Garmin Fenix 5/5s/5x
- Svolken
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:08
- Życiówka w maratonie: 3:51:50
Linka do Garmin Express?
Wczoraj zaktualizował się do wersji 6.10.0.0 a kilka godzin później był update 5x plus do wersji 6.0
A.....na macu, bo może windows ma opóźnienie?
Wczoraj zaktualizował się do wersji 6.10.0.0 a kilka godzin później był update 5x plus do wersji 6.0
Really?Svolken pisze:Linka do Garmin Express?
Ja nic nie mam a na forum ostatnia wersja 5,58
https://forums.garmin.com/forum/on-the- ... ix-5x-plus
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Juz dostępny wszędzie.
komenty : viewtopic.php?f=28&t=64974
-
- Rozgrzewający Się
Cześć,
Przesiadłem się z Tomtoma na Fenixa 5s.
Na razie (pewnie do Świąt muszę go trochę ukrywać przed żoną więc bez zbędnego ustawiania po prostu poszedłem na krótki bieg.
W trakcie chciałem sobie nieco poprzestawiać. Przed 2 kilometrem chyba niechcący wyłączyłem / wstrzymałem aktywność, po ok. 10-20s wznowiłem (przynajmniej tak mi się wydaje, bo nie czaję jeszcze tych przycisków). W międzyczasie złapałem też ręcznie lapa.
Na zegarku dodało mi dokładnie 1 kilometr. Tylko, że mapa, ani podział odcinkowy tego nie potwierdza. O co chodzi?
Widać to zresztą tu: https://connect.garmin.com/modern/activity/3197499433
Jeszcze pytanie dodatkowe. Czy jest opcja, żeby aktywność wstrzymywać / pauzować poprzez dłuższe przytrzymanie przycisku?
Znalazłem opcję blokowania klawiszy, ale idealnie by było mieć coś pośrodku, tzn. zapobiegającego przypadkowemu zatrzymaniu treningu, ale pozwalającego przewijać ekrany / łapać lapy itp.
Na razie (pewnie do Świąt muszę go trochę ukrywać przed żoną więc bez zbędnego ustawiania po prostu poszedłem na krótki bieg.
W trakcie chciałem sobie nieco poprzestawiać. Przed 2 kilometrem chyba niechcący wyłączyłem / wstrzymałem aktywność, po ok. 10-20s wznowiłem (przynajmniej tak mi się wydaje, bo nie czaję jeszcze tych przycisków). W międzyczasie złapałem też ręcznie lapa.
Na zegarku dodało mi dokładnie 1 kilometr. Tylko, że mapa, ani podział odcinkowy tego nie potwierdza. O co chodzi?
Jeszcze pytanie dodatkowe. Czy jest opcja, żeby aktywność wstrzymywać / pauzować poprzez dłuższe przytrzymanie przycisku?
Znalazłem opcję blokowania klawiszy, ale idealnie by było mieć coś pośrodku, tzn. zapobiegającego przypadkowemu zatrzymaniu treningu, ale pozwalającego przewijać ekrany / łapać lapy itp.
merfi pisze:Cześć,
Pause możesz włączyć automatycznie aby się aktywowala jak staniesz a ręcznie to jak wcisniesz start to zatrzymuje się. Może doliczylo bo nie zatrzymałes peawidlowo
-
- Rozgrzewający Się
Tak, wiem, ale nie o to chodzi. Chodzi o zabezpieczenie przed przypadkowym zatrzymaniem treningu np zachaczonym rękawem czy rekawiczką ale jednocześnie mając możliwość interakcji z zegarkiem.Jan123 pisze: Pause możesz włączyć automatycznie aby się aktywowala jak staniesz a ręcznie to jak wcisniesz start to zatrzymuje się.
Ale to mniejszy problem. Czy ktoś może mi wytłumaczyć gdzie się zgubił ten kilometr i 6 minut? Przebiegłem na pewno 3.5 km.
Możesz rozwinąć?Jan123 pisze: Może doliczylo bo nie zatrzymałes peawidlowo
KM może różnicy, bo tak jak mówisz wlaczyles pause przypadkiem lub zatrzymałeś trening.merfi pisze:Tak, wiem, ale nie o to chodzi. Chodzi o zabezpieczenie przed przypadkowym zatrzymaniem treningu np zachaczonym rękawem czy rekawiczką ale jednocześnie mając możliwość interakcji z zegarkiem.Jan123 pisze: Pause możesz włączyć automatycznie aby się aktywowala jak staniesz a ręcznie to jak wcisniesz start to zatrzymuje się.
Ale to mniejszy problem. Czy ktoś może mi wytłumaczyć gdzie się zgubił ten kilometr i 6 minut? Przebiegłem na pewno 3.5 km.Możesz rozwinąć?Jan123 pisze: Może doliczylo bo nie zatrzymałes peawidlowo
A co do tego aby zabezpieczyc przypadkowe naciśnięcie. Jest opcja w ustawienia/system/autoblolada i np podczas aktywności wlacz
-
- Rozgrzewający Się
Sory, ale to dla mnie nielogiczne.Jan123 pisze:KM może różnicy, bo tak jak mówisz wlaczyles pause przypadkiem lub zatrzymałeś trening.
Poniżej zrzuty z Fenixa i Tomtoma.
Tak jak pisałem w ciągu ok 100 metrów gdzie poprawiałem coś w zegarku dystans skoczył dokładnie z 1,97 km na 2,97 km.
Po zsumowaniu 4 lapów powyżej jest 3,54 a w podsumowaniu jest 4,54.
To samo z czasem. Powinno być 21 minut, jest 27 minut. Gdzie ten kilometr.
Już prędzej bym zrozumiał, gdyby Garmin zliczył 2,54 kilometra (przy założeniu, że wstrzymałem aktywność dokładnie na kilometetr. Byłoby to bez sensu, ale jakoś wytłumaczalne. Poniższe dla mnie jest bez sensu. Ale nie znam Garmina. Może ktoś się z tym zetnkął i jest mi w stanie wytłumaczyć czy coś zrobiłem źle, czy coś jest nie tak.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
merfi pisze:Sory, ale to dla mnie nielogiczne.Jan123 pisze:KM może różnicy, bo tak jak mówisz wlaczyles pause przypadkiem lub zatrzymałeś trening.
Poniżej zrzuty z Fenixa i Tomtoma.
Tak jak pisałem w ciągu ok 100 metrów gdzie poprawiałem coś w zegarku dystans skoczył dokładnie z 1,97 km na 2,97 km.
Po zsumowaniu 4 lapów powyżej jest 3,54 a w podsumowaniu jest 4,54.
To samo z czasem. Powinno być 21 minut, jest 27 minut. Gdzie ten kilometr.
Już prędzej bym zrozumiał, gdyby Garmin zliczył 2,54 kilometra (przy założeniu, że wstrzymałem aktywność dokładnie na kilometetr. Byłoby to bez sensu, ale jakoś wytłumaczalne. Poniższe dla mnie jest bez sensu. Ale nie znam Garmina. Może ktoś się z tym zetnkął i jest mi w stanie wytłumaczyć czy coś zrobiłem źle, czy coś jest nie tak.
cos dziwnego jest na 3km jak bedzie sie powtarzac to zareklamuj .
- Svolken
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:08
- Życiówka w maratonie: 3:51:50
A jak tam praca baterii na nowym sofcie? Wygląda obiecująco
Wysłane z iPhone
Wysłane z iPhone
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Svolken pisze:A jak tam praca baterii na nowym sofcie? Wygląda obiecująco
Wysłane z iPhone
U mnie kiepsko było 7 dni a teraz 4dni