Polar m430, następca m400
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Od kilku dni jestem szczęśliwym (?) posiadaczem M430. Do tej pory używałem stareńkiego, ale wciąż żwawego Garmina 610. Różnic na plus jest b. dużo, ale widzę, a raczej czuję jeden wielki MINUS Otóż z różnych powodów zależy mi na sygnalizacji wibracyjnej. O ile w 610 wibra działała tak, że niemal nadgarstek urywało, o tyle w M430 jest ona nieodczuwalna, a może wręcz w ogóle nie działa. Mam na myśli konkretne zapotrzebowanie - sygnalizowanie odcinków 1 km. Oczywiście w zegarku ma włączone "Wibracje dla powiadomień".
Proszę użytkowników o uwagi w tym temacie, za co z góry dziękuję.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:14
- Życiówka w maratonie: 2:46:06
- Kontakt:
Ja tam w swoim odczuwałem wibrację wystarczająco. A wręcz było to irytujące jak realizowałem zaplanowany trening i z różnych względów biegłem poza zaplanowaną strefą tętna a zegarek moim zdaniem zbyt często sygnalizował że jestem poza strefą. Wkurzało mnie to.
PB: 17:17, 36:14, 1:22:28, 2:46:06
Fotoblog+ https://bieganie.org/
-
- Rozgrzewający Się
Mój co prawda ręki nie urywa, ale czuję delikatną wibrację co 1 km. Nie zdarzyło mi się przegapić "okrążenia"JFP pisze:Od kilku dni jestem szczęśliwym (?) posiadaczem M430. Do tej pory używałem stareńkiego, ale wciąż żwawego Garmina 610. Różnic na plus jest b. dużo, ale widzę, a raczej czuję jeden wielki MINUS Otóż z różnych powodów zależy mi na sygnalizacji wibracyjnej. O ile w 610 wibra działała tak, że niemal nadgarstek urywało, o tyle w M430 jest ona nieodczuwalna, a może wręcz w ogóle nie działa. Mam na myśli konkretne zapotrzebowanie - sygnalizowanie odcinków 1 km. Oczywiście w zegarku ma włączone "Wibracje dla powiadomień".
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Należy mocniej pasek dociągnąć, ewentualnie może okazać się, że jest jakaś wada.
Sprawdź kilka razy i jak uważasz, że jest słabo to napisz do Sport Konsulting maila z opisem problemu i że chcesz reklamować zegarek.
Wysłane z mojego SM-G950F .
Sprawdź kilka razy i jak uważasz, że jest słabo to napisz do Sport Konsulting maila z opisem problemu i że chcesz reklamować zegarek.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
-
- Zaprawiony W Bojach
Mnie to raczej brakuje możliwości wyłączenia wibracji. W moim zegarku działają tak, że zapewnością nie da się ich nie poczuć. Wibracje są wyraźnie odczuwalne.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
A nie masz podanej kadencji?
Mój Blog "Luźne wpisy"
-
- Zaprawiony W Bojach
Zawsze jest podawana.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Tak jak i czas biegu
Odpowiedź gotowa
Odpowiedź gotowa
Mój Blog "Luźne wpisy"
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 40,28
Czy jest mozliwosc zaprogramowania w polarze M430 treningu interwałowego, np 400/4,00 min itp jak i gdzie to ustawie ??
-
- Rozgrzewający Się
W samym zegarku nie, rejestrujesz się na Polarflow, tam w swoim panelu dodajesz trening i wrzucasz go do ulubionych. Po zsynchronizowaniu z zegarkiem utworzony trening inferwalowy jest już w ulubionych.
-
- Rozgrzewający Się
Ewentualnie w telefonie w aplikacji Polar Flow w zakładce treningi. W prawym górnym rogu jest znak plus, dodajesz trening, a interwały tworzysz przesuwając ekran w lewo. Średnio intuicyjne jak dla mnie, ale możliwe.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:14
- Życiówka w maratonie: 2:46:06
- Kontakt:
Nie wiem czy polar coś zmieniał w swojej polityce, czy tak po prostu jest, ponieważ zauważyłem że jak dodałem do konta V800, to stare dane z m430 dotyczące aktywności, snu itd. ponownie mam dostępne. Nie sprawdzałem bezpośrednio przed dodaniem zegarka, więc nie wiem czy nastąpiła zmiana polityki czy dodanie V800 to spowodowało.keiw pisze:Slawcio pisze:.. kasujemy zegarek z konta PolarFlow, a razem z nim znikają wszystkie dane aktywności. Tętna, kalorie, sen. Wszystko mi znikło. ...
Hmm, dziwna sprawa. Zmieniałem V800 na inny egzemplarz, który otrzymałem w ramach reklamacji.
Na swoim koncie Flow usunąłem z produktów starego V800 a nowy dodał się dopiero za jakiś czas podczas synchronizacji, czyli przez chwilę nie było żadnego podpiętego sprzętu.
Wszystkie dane we Flow są zachowane, również dotyczące dziennej aktywności, snu, itp.
PB: 17:17, 36:14, 1:22:28, 2:46:06
-
- Zaprawiony W Bojach
Czy ktoś tak ma, lub wie o co chodzi z udostępnianiem treningów? Od jakichś dwóch tygodni mogę przesłać jedynie migawkę, gdybym chciała przesłać do kogoś podsumowanie treningu używając własnego zdjęcia, zegarek nie reaguje, po wybraniu fotografii powraca do obrazu podstawowego nawet nie przekierowując na możliwość wyboru czy dane mają być z boku, czy na środku. Kiedy wybieram opcję ze zrobieniem zdjęcia ( od ręki) , zacinam się na opcji "udostępnij trening". Dalej udostępnić się nie da, przyciski nie reagują. O co chodzi? Czy da się coś z tym zrobić?