E-trener

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

Adrian26 pisze: Moim zdaniem E-trener to wyjątkowo kiepski pomysł. Dla ludzi, którzy biegają wyczynowo posiadanie takiego zaocznego doradcy, który praktycznie nie widzi zawodnika, może więcej zaszkodzić, niż przynieść korzyści (pomijam konsultacje, porady w danych kwestiach itp).
a wiesz może jak trenuje nasz aktualny rekordzista w maratonie (pomijam tylko to że z trenerem zrobił sobie kiedyś 10 dniowe zgrupowanie) ?

pozwolę sobie przypomnieć podsumowanie yacoola:

Obrazek
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
PKO
Awatar użytkownika
marcinostrowiec
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

rozmowa z Leonidem Shvetsovem
Czyli nie spotkaliście się jeszcze. Pana praca z Henrykiem Szostem i Marcinem Chabowskim będzie w rezultacie stricte internetowa. Nie obawia się Pan, że coś wam może umknąć? Że czegoś Pan nie zauważy?

Ale ja w olbrzymiej większości pracuję z moimi zawodnikami właśnie przez internet, zresztą tak się przecież dzieje chyba na całym świecie. Do tego typu pracy jestem naprawdę dobrze przygotowany.

jw bez komentarza
Moje wpisy, moje doświadczenie, każdy jest indywidualnym przypadkiem, ale prawidłowości występują
Forumowym nauczycielom gramatyki ortografii oraz stylu mówie zdecydowane NIE
easyrunner
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

E-trener mnie w ogóle nie przekonuje. Nie widzi jak wyglądam i się czuje po 2,5 godzinnym wybieganiu, nie widzi jak wyglądam i się czuje po kilku kilometrowych interwałach. Co on o mnie wie ? O ile trener na żywo szybko może (ale nie musi) zobaczyć, że coś się dzieje z nami złego, o tyle trener przez internet nie wie nic. Każdy może mieć swoje zdanie na ten temat, ale dla mnie to nieporozumienie.

Jeszcze jedna kwestia - można na krótką metę szybko poprawić możliwości zawodnika bardzo eksploatującym treningiem, ale nie w tym rzecz. Dlatego oceniać trenera też nie można po jakimś krótkotrwałym okresie pracy. Trening jest dobry, kiedy jest progres.
kesser
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

b_j_j pisze:Z tego co widzę e-trenerzy żerują właśnie na ludziach,
Pięknie ukazana nasza narodowa cecha zosi samosi. A kafelkarze, murarze, i wszelkiej innej maści usługodawcy to też żerują na ludziach?
Jak słyszę coś takiego to mi się nóż w kieszeni otwiera. Oczywiście jak nie masz kasy albo biegasz i czujesz, że to co osiągasz daje ci satysfakcję to super. To jednak nie daje Ci prawa twierdzić, że we wszystkim możesz być najlepszy czytając informacje z internetu i literatury. Tak jak napisałem trener/instruktor nie jest tylko od układania wam grafiku tylko pełni wiele innych funkcji m.in. motywatora, skraca proces korekcji pewnych błędów, chroni przed kontuzjami itd. Można się spierać czy praca trenera online to dobre czy złe rozwiązanie ale nie należy z góry kategoryzować, że to są tylko wyłudzacze pieniędzy.
Przy współczesnych urządzeniach myślę, że monitorowanie zawodnika na odległość jest o wiele prostsze i nie umniejsza to skuteczności jego działania. Poza tym e-trenera można traktować jak pewien kompromis cena/usługi jak cię stać to sobie najmij trenera na żywo tylko dopisz parę zer do ceny usługi.
Przy bieganiu można skorzystać np. BBL.
thomekh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Chroni przed kontuzjami? Ciekawe który zmotywowany zawodnik pochwali się e-trenerowi o tym, że coś go boli.
kesser
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

thomekh pisze:Chroni przed kontuzjami? Ciekawe który zmotywowany zawodnik pochwali się e-trenerowi o tym, że coś go boli.
Inteligentny?
Pewnie, idąc tym tropem można mówić o żerowaniu skoro trener nie ma takich informacji to jest przekonany, że planu nie trzeba modyfikować i jest OK. Jak ktoś nie informuje trenera o takich kwestiach tzn. że nie rozumie po co go ma.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ