami
Kanas, kiedyś rozmawiałyśmy sobie w kobieco-rodzinnym gronie o chudnięciu i tyciu. I nagle moja bratanica (która teraz jest szczuplusieńka naturalnie i ograniczać się nie musi, ale wtedy zdarzało się jej troszkę przytyć, choć i tak szczupła pozostawała) stwierdziła ze stoickim spokojem: "A ja czasem muszę nosić pasek do spodni, a czasem nie... " To się nazywa dać odpowiednie rzeczy słowo :spoczko:
Awatar użytkownika
Kanas78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

:hahaha: dobrze powiedziane :taktak: :taktak:
Obrazek Obrazek

Obrazek

"Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz". Mahatma Gandhi
ania102
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dziewczyny, to naprawdę pierdoły i szkoda na nie życia. Idealnie gładkie i piękne ciała istnieją tylko na fotoshopowanych zdjęciach. Dla mnie liczy się przyjemność z biegania. Jestem pogodzona z faktem, że nie zostanę modelką ani miss;-)
Awatar użytkownika
Misia_joggi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Moje ciało zmieniło sie drastycznie - moja waga wyjściowa to 70,70, 175 z rozmiaru 40 na 38-36 ( - 10 kg) . Jestem typową gruchą, że tak sie wyrażę :jatylko: Pupa i uda o niebo lepiej - jak to mówię kredensy i segmenty znikneły, chcociaz wiadomo zawsze mogło byc lepiej. Jak juz dotrzesz do momentu kiedy zaczniesz czuc przyjemność z tego ze biegniesz, przebiegasz kolejne odcinki to wtedy wytapiasz sie najszybciej. Najgorzej jak idziesz biegać z przeświadczeniem: jezu musze sie pozbyć cellulitu. Najwięcej osiągniesz jak przestaniesz myśleć o celu, a bedziesz biegnąć dla zmęczenia ;)
Biegnę, bo wolę żeby bolały mnie stawy niż serce. Spełnię swoje marzenie i przebiegnę maraton! Dobiegnę moje szczęście. Zainspiruj siebie!
Zobacz jak walczę:
https://www.facebook.com/BIEGNEpoSZCZESCIE
Awatar użytkownika
Zajek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Może i ciężko się go pozbyć ale nie jest to niewykonalne. Wystarczy dobra dieta, masaże i sport :)
Awatar użytkownika
Pordziak
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

To zależy z jakim cellulitem mamy do czynienia. Od rodzaju zależy odpowiednie dobranie metod walki. Ale bez względu na to bieganie to zawsze dobry pomysł :)
Karell
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Trzeba by użyć innych sposób, np. peelingu kawowego. Ten jest znacznie skuteczniejszy, co nie zmienia faktu, że bieganie samo w sobie też jest zdrowe :)
ODPOWIEDZ