Komentarz do artykułu Wysokie progi Riffelbergu i nietypowa wygrana Marcina - podsumoanie trailowego weekendu

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

policzyłem :) wyszło mi (z pobieżnej kalkulacji matematycznej) 7 godzin i 20 minut :)

natomiast z przeglądu podobnych biegów (dystans, przewyższenie, charakter terenu - czyli bez amerykańskich bardzo biegowych) wychodzi, że raczej ok. 7 godzin bez minut :P
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
rachwal
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja tam szanuję wyniki powyżej 800 RMT, to już jest bieganie, można powiedzieć bieg długi ciągły, a nie jakieś tam chodzenie po górach na 600 RMT z ajfonem w ręce :P

Jak taki przykładowy człowiek ulicy robi Sub 1h42 (800 RMT) na połówce po Ślęży to osobiście witam go w gronie ludzi gur, a nawet gór:
http://ratemytrail.com/results/slezansk ... -slezanski
Nie ma się co silić na Tatry czy Zegamy bo się jeszcze ktoś uszkodzi ;)

Zaciekawił mnie ten wynik naczelnego na Rzeźniku. Na screenie punkty na sucho (pomimo, że dorwałem GPX, stąd dane), to jeszcze nie kwalifikuje się na szacun, taki półszacun powiedzmy! No ale to też jest bieg w parach, może solo poszłoby lepiej, a może odwrotnie, nie dowiemy się... w sumie słusznie, że się "nie liczy" ;)

Marcin w tym szybkim lesie zrobił 750, jeśli to jest na pół gwizdka (chciałem brutalniej, ale można wstawić dowolne inne kłamstwo biegacza po zawodach) to szacun, w tej sytuacji progresowanie o +150 RMT do poziomu KJB uważam za awykonalne. Jeśli na tej mojej Ślęży zrobiłby okolice 850 RMT (~1h36) to uważam, że jakieś tam ściganie z KJ mogłoby się odbyć, czysto teoretycznie... i to bez puszczania oczka :P

PS. Co to jest ta ITRA? Co oni tam rozdają?!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
RateMyTrail.com
Najlepszy na świecie ranking biegaczy górskich!
Awatar użytkownika
Logadin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To tak troszkę pół-żartem, pół-serio, bo wiadomo, że bieganie w parze to jednak coś innego niż start solo od A do Z: " No ale to też jest bieg w parach, może solo poszłoby lepiej, a może odwrotnie, nie dowiemy się..." w wywiadzie Kuba stwierdził, że to on był słabszym ogniwem podczas biegu.
Za to podczas Chojnika przed Rzeźnikiem wyprzedził i Roberta Farona i Grinusa Gediminasa :)
Ostatnio zmieniony 09 lip 2019, 14:48 przez Logadin, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

No oczywiście do poziomu 900 brakuje. Trzeba się Kuba (albo Chaboś (sorry Marcin za spoufalenie, nie jesteśmy przecież takimi ziomalami)) wziąć do roboty :)
Awatar użytkownika
rachwal
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Logadin pisze:(...) w wywiadzie Kuba stwierdził, że to on był słabszym ogniwem podczas biegu.

Za to podczas Chojnika przed Rzeźnikiem wyprzedził i Roberta Farona i Grinusa Gediminasa :)
Tez czytałem ten wywiad, też mnie najszła ta refleksja z Chojnikiem, ale nie mogłem znaleźć co to trasa wtedy była bo sub4h wydaje się być przewynikiem... P. Sobczyk też tam wtedy sporo oberwał, może u GG na Stravie będzie trasa to się zweryfikuje :P

Na Rzeźniku 7:47:00 to 800 RMT, 6:58:00 900 RMT, na sucho z samych pionów i dystansu...
RateMyTrail.com
kubawisniewski1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

He he, Adam - ale ja nie wiem, czy się liczy, jeśli się będzie przygotowywać.
No bo skoro wiele osób i w jedną (górale na nizinach) i w drugą (ulicznicy w górach) stronę zawsze robi wycieczki „przy okazji, i w przygotowaniach, a w ogóle (tak jak ja) praktycznie z marszu...” - no to może jednak się nie będzie liczyć:)
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wynik to wynik
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
kubawisniewski1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Żeby była jasność - ja sobie dworuję z siebie, legend miejskich, jak to w górach łatwo, ale i górskich o tym, jak to wynik na poziomie czołówki kobiet jest uznawany przez środowisko za fantastyczny, a w ogóle, to w tym roku padało, a w ogóle to trasa wtedy była cięższa, a że to zupełnie się nie da porównać, a że ktoś coś przypadkiem tam wygrał etc. Takie maszyny narracyjne się w różnych grupach włączają:)
Ale niezależnie od wszystkiego mi prywatnie fajnie jest się dowiedzieć, że jest jednak jakaś wymierna platforma porówna
Awatar użytkownika
rachwal
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

rachwal pisze:(...) Marcin w tym szybkim lesie zrobił 750 (...)
Kajam się, 774... co dużo nie zmienia ;)
RateMyTrail.com
kubawisniewski1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wracając do tematu, który lekko rozpalił emocje - na Instagramie Marcina Chabowskiego ukazała się relacja ze startu w TriCity Trail.
ODPOWIEDZ