GRUDZIĄDZ BIEGA

damian_91
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

dejw pisze:
damian_91 pisze:Brzoza Biega nas pozdrawia :hejhej: My też do Was machamy ipozdrawiamy \o/ Link: http://www.maratonypolskie.pl/mp_index. ... 3&bieganie
Link nie działa.Możesz poprawić?
W podglądzie było wszystko OK, ale już wysłany post zawierał błąd w linku.

To może zrobię inaczej. Ja wpisalem frazę w Google: maratonypolskie. pl biegi Bronislawa Malinowskiego

I kliknąłem na trzeci odnośnik/link.

Pochlebnie o naszej Akademii wypowiedział się Aleksander Czepek z Brzoza Biega: Cytat jednego z postów "(...) Mapkę biegu znalazłem na forum strony Akademii Biegania w Grudziądzu-patrz link. Przy okazji pozdrowienia od Brzozy Biega dla Akademii Biegania Grudziądz;-) Bardzo sympatyczne forum, sporo porad, dowcipów i życzliwości dla wszystkich."
Nie od razu Rzym zbudowali, prawdopodobnie nigdy żaden człowiek nie przejdzie Mount Everest w jeden dzień - pewnych spraw w mgnieniu oka nie przeskoczysz, dlatego trenuj, a kiedyś przyjdzie Twój dzień chwały.
PKO
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35min
Życiówka w maratonie: 2h45min

Nieprzeczytany post

Cześć wszystkim.Dzisiaj widzimy się o 18.00 więc nie bedę się rozpisywał i oczywiście nie zwracajcie uwagi na pogodę.Teraz już będzie tak coraz częściej i trzeba się będzie do tego przyzwyczaić.W końcu z cukru nie jesteśmy i nie powinien deszcz nam przeszkodzić w naszych treningach.Każdy trening nawet w deszcz jest lepszy niż ćwiczenia w pomieszczeniu czy siedzenie przed telewizorem więc pamiętajcie trzeba być twardym.

Pedał mówi do dresiarza:
– Czy mógłby szanowny pan złożyć mi życzenia z okazji imienin?
– chu* ci w dupę.
– Ooo, dziękuję panu!
497 aktywności = 6831,29 km,w 602:53:10 g:m:s
maraton:2h59',półmaraton:1h21', 10km 37'
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z cyklu dieta biegacza-Trening na czczo? Lepiej wrzuć coś na ząb!

http://fitness.sport.pl/fitness/1,10770 ... _zab_.html
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dziękuję wszystkim za wspólny trening.Pomimo że pogoda już nie taka wymarzona jak byśmy chcieli to i tak przyszło sporo osób.Widać że bieganie weszło wam w krew.Tak trzymać.Zapraszam innych chcących biegac do regularnych treningów.Pomimo że początki są trudne i nieraz już po tygodniu chce się zrezygnować to po jakimś czasie przyjdzie ten moment że bez biegania nie będziecie sobie wyobrażać normalnego funkcjonowania.Takim przykładem osób są właśnie biegacze z naszej Akademi Biegania.

Na dzisiejszym treningu ustaliliśmy że niedzielny wyjazd do Domu Dziecka w Bąkowie rozpoczniemy zbiórką osób o godzinie 13.30 na parkingu przed Mac Donaldem.Przyjeżdżamy samochodami i wtedy ewentualnie podzilimy się miejscami wolnymi w autach.

Sobotni trening to oczywiście nasz debiut Akademi Biegania w biegu głównym na 10 km im.Bronisława Malinowskiego.Rano do 09.45 pobieramy czipy w biurze zawodów a o 10.00 zrobimy sobie wspólne zdjęcie wszystkich biegaczy z AB oraz z nami zaprzyjaźnionymi lub chcących się do nas przyłączyć.Serdecznie zapraszamy.Zabierzcie swoje rodziny z aparatami i niech pstrykaja nam zdjęcia.

Jeszcze jedno ustalenie z treningu.W związku z tym iż coraz szybciej robi się ciemno w lesie co grozi ewentualnymi upadkami lub niedajboże kontuzją postanowiliśmy środowe spotkania ,które są o godzinie 18.00 przenieś z plaży miejskiej na rejon przejazdu kolejowego prz średnicówce.Z tamtąd będziemy mogli biegać przy oświetleniu wzdłuz drogi.Jeżeli są jakieś inne propozycje to piszcie na forum.Informacje będę jeszcze powtarzał.Oczywiście sobotnie treningi pozostaną bez zmian.
Awatar użytkownika
dejw
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Pomysł aby przenieść treningi bardzo dobry :-) Co do miejsca to dla mnie nie ma problemu,ale czy nie lepiej byłoby aby znajdowało się ono np.koło "bodzia" czy też "Black,red,white".Ułatwiłoby to osobom zmotoryzowanym i być może rowerzystom parkowanie.
Awatar użytkownika
balek13
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 46,01

Nieprzeczytany post

W jednej kwestii mam nieco inne zdanie: uważam, że pogoda jest niemal idealna- ciepło, nie gorąco, lekko wilgotno nie sucho i parno, jedynie co do "oświetlenia" to są zauważalne pewne niedobory :hahaha: ! Nic tylko truchtać - nawiasem mówiąc to naprawdę siła biegaczy rośnie w Grudziądzu, miło było mijać tak liczną drużynę - pozdrawiam wszystkich!
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Link do wyników z Piły dla zainteresowanej Alicji
http://www.maratonypolskie.pl/mp_index. ... 2&bieganie
Piła open
Byłaś 1168
na 5km 1413
na 10km 1365
na 15km 1301
Czyli cały czas parłaś do przodu i łykałaś przeciwników.Brawo
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2012, 21:31 przez maratończyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dejw pisze:Pomysł aby przenieść treningi bardzo dobry :-) Co do miejsca to dla mnie nie ma problemu,ale czy nie lepiej byłoby aby znajdowało się ono np.koło "bodzia" czy też "Black,red,white".Ułatwiłoby to osobom zmotoryzowanym i być może rowerzystom parkowanie.
Samochód można by zostawić np.koło reala lub rożna i ten kawałek przejść spokojnie.Nawet rower można zapiąć koło reala.
Awatar użytkownika
amator76
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 53

Nieprzeczytany post

Co jakiś czas możemy biegać w środy w parku i wokół cmentarza. Czyli Cmentarną, Żwirki, Parkową, Wigury i wokół stawu parkowego. To pętla o długości 3-3,5 km. Więc 2-3 kółka można robić. Całość oświetlona, większosć po ścieżkach rowerowych i leśnych, a na drogach zero ruchu. No przy cmentarzu zdecydowanie poprawimy tempo biegu...
Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

balek13 pisze:W jednej kwestii mam nieco inne zdanie: uważam, że pogoda jest niemal idealna- ciepło, nie gorąco, lekko wilgotno nie sucho i parno, jedynie co do "oświetlenia" to są zauważalne pewne niedobory :hahaha: ! Nic tylko truchtać - nawiasem mówiąc to naprawdę siła biegaczy rośnie w Grudziądzu, miło było mijać tak liczną drużynę - pozdrawiam wszystkich!
Zgadzam się pogoda do biegania idealna,chodzi mi tylko że na jesień czasami może ostro popadać przez co chlapa pod nogami pewna a nie każdy to lubi.Ja osobiście mam asisy z membraną i woda mi niestraszna.Na zimę np.stosowałem 2 pary cienkich skarpet i miedzy nimi woreczek foliowy.
alutek
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 51:11

Nieprzeczytany post

Dzięki :taktak:
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich forumowiczów.Jak widzimy dzisiaj za oknem szału nie ma ale weekend ma być już bez deszczu tak więc zawody i Bąkowo powinny się udać.

Przychodzi pewien maż do lekarza.
Lekarz zalecił mu codzienne stosowane czopków.
Po chwili lekarz się pyta:
- Czy da pan sobie z tym radę?
- Nie bardzo nigdy nie próbowałem.
- No to ja panu jednego włożę i będzie pan już wiedział.
Na następny dzień mąż nie może sobie poradzić z włożeniem, prosi żonę o pomoc.
No i żona wpycha trzymając mu ręką na lewym barku.
Nagle mąż mówi:
- kur**
Wystraszona żona:
- Co się stało?
- Przypomniałem sobie, że gdy lekarz wkładam mi czopka do dupy to trzymał dwie ręce na moich barkach.
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z cyklu trening biegacza-Nie biegam, bo mieszkam w dużym mieście. Błąd!

http://aktywni.pl/aktualnosci/nie-biega ... miescie-b/
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Właśnie ukazał sie w dzisiejszej Gazecie Pomorskiej w wydaniu papierowym i internetowym artykół o naszej grudziądzkiej Akademi Biegania.zapraszam do lektury i wspomożenia naszej akcji.

http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/ar ... /120919676
Adrian26
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:14
Życiówka w maratonie: 2:57:08
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Orientujecie się może czy na sobotni bieg potrzebne są zaświadczenie lekarskie?
Gdzieś się natchnąłem na taką informacje, ale to chyba dotyczy tylko dzieci?
Mój blog: http://neversurrender.blog.pl/
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ