Jakie ćwiczenia na 1000m >? chcę zejść z 3:40 do 2:40

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Rolli, to ja chyba za słabo trenuje :bleble:
PKO
Awatar użytkownika
petro9
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

To jeśli bardziej chcesz się zmęczyć niż 6x200m to zapraszam do Bielska-B znajdę dla Ciebie jakąś górę, wbieganie na skocznię przy moich podbiegach to pestka :)
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2017, 09:14 przez petro9, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzięki, wolę biegać szybko ;)
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

petro9 pisze:To jeśli bardziej chcesz się zmęczyć niż 6x200m to zapraszam do Bielska-B znajdę dla Ciebie jakąś górę, wbieganie na skocznię przy moich podbiegach to pestka :)
Troche sie mylisz. Dobrzy biegacze górscy pobiegną tez szybko na stadionie i odwrotnie. Na pewno nie wykorzystają całkiem swoich możliwości, ale szybko to i tak będzie.

Sam trenując średnie, od czasu do czasu biegam zawody górskie i pudło było niejednokrotnie.
Awatar użytkownika
petro9
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Nie jestem w stanie wykręcić takich czasów jak oni, ale za to jestem w stanie wszędzie wbiec ;)
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

petro9 pisze:Nie jestem w stanie wykręcić takich czasów jak oni, ale za to jestem w stanie wszędzie wbiec ;)
Myślisz ze Kszczot nie wbiegnie? I to nawet szybko.
Awatar użytkownika
petro9
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Nie mówię, że Kszczot nie wbiegnie, ale przypuszczam z doświadczenia że większość osób które biegają szybciej niż ja ;) nie wbiegnie, kilka razy mogłem się mierzyć w górach z osobami które mają dużo dużo lepsze życiówki, oni nie mieli sił i dyszeli na podbiegach, a ja spokojnie sobie wbiegałem.
yaki
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 41:27

Nieprzeczytany post

Pytałem o wyniki z podstawówki bo uważam że jak za młodu jest się usportowionym, szybkim, wyróżniającym się dzieciakiem to nawet po długim rozbracie z aktywnością da się to wydobyć o wiele łatwiej niż komuś kto był ociężały i raczej statyczny.

Stawiaj sobie krótkoterminowe cele, 3:15, 3:00 a potem zacznij orkę najlepiej pod okiem trenera. Fajny wątek Rolanda na forum - "Najgorszy dystans 800m..." warto poczytać, plan ktoś już dał. Życzę powodzenia ;-)
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

yaki pisze:Fajny wątek Rolanda na forum - "Najgorszy dystans 800m..." warto poczytać, plan ktoś już dał. Życzę powodzenia ;-)
OK. Poczytam... :hejhej:
Awatar użytkownika
petro9
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dzisiaj jestem po pierwszym treningu :) zamiast 6x200 zrobiłem sobie 4x300 ;) i powiem wam, że z porównaniu z treningami w górach to nie czuję się jakoś bardzo zmęczony :))), czasy na poziomie 54s na 300m, biegałem na asfalcie nie chciało mi się iść na stadion, ale jestem bardzo zadowolony bo nie zmęczyłem się bardzo i jak na pierwszy raz bardzo cieszą mnie te czasy. Dobry pomysł z tymi interwałami na stałe wprowadzę to do moich treningów :))))
Awatar użytkownika
Logadin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ale jak na asfalcie odmierzyłeś 300m odcinek?
Awatar użytkownika
petro9
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

na google map ;) zresztą mam pewność że odcinki są dobrze zmierzone, bo to jest 1500 m prostej i często tam mierzyłem czasy na gps, może sobie trochę sobie pogorszyłem czas, bo google map pokazuje mi odcinek około 315m, ale 2 sekundy do tyłu czy do przodu są dla mnie bez znaczenia, bo przecież chcę zrobić progres prawie 10 sekund ;D
Awatar użytkownika
Logadin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak dla mnie równie dobrze, może być i 290m jak mierzone na Google Maps. Chłopaki dobrze Ci pisały idź na tartan i tam zmierz.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

petro9 pisze:na google map ;) zresztą mam pewność że odcinki są dobrze zmierzone, bo to jest 1500 m prostej i często tam mierzyłem czasy na gps, może sobie trochę sobie pogorszyłem czas, bo google map pokazuje mi odcinek około 315m, ale 2 sekundy do tyłu czy do przodu są dla mnie bez znaczenia, bo przecież chcę zrobić progres prawie 10 sekund ;D
Ojojojoj... (4x oj)
Awatar użytkownika
petro9
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

logadin tak jak wyżej napisałem liczy się sam trening, ważne by był wykonywany na 100%, a czy 2 sekundy do przodu czy do tyłu to kompletnie bez znaczenia, nawet 10 sekund do przodu czy do tyłu, liczy się to czy na 100% wykonuje się trening, reszta jest bez znaczenia. Jakieś czarnowidztwo w tym co piszecie, zakładacie tylko najgorsze, a co jeśli powiem, że w tych 4x300 w rzeczywistości było też 2x400 ? to napiszecie że google map czy gps pomyliło się o 100m ? nie widzę logiki w tym co piszecie. Pewnie każdy trening biegacie tylko na stadionie :) ? i musicie mieć zmierzoną trasę co do milimetra ? jeśli nie ... to widzę w tym hipokryzję. Bo jakbym był zawodowcem i miał swoją granicę, osiągi przesuniętę prawie do maksimum to miałoby znaczenie czy to 10m do przodu czy do tyłu, ale zaczynam treningi jako amator i mam z czego robić progres.
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2017, 12:03 przez petro9, łącznie zmieniany 2 razy.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ