Garmin Fenix 5/5s/5x
-
- Zaprawiony W Bojach
Nie jestem naiwny i nie oczekuje aby mój zegarek pokazywał dystans tak dokładnie jak pomiar dokonywany przez atestatora trasy biegowych. Jest jednak gdzieś granica. W poniedziałek biegłem w Londynie na 10 km. Mój Garmin Fenix 5X+ zmierzył 10,41. Mógł bym uznać, że miasto, wysoka zwarta zabudowa ale biegnący obok kolega z Garminem 920 miał pomiar ok 10,1 km. Mieszałem w butach, na zewnątrz ciągłe opady tak więc nie miałem jak zrobić kalibracji stryda. Biegałem z GPS'em. Teraz włączyłem + Galileo. Zobaczymy,..
- Pyth0n
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
jak wgram sobie np. traka do zegarka to on pokazuje mi mniej więcej sugerowany czas przybycia na metę
a czy mogę zaznaczyć na traku inne punkty kontrolne i sugerowany czas dotarcia do tych punktów ??
a czy mogę zaznaczyć na traku inne punkty kontrolne i sugerowany czas dotarcia do tych punktów ??
Biegasz czy trenujesz ????
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 49:20
Jakie macie zużycie energii na F5? Mi od kilku wersji, nie wiem dokładnie od kiedy, mocno drenuje baterie około 0,9 %/h Wcześniej miałem trzy razy mniej. Factory reset nie pomógł. Obecna wersja FW to 13.40
Wysłane z mojego SM-G935F .
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
to samo się dzieje w Fenixach 5plus, po ostatnich paru nowych firmwarach drenaż baterii wzrósł dwa, trzy razy. masakra.
komenty : viewtopic.php?f=28&t=64974
Czyli skopiowali soft z 945. welcome to my Club albo wymuszają zakup nowego garmin fenix 6x pro co być za 3 tygcichy70 pisze:to samo się dzieje w Fenixach 5plus, po ostatnich paru nowych firmwarach drenaż baterii wzrósł dwa, trzy razy. masakra.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:14
- Życiówka w maratonie: 2:46:06
- Kontakt:
Ja na 945 mam spadek około 0,4% / hJan123 pisze: Czyli skopiowali soft z 945. welcome to my Club albo wymuszają zakup nowego garmin fenix 6x pro co być za 3 tyg
Myślę że około 10 dni mi pociągnie.
PB: 17:17, 36:14, 1:22:28, 2:46:06
Fotoblog+ https://bieganie.org/
Fotoblog+ https://bieganie.org/
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 49:20
Po aktualizacji do najnowszej bety 13.51 przez pół dnia miałem zużycie 0,222 %/h Jednak po synchronizacji zegarka, bez dodawania nowych tarcz i widgetów, i treningu zużycie wzrosło do 0,9 i tak pozostało. To niekoniecznie jest kwestia FW ale też może jakiś ustawień?? Tak jakby cały czas GPS był aktywny bo zużycie jest podobne jak dla aktywności.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 39;30
Witam.Tydzień temu kupiłem 5X,i mam problem.Nie mam pojęcia jak zrobić kalibracje bieżni.Po pierwszym biegu na bieżni chyba żle wpisałem dystans przebyty,i teraz nie wiem jak to powturzyć.
Szukałem i kombinowałem ale nie mam pojęcia.A teraz mi głupoty pokazuje na dwóch km, sredni brakuje 200m.To nie do zaakceptowania.
Byłbym wdzięczny jakby ktoś podrzucił.
Szukałem i kombinowałem ale nie mam pojęcia.A teraz mi głupoty pokazuje na dwóch km, sredni brakuje 200m.To nie do zaakceptowania.
Byłbym wdzięczny jakby ktoś podrzucił.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
A to z instrukcji nie działa?
https://www8.garmin.com/manuals/webhelp ... A1CD8.html
https://www8.garmin.com/manuals/webhelp ... A1CD8.html
Aby ręcznie skalibrować dystans na bieżni po pierwszej kalibracji, wybierz kolejno Kalibruj i zapisz > Tak.
Sprawdź pokonany dystans na wyświetlaczu bieżni i wprowadź odległość w urządzeniu.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
- Logadin
- Zaprawiony W Bojach
keiw - nie działa :D Też mam ten problem. Za każdym razem po biegu mam kwiatki srogie, daję zapisz i kalibruj - podaję to co przebiegłem i kolejny bieg dalej dupa (biegam po 1:45-2:00min/km według garmina :D).
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 39;30
Dokładnie mam tak samo.Tempo cały czas skacze mimo że biegne równo,a dzisiaj to już wogóle pokazywało mi że GPS połączony ale z mapy wyświetlał tylko miejscowość.Nie jarze tego
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
No to musicie kupić Stryda i olać wskazania bieżni
Mój Blog "Luźne wpisy"
- Logadin
- Zaprawiony W Bojach
Strydowe lobby na forum silne jest :D
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
- Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
- Kontakt:
Co do drenażu baterii - ja w 935 zauważyłem istotnie dłuższe działanie po wyłączeniu podświetlenia. Wcześniej jakoś nie zwracałem na to uwagi.
biegam ultra i w górach