Komentarz do artykułu Testuj przez tydzień buty PUMA FAAS !
-
Qba Krause
- Zaprawiony W Bojach

okresowa wyprzedaż w multibrandzie (jakim jest Decathlon) to co innego niż sklep własny danego producenta
tak jak zdarza się, że w sieciówce w czasie wyprzedaży/promocji nawet świeże sztuki mozna kupić taniej, tak producent nie rzuca do własnego outletu butów, które właśnie promuje i sprzedaje w full-price, to jest nielogiczne 
-
foma
- Zaprawiony W Bojach

Ja nie rozumiem do końca promocji pumy tego rodzaju.
Puma stosunkowo późno zaczęła walczyć o rynek biegowy w Polsce.
Ten rynek jest w większości zajęty, (a zaczynający biegać nie od razu wydaje tak dużą sumę na buty).
Biegacz zazwyczaj przywiązuje się do danej marki, danego rodzaju buta i trudno go od niego oderwać jeżeli jest z niego zadowolony, chyba że firma spieprzy następcę.
Na miejscu pumy wchodził bym na rynek z niską ceną, a nie z ceną równą lub wyższą innym markom, gdyż zmieniając buta największą wątpliwość mam czy
mi nie zrobi krzywdy za duże pieniądze.
Puma stosunkowo późno zaczęła walczyć o rynek biegowy w Polsce.
Ten rynek jest w większości zajęty, (a zaczynający biegać nie od razu wydaje tak dużą sumę na buty).
Biegacz zazwyczaj przywiązuje się do danej marki, danego rodzaju buta i trudno go od niego oderwać jeżeli jest z niego zadowolony, chyba że firma spieprzy następcę.
Na miejscu pumy wchodził bym na rynek z niską ceną, a nie z ceną równą lub wyższą innym markom, gdyż zmieniając buta największą wątpliwość mam czy
mi nie zrobi krzywdy za duże pieniądze.
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: żenująca
- Życiówka w maratonie: brak
foma pisze:Na miejscu pumy wchodził bym na rynek z niską ceną, a nie z ceną równą lub wyższą innym markom
Jednak nie do końca można się z tobą zgodzić foma, bo Puma robiła biegowe buty cały czas, tylko mało kto o nich słyszał. Tak więc nie należy patrzeć na Pumę jak na nowego gracza na rynku butów biegowych wystarczy przypomnieć arcyciekawy model bodajże z 2007 r. Puma Complete Trail 100:

Generalnie to poza nielicznymi wyjątkami jak ten wyżej, ich buty do zeszłego roku niczym się właściwie nie wyróżniały na tle konkurencji. Np. ja do roku 2011 właściwie nie kojarzyłem Pumy z bieganiem, chociaż były (b. dawno temu) czasy, że w Pumie biegała czołówka lekkoatletów.
Dopiero jednak od roku nasi ludzie w Pumie
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
-
foma
- Zaprawiony W Bojach

Ja nie twierdzę, że puma nie robiła. butów biegowych
Tym bardziej, że już w 1998r biegałem w pumie cell venom.
Chciałbym, żeby ktoś zrobił ankietę wśród biegnących np. maraton warszawski czy jakiś inny duży bieg- w jakiej marki bucie biegniesz .(można kartkę z takim zapytaniem włożyć do pakietu startowego)
To odda rynek obuwia biegowego w Polsce.
Ten rynek jest już stosunkowo mocno ukształtowany i duże wahnięcia mogą być tylko przez błąd konkurencji lub nadzwyczajny marketing.
Tym bardziej, że już w 1998r biegałem w pumie cell venom.
Chciałbym, żeby ktoś zrobił ankietę wśród biegnących np. maraton warszawski czy jakiś inny duży bieg- w jakiej marki bucie biegniesz .(można kartkę z takim zapytaniem włożyć do pakietu startowego)
To odda rynek obuwia biegowego w Polsce.
Ten rynek jest już stosunkowo mocno ukształtowany i duże wahnięcia mogą być tylko przez błąd konkurencji lub nadzwyczajny marketing.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Christos, został Ci jeden dzień. 
Foma - robiliśmy niedawno takie badania: http://bieganie.pl/?show=1&cat=20&id=3431
Foma - robiliśmy niedawno takie badania: http://bieganie.pl/?show=1&cat=20&id=3431
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
No, trochę jest ale nadal myślę, że odpowiednio zmotywowana osoba ma szanse.
- DOM
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 34:27
- Życiówka w maratonie: 2:36:045
Wybór jest naprawdę trudny.
Cieszę się, że tyle osób wysłało naprawdę fajne maile.
Wyniki będą w poniedziałek lub we wtorek.
Aj, naprawdę mam dylemat!
Cieszę się, że tyle osób wysłało naprawdę fajne maile.
Wyniki będą w poniedziałek lub we wtorek.
Aj, naprawdę mam dylemat!
- pulchniak
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 39,29
- Życiówka w maratonie: 3,33,58
Miałem już nie pisać, ale oddałem i chciałbym podsumować promocję:
+ Fajny pomysł na promocję buta
+ Fajny but (testowałem Faas 500) pod względem połączenia amortyzacji i dynamiki
+ Ładny wizualnie
+ Miła obsługa w sklepie i brak problemów z oddaniem butów
- Cena za zeszłoroczny model podskoczyła o 10 % dotyczy to testowanych przeze mnie butów Faas 500 niebieskie (rozumiem że to koszty promocji ale jak to powiadają darmowy lunch nie istnieje)
- Trzeba uważać z realizacją kuponów promocyjnych dodawanych do butów. Gdy się je zrealizuje to nie mam możliwości oddania obuwia o czym jest napisane w regulaminie a w sklepie mnie nikt nie poinformował
- Mam wątpliwości czy buty nie były używane ale może po prostu intensywnie przymierzane. W każdym razie jak umyłem podeszwy przed oddaniem to wyglądały lepiej niż jak je wyciągnąłem z pudełka
- Buty dość wąskie z przodu
But sprzyja bieganiu na śródstopiu. W związku z czym normalne jest większe obciążenie ścięgien achillesa i to czułem. Ale to kwestia przyzwyczajenia. Jednak na półmaraton założyłem Asicsy gel trainer 16 bo faasy 500 były zbyt miękkie. Chciałem przetestować Faasy 400 ale ich nie było w Galerii Kazimierz w Krakowie. Dzisiaj ich nadal nie było. Generalnie największy plus tej akcji to kontakt z butem. Przebiegłem w nich 50 km i jakieś pojęcie o nich zacząłem mieć. Poważnie rozważam ich zakup (w innym kanale dystrybucyjnym niż sklep stacjonarny ze względu na cenę)
Ciekaw jestem co się dzieje z butami potestowymi?
+ Fajny pomysł na promocję buta
+ Fajny but (testowałem Faas 500) pod względem połączenia amortyzacji i dynamiki
+ Ładny wizualnie
+ Miła obsługa w sklepie i brak problemów z oddaniem butów
- Cena za zeszłoroczny model podskoczyła o 10 % dotyczy to testowanych przeze mnie butów Faas 500 niebieskie (rozumiem że to koszty promocji ale jak to powiadają darmowy lunch nie istnieje)
- Trzeba uważać z realizacją kuponów promocyjnych dodawanych do butów. Gdy się je zrealizuje to nie mam możliwości oddania obuwia o czym jest napisane w regulaminie a w sklepie mnie nikt nie poinformował
- Mam wątpliwości czy buty nie były używane ale może po prostu intensywnie przymierzane. W każdym razie jak umyłem podeszwy przed oddaniem to wyglądały lepiej niż jak je wyciągnąłem z pudełka
- Buty dość wąskie z przodu
But sprzyja bieganiu na śródstopiu. W związku z czym normalne jest większe obciążenie ścięgien achillesa i to czułem. Ale to kwestia przyzwyczajenia. Jednak na półmaraton założyłem Asicsy gel trainer 16 bo faasy 500 były zbyt miękkie. Chciałem przetestować Faasy 400 ale ich nie było w Galerii Kazimierz w Krakowie. Dzisiaj ich nadal nie było. Generalnie największy plus tej akcji to kontakt z butem. Przebiegłem w nich 50 km i jakieś pojęcie o nich zacząłem mieć. Poważnie rozważam ich zakup (w innym kanale dystrybucyjnym niż sklep stacjonarny ze względu na cenę)
Ciekaw jestem co się dzieje z butami potestowymi?
- DOM
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 34:27
- Życiówka w maratonie: 2:36:045
pulchniak - przypominam, że w regulaminie jest napisane, że jedna osoba może przetestować tylko jedną parę butów w trakcie trwania akcji.