Komentarz do artykułu Garmin Fenix 5 X Plus czy Suunto 9 ?
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach 
Skomentuj artykuł Garmin Fenix 5 X Plus czy Suunto 9 ?

- LoveBeer
- Zaprawiony W Bojach 
- Życiówka na 10k: 34.00
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
...a tak czy siak takie sprzety kupuje sie sercem, chocby i w takich porownaniach mialy byc wyniki 20:0 
ja takze jestem na zmianie, a raczej dolozeniu nastepnego do kolekcji - zegarka. i nawet przez sekunde nie rozwazalem czegos innego, niz to co wiedzialem ze kupie zanim sie jeszcze pojawilo :D

ja takze jestem na zmianie, a raczej dolozeniu nastepnego do kolekcji - zegarka. i nawet przez sekunde nie rozwazalem czegos innego, niz to co wiedzialem ze kupie zanim sie jeszcze pojawilo :D
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
To znaczy co? 

- Logadin
- Zaprawiony W Bojach 
Stawiam, że Suunto 

- rolin'
- Zaprawiony W Bojach 
- Życiówka na 10k: brak
Jak to co przecież widać po Piotrku, że to typowy użytkownik zegarków Suunto  

A tak serio. Jeśli chodzi o funkcje, które naprawdę przydają się w życiu, a nie bajery i fajerwerki to obie firmy dadzą nam to czego potrzebujemy. Wybór to kwestia indywidualnych preferencji, tak jak Piotrek wspomniał - kupujemy sercem bądź oczami.

A tak serio. Jeśli chodzi o funkcje, które naprawdę przydają się w życiu, a nie bajery i fajerwerki to obie firmy dadzą nam to czego potrzebujemy. Wybór to kwestia indywidualnych preferencji, tak jak Piotrek wspomniał - kupujemy sercem bądź oczami.
BLOG - KOMENTARZE
5 km - 19:09 (01.09.18)
10 km - 38:28 (11.03.18)
HM - 1:25:11 (18.03.18)
M - 3:13:15 (09.09.18)
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Tzn do tej pory Piotrek był Suuntowcem. Ale mówi, że teraz kupi coś nowego, więc może zmieni "barwy".

- LoveBeer
- Zaprawiony W Bojach 
- Kontakt:
nie chcialem pisac co, bo to nie o to chodzi zeby tu jakies fanowskie przepychanki toczyc 
ale
jak juz pytacie, to oczywiscie ze s. uzywam od 5 lat, w sumie mialem pewno ze 6-8 zegarkow (w tym nieslawny vertical - wiec wiem ze "wtopy" tez byly) i po prostu mam tak zacementowana opinie, ze chyba juz jej nie zmienie. te kilka tysiecy treningow z ktorych s. zawalilo mi moze kilka (nawet z verticalem jest to pewno mniej niz 10) to jest taka statystyka dla mnie, ze juz zadnych innych argumentow nawet nie potrzebuje tym bardziej ze g. tez probowalem, i bylo wrecz przeciwnie
 tym bardziej ze g. tez probowalem, i bylo wrecz przeciwnie 
i ja nawet przyjmuje, ze jest taka mozliwosc ze z tych 2 modeli g. bedzie jednak lepszy, bardziej niezawodny, trwaly itd. ale ja to wole sam sprawdzic. i zaczne od s. :D jak przez dajmy na to 500 treningow bedzie tak skuteczny jak ambit to juz nie potrzebuje sprawdzac g.
taki juz calkiem ps: OGROMNYM plusem suunto sa mapy ma movescouncie - zrobienie trasy gpx do powiedzmy granii tatr to dla mnie 2 minuty (powaznie) - a jako ze ja teraz juz w zasadzie na kazdych zawodach uzywam nawigacji z trackiem, to ten argument - choc niby tak malo istotny - byc moze jest wlasnie kluczowy. z drugiej strony obsluga gpxow przez g... - choc z reka na sercu nie wiem, jak sobie radza 5-ki tutaj.

ale
jak juz pytacie, to oczywiscie ze s. uzywam od 5 lat, w sumie mialem pewno ze 6-8 zegarkow (w tym nieslawny vertical - wiec wiem ze "wtopy" tez byly) i po prostu mam tak zacementowana opinie, ze chyba juz jej nie zmienie. te kilka tysiecy treningow z ktorych s. zawalilo mi moze kilka (nawet z verticalem jest to pewno mniej niz 10) to jest taka statystyka dla mnie, ze juz zadnych innych argumentow nawet nie potrzebuje
i ja nawet przyjmuje, ze jest taka mozliwosc ze z tych 2 modeli g. bedzie jednak lepszy, bardziej niezawodny, trwaly itd. ale ja to wole sam sprawdzic. i zaczne od s. :D jak przez dajmy na to 500 treningow bedzie tak skuteczny jak ambit to juz nie potrzebuje sprawdzac g.

taki juz calkiem ps: OGROMNYM plusem suunto sa mapy ma movescouncie - zrobienie trasy gpx do powiedzmy granii tatr to dla mnie 2 minuty (powaznie) - a jako ze ja teraz juz w zasadzie na kazdych zawodach uzywam nawigacji z trackiem, to ten argument - choc niby tak malo istotny - byc moze jest wlasnie kluczowy. z drugiej strony obsluga gpxow przez g... - choc z reka na sercu nie wiem, jak sobie radza 5-ki tutaj.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
A to nie jest obecnie jakaś dosyć "podstawowa" funkcja? Mi chyba tyle samo zajmowało zrobienie tracka do dowolnej trasy w tak relatywnie słabym zegarku jak TomTom Runner.

- cichy70
- Zaprawiony W Bojach 
dlatego wróciłem do suunto.LoveBeer pisze:...a tak czy siak takie sprzety kupuje sie sercem, chocby i w takich porownaniach mialy byc wyniki 20:0
a 9tka jest dla mnie świetna.
ps
Adam Suunto monitoruje sen, popraw to proszę.
komenty : viewtopic.php?f=28&t=64974
						- LoveBeer
- Zaprawiony W Bojach 
- Kontakt:
nie wiem czy jest podstawowa, w garminie nie ma chyba tak fajnego narzedzia do projektowania tras* - a "obcych" gpxow garmin przyjac nie chce, bo to punktow za duzo, botobotamtobosramtoAdam Klein pisze:A to nie jest obecnie jakaś dosyć "podstawowa" funkcja? Mi chyba tyle samo zajmowało zrobienie tracka do dowolnej trasy w tak relatywnie słabym zegarku jak TomTom Runner.
 ale jak mowie, to bylo do 3, nie wiem jak w 5.
 ale jak mowie, to bylo do 3, nie wiem jak w 5.* w sensie zrobienie calkiem od nowa, nie zaimportowanie gpxa

- rachwal
- Zaprawiony W Bojach 
Jest, nie wiem czy "fajny", ale jest...LoveBeer pisze:w garminie nie ma chyba tak fajnego narzedzia do projektowania tras*
Sratatata, sunto srunto :PLoveBeer pisze:a "obcych" gpxow garmin przyjac nie chce, bo to punktow za duzo, botobotamtobosramto
- rolin'
- Zaprawiony W Bojach 
Ściągam gpxy z mapy-turystycznej, stravy czy innego narzędzia, wgrywam do F5 i wszystko działa  Więcej nie potrzebuję.
 Więcej nie potrzebuję.

Więcej nie potrzebuję.
 Więcej nie potrzebuję.BLOG - KOMENTARZE
- 
				Siedlak1975
- Zaprawiony W Bojach 
- Życiówka na 10k: 37:59
- Życiówka w maratonie: 2:59:13
!@#$% się to czyta  To jak dyskusja na wyższością swiąt wielkanocnych nad bożym narodzeniem lub odwrotnie
 To jak dyskusja na wyższością swiąt wielkanocnych nad bożym narodzeniem lub odwrotnie 

To jak dyskusja na wyższością swiąt wielkanocnych nad bożym narodzeniem lub odwrotnie
viewtopic.php?f=28&t=58398 Komentarze
						- rachwal
- Zaprawiony W Bojach 
Sam zacząłeś od domysłów i "sramto" :PLoveBeer pisze:no wlasnie takiej dyskusji nie chcialem prowokowac
no wiec oczywiscie ze garmin :P
PS. Ja nie mam 12 lat, żeby mnie jeszcze bawiły shitstormy pokroju Linux vs Windows 3.11