Garmin Forerunner 230, 235 i 630 Oficjalnie
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35'
- Życiówka w maratonie: brak
Pod względem ogólnego wykonania, wydaje się strasznie delikatny. 225 mimo plastiku, moim zdaniem miał solidniejszy pasek do zapięcia. A tutaj mam wrażenie, że pasek jak do jakiejś drobnej kobiety. ;>
Zegarki i akcesoria Garmin, FootPody oraz Telefony Kom. -> http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=33684688
- hatek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:48
- Życiówka w maratonie: 3:28:01
Macie szczęście.
Ja swoją 230-tkę mam od 4 miesięcy i niestety za którymś razem uderzyłem (a właściwie drasnąłem) nim lekko o ścianę.
Efekt: ułamane ze 2cm plastiku na koronce, który lekko wystaje ponad szybkę. Na szczęście nie wygląda na rozszczelniony ale do codziennego użycia to on jest ciut za delikatny. Boję się pomyśleeć jak będzie wyglądał za 2 lata.
Ja swoją 230-tkę mam od 4 miesięcy i niestety za którymś razem uderzyłem (a właściwie drasnąłem) nim lekko o ścianę.
Efekt: ułamane ze 2cm plastiku na koronce, który lekko wystaje ponad szybkę. Na szczęście nie wygląda na rozszczelniony ale do codziennego użycia to on jest ciut za delikatny. Boję się pomyśleeć jak będzie wyglądał za 2 lata.
Prawdopodobnie jestem Laską Kabacką.
Na pewno należę do Afterrunners.
Biegam dla własnej przyjemności.
W treningu skupiam się na bogatej, różnorodnej diecie, odpoczynku i poszukiwaniu czasu na chwilę biegu. Do 3:30 w maratonie to wystarczy.
Na pewno należę do Afterrunners.
Biegam dla własnej przyjemności.
W treningu skupiam się na bogatej, różnorodnej diecie, odpoczynku i poszukiwaniu czasu na chwilę biegu. Do 3:30 w maratonie to wystarczy.
-
- Zaprawiony W Bojach
Pierwszy trening poszedł ;>
Jestem średnio zadowolony, robiłem 12km na stadionie (bieżnia-tartan) pokazało 12,36km, zdecydowanie zbyt duzy błąd.
Może to wina używania dwóch systemów GPS i GLONASS, cieżko powiedzieć.
225 pokazywała max 12,05 ;>
Chyba nie chce się ze mną przyjaźnić i płata figle.
Mam nadzieję, że jednak mnie polubi i wróci do poziomów Garminów, które miałem wcześniej.
Ostatni raz tak zegarek mnie przekłamywał 6 lat temu FR70 + footpod nieskalibrowany.
Jestem średnio zadowolony, robiłem 12km na stadionie (bieżnia-tartan) pokazało 12,36km, zdecydowanie zbyt duzy błąd.
Może to wina używania dwóch systemów GPS i GLONASS, cieżko powiedzieć.
225 pokazywała max 12,05 ;>
Chyba nie chce się ze mną przyjaźnić i płata figle.
Mam nadzieję, że jednak mnie polubi i wróci do poziomów Garminów, które miałem wcześniej.
Ostatni raz tak zegarek mnie przekłamywał 6 lat temu FR70 + footpod nieskalibrowany.
Zegarki i akcesoria Garmin, FootPody oraz Telefony Kom. -> http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=33684688
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 39:30
Może akurat miał zły dzień, albo potrzebuje myku jak 225 - zsynchronizować z Garmin Express przez kabel co jakiś czas ?
40+ na karku
Strava
Strava
-
- Zaprawiony W Bojach
Być może, więc nie lamentuje od razu, że shit itd :D
Troszkę brakuje synchronizacji pod wi-fi, którą miałem w 620. ;>
Ale chyba współpraca z telefonem(tj synchronizacja z GC w telefonie) działa o niebo lepiej niż w wcześniejszych modelach. Bo czasami trening się wgrywał przez ponad 30' w starszych modelach.
Małą zmianę zrobili w czasie odpoczynku w 620, przy każdym treningu po ok 9' wyskakiwało powiadomienie o regeneracji, tego w 235 nie ma.
+ Za podświetlenie przy obrocie nadgarstkiem, wieczorem mocno się przyda.
Troszkę brakuje synchronizacji pod wi-fi, którą miałem w 620. ;>
Ale chyba współpraca z telefonem(tj synchronizacja z GC w telefonie) działa o niebo lepiej niż w wcześniejszych modelach. Bo czasami trening się wgrywał przez ponad 30' w starszych modelach.
Małą zmianę zrobili w czasie odpoczynku w 620, przy każdym treningu po ok 9' wyskakiwało powiadomienie o regeneracji, tego w 235 nie ma.
+ Za podświetlenie przy obrocie nadgarstkiem, wieczorem mocno się przyda.

-
- Zaprawiony W Bojach
Nie spodziewałbym sie poprawnych wyników pod wodą.
---
Sporo niedoróbek w oprogramowaniu, synchronizacja nie taka kolorowa jak pisałem wyżej. Dystans po raz kolejny zawyżony 3km / 3.07 km zmierzone co dawało różnice tempa (3:14 - 3:09). Jutro biegnę 10km na atestowanej trasie, wyłączyłem Glonass, mam nadzieje, że będzie lepiej. Subiektywnie też tętno podaje wyższe niż 225. Pierwszy raz biegnąć na maksa zobaczyłem > 195. Biegając kiedyś z 620 nigdy takich wartości nie widywałem max 188. Przy 225 raz miałem, biegając zawody w czasie choroby, nie polecam.
Jestem daleki od krytyki, zdaję sobie sprawę, że to nowy model i z każdą aktualizacją powinno być lepiej.
---
Sporo niedoróbek w oprogramowaniu, synchronizacja nie taka kolorowa jak pisałem wyżej. Dystans po raz kolejny zawyżony 3km / 3.07 km zmierzone co dawało różnice tempa (3:14 - 3:09). Jutro biegnę 10km na atestowanej trasie, wyłączyłem Glonass, mam nadzieje, że będzie lepiej. Subiektywnie też tętno podaje wyższe niż 225. Pierwszy raz biegnąć na maksa zobaczyłem > 195. Biegając kiedyś z 620 nigdy takich wartości nie widywałem max 188. Przy 225 raz miałem, biegając zawody w czasie choroby, nie polecam.
Jestem daleki od krytyki, zdaję sobie sprawę, że to nowy model i z każdą aktualizacją powinno być lepiej.
- guerlainn
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Może trafił Ci się jakiś kiepski model? U mnie wszystkie parametry porównywalne z 910-tką. Z synchronizacją miałem jedynie problemy na początku, ale to chyba była wina telefonu. Od 1,5 miesiąca wszystko śmiga bez problemów. Jedyna rzecz która mi w chwili obecnej przeszkadza to to, że w trybie aktywności (bieg) w momencie gdy ktoś do mnie dzwoni wyświetla mi tylko informację o połączeniu przychodzącym, bez podawania tego kto dzwoni.
-
- Zaprawiony W Bojach
Można zobaczyć kto dzwoni klikając lewym przyciskiem w dół. ;>
Co do trefności, spokojnie po testuję przez miesiąc, pokombinuję i zobaczymy. Liczę, że z każdą aktualizacją będzie tylko lepiej.
Connect IQ bieda w aplikacjach i Garmin każe sobie płacić 5000$ za dostęp do API, więc bardzo mocno ogranicza osoby, które będą pisać aplikacje na zegarki, szkoda. Wiem, że marudzę. ;>
----
@altmer dokładnie tak, właśnie chodziło mi o całościowe API. Ale dziękuję za dokładne wyjaśnienie bo ja użyłem zbyt dużo skrótów myślowych. ;>
Co do trefności, spokojnie po testuję przez miesiąc, pokombinuję i zobaczymy. Liczę, że z każdą aktualizacją będzie tylko lepiej.
Connect IQ bieda w aplikacjach i Garmin każe sobie płacić 5000$ za dostęp do API, więc bardzo mocno ogranicza osoby, które będą pisać aplikacje na zegarki, szkoda. Wiem, że marudzę. ;>
----
@altmer dokładnie tak, właśnie chodziło mi o całościowe API. Ale dziękuję za dokładne wyjaśnienie bo ja użyłem zbyt dużo skrótów myślowych. ;>
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2016, 10:19 przez Patryck, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 43:50
BardzoPatryck pisze:Connect IQ bieda w aplikacjach i Garmin każe sobie płacić 5000$ za dostęp do API, więc bardzo mocno ogranicza osoby, które będą pisać aplikacje na zegarki, szkoda. Wiem, że marudzę. ;>

Dostęp do Connect IQ SDK (skórki, ekrany, widgety i to wszystko co można pobrać za darmo) jest póki co bezpłatny. W skrócie: można programować to co jest w odniesieniu do jednego zegarka. Możliwości:
http://developer.garmin.com/connect-iq/what-you-can-build/
Natomiast 5000$ płaci się za Garmin Connect API - to ta cała maszynka przetwarzająca i prezentująca dane na samym Garmin Connect. Inaczej mówiąc jest to niejako dostęp do (niemal?) wszystkiego co jest na Garmin Connect, do danych o aktywnościach ludzi którzy wczytują je na Garmin Connect oraz do narzędzi przetwarzających te dane, dlatego jest taka droga. W skrócie: można programować to co jest w odniesieniu do wszystkich danych zebranych na Garmin Connect. Możliwości:
http://developer.garmin.com/garmin-connect-api/features/
- krzystek
- Dyskutant
- Kontakt:
jak to jest u Was z G230: jest takie info "Możliwość używania w trakcie ładowania"
ale u mnie po podpięciu ładowarki podczas biegu przechodzi w stan ładowania, automatycznie kończy i zapisuje trening i nie da się z niego korzystać
ale u mnie po podpięciu ładowarki podczas biegu przechodzi w stan ładowania, automatycznie kończy i zapisuje trening i nie da się z niego korzystać

-
- Wyga
Ze tak sie zapytam jak go ladujesz podczasu biegu? biegasz na biezni w domu? "mozliwosc uzywania" tzn ze masz cale menu dostepne i mozesz przegladac ustawiac etc ale chyba nikt nie wzial pod uwage ladowanie i bieganie jednoczesniekrzystek pisze:jak to jest u Was z G230: jest takie info "Możliwość używania w trakcie ładowania"
- krzystek
- Dyskutant
- Kontakt:
już odpowiadam, biegając w górach podpiąć chciałem powerbank, bo bateria się kończyła (zegarek w kieszonce w plecaku był) - u mnie nic nie można zrobić, nawet menu używaćSebast91 pisze:Ze tak sie zapytam jak go ladujesz podczasu biegu? biegasz na biezni w domu? "mozliwosc uzywania" tzn ze masz cale menu dostepne i mozesz przegladac ustawiac etc ale chyba nikt nie wzial pod uwage ladowanie i bieganie jednoczesniekrzystek pisze:jak to jest u Was z G230: jest takie info "Możliwość używania w trakcie ładowania"
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
W fenixie trzeba w ustawieniach zmienić "pamięć masowa " na "garmin" i ładujesz z powerbanka i masz aktywne wszystkie okna.