Trening wysokogóski Joe Vigila - uwagi praktyczne

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
rosomak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

tsk86 pisze:To nie sa wysokie gory, mimo bajek o roslinnosci alpejskiej i specyficznym mikroklimacie Jakuszyc (jesli ktos byl np w Alpach to od razi widzi, ze to gruba sciema na poprawe humoru), nie nalezy wg mnie podchodzic do tego jak do ciezkiego obozu wysokogorskiego.

Dwa tygodnie wystarcza - pytanie do czego? :) Nie znam przypadku, zeby ktos mial problem z aklimatyzacja, to jest 500-700 m. npm a nie 2000, wiec take it easy.
Taka ciekawostka:
Ostatnio oglądając jakiś program - zdaje się że na Eurosporcie, dotyczący meczów w czerwcu w RPA - dowiedziałem się, że w Europie najwyżej położonym stadionem piłkarskim jest Santiago Bernabeu. Komentator podał wysokość - i uświadomiłem wtedy sobie, że to jest właśnie wysokość Szklarskiej. Jak biegałem "w stronę huty" to dam koło domku kolejarzy (czy jakoś tak) była informacja o tych siedmiuset paru metrach.

Może jak chcesz wyjechać to lepiej gdzieś "w Europę", w coś wyższego ? Jak to zaplanować to często się okazuje, że finansowo wcale nie jest dużo drożej ...
Nazwanie psa Cezar nie robi z niego Imperatora
New Balance but biegowy
harpaganzwola
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32.55
Życiówka w maratonie: 2.38

Nieprzeczytany post

Może jak chcesz wyjechać to lepiej gdzieś "w Europę", w coś wyższego ? Jak to zaplanować to często się okazuje, że finansowo wcale nie jest dużo drożej ...
A ja myślałem, że drugie tyle. No to byście zaproponowali za granicą i jakie koszty ewentualne
R.S.
ODPOWIEDZ