O synchronizacji Stravy z Endo było już wielokrotnie. Zrobi to automatycznie serwis https://tapiriik.com/#jarek_bb pisze:Pewnie że można się przestawiać, tylko po co? Chyba to nie jest taki problem, aby zrobić synchronizację również z Endo.
Suunto Spartan Ultra
- mow_mi_stefan
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 4:09
czuj duch, Paweł
10km 42:57, HM 1:35:12, M 3:27:56
BLOG :: Komentarze
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 49:56
- Życiówka w maratonie: brak
lub aplikacja SyncMyTracksmow_mi_stefan pisze:
O synchronizacji Stravy z Endo było już wielokrotnie. Zrobi to automatycznie serwis https://tapiriik.com/#
- mow_mi_stefan
- Zaprawiony W Bojach
A darmowa wersja synchronizuje automatycznie aktywności?majkelfm pisze:lub aplikacja SyncMyTracksmow_mi_stefan pisze:
O synchronizacji Stravy z Endo było już wielokrotnie. Zrobi to automatycznie serwis https://tapiriik.com/#
"In the free version, account sync is unavailable. Only you can export and import your activities. In addition, in the free version you can only export the last 40 activities at most. The paid version contains no ads."
czuj duch, Paweł
-
- Wyga
zgodnie w powyższym, darmowa nie synchronizuje automatyczniemow_mi_stefan pisze: A darmowa wersja synchronizuje automatycznie aktywności?
"In the free version, account sync is unavailable. Only you can export and import your activities. In addition, in the free version you can only export the last 40 activities at most. The paid version contains no ads."
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
Duzo biegałem z ambitem 3, polarem v800 i fenixem 3 stąd wszystko to odczucia wynikajace z doswiadczenia. Suunto samo zginelo od swojej broni, bo balonik pompowali mocno przed premiera a wyszlo jak kazdy widzi. Mam prawo do krytyki ich produktu, i nie mozesz mi tego odebrac.Ponadto go mam i posiadam i uzytkuje. Prosze uszanuj opinie innych.no4 pisze:Dużo informacji pozbierałeś z Internetu.prilo pisze:Gps działa srednio. Jak pogoda jest dobra i niema chmur oraz bydunkow to jest poprawnie
Brak mozliwosci konfigurowania danych wyswietlanych pdczas aktwynosci. Jestes skazany z gory na to co ustawil producent
Budzika nie bylo wpierwszych wersjach firmware , dopiero w ktoryms update sie pojawil
Licznik krokow - przekłamuje. Kazdy ruch nadgarstka licozny jaki krok. Suunto pokazuje 15 000krokow to garmin na drugim nadgarstku jakies 10 000. Do poprawy, kalibracji
Brak widzetow takich jak cisnienie barometryczne czy tez wysokosciomierz. Niby bajer ale czasem korzystalem.
Bateria w ultra prz monitorze aktywnosci okolo 7-8h treningu tygodniowo wytrzymuje 7dni, gdzie taki Ambit Peak 3 jest dwa tgodnie.
Brak gestow pomimo ekranu dotykowego jak w V800. W stylu podwojne tapniecie ekranu uruchamia to... i to...niby bajer, ale bardzo przydatny.
Brak wlasnej platformy jak u Garmina connect IQ
Niby glupota, ale ktoregos razu wyszedlem na trening i mialem wlaczony "tryb samolotowy" Zapomnialem o nim. Wlaczylem trening i za nic w swiecie nie chcial mi sie polaczyc z HR. Moglby chcoiaz ostrzegac o tym, ze wlaczony jest tryb samolotowy i nalezy go wylaczyc.
Brak minutnika. Czesto ustawialm sobie np zeby mi odliczal 10 minut gdy wstawlem cos na gaz w kuchni. Niby bzdura, ale w zyciu codziennym bardzo mi ulatwiala zycie.
To tak na szybko co najbardziej razi w oczy...Tak zegarek działa bardzo plynnie. Nie mialem zadnej zwiechy, czy restartu. Fixa lapie w mig. Z wygladu super, wyswietlacz rowniez, reakcja na dotyk - super. Jednak powyzsze mankamenty mocno pracuja na niekorzysc. Owszem, zegarek ma wielki potencjal tyle, ze dla Nas uzytkownikow na razie nic z tego nie wynika...To sa moje subiektywne odczucia. Nie kazdy musi sie z tym zgadzac. Jednemu to przeszkadza innemu nie. Jednak uwazam, ze majac w pamieci Ambit Peak 3 i marke Suunto należy wymagac zdecydowanie wiecej tym bardziej, ze firma przwyczaila nas , ze zawsze mierzy wysoko...moze i rodzi sie swietny sprzet a moze bubel. Jednak za ta cene mozna by chcoiaz wymagac b.dobregogs , bo to podstawa w tego typu urzadzeniach...
Masz wielki problem ze zniesieniem neagtywnych opinii o spartanie.

-
- Wyga
Mylisz się. Znoszę krytykę Spartana całkiem dobrze, bo nie jest to pełnowartościowy produkt.
Sam nawet wskazywałem jego błędy i wolałbym aby był w pełni funkcjonalny, od razu w dniu zakupu.
Nie mam nawet pewności ile przyszłe aktualizacje są w stanie to nadrobić.
Mam jednak nieodparte wrażenie, że twoje wpisy nie wynikają z doświadczenia w użytkowaniu, a są to powielane informacje z Internetu.
Co nie zmienia faktu, że SSU ma błędy i jest niedopracowany.
Nie wiem czy dziś, mając wiedzę o jego wadach bym go zakupił.
Sam nawet wskazywałem jego błędy i wolałbym aby był w pełni funkcjonalny, od razu w dniu zakupu.
Nie mam nawet pewności ile przyszłe aktualizacje są w stanie to nadrobić.
Mam jednak nieodparte wrażenie, że twoje wpisy nie wynikają z doświadczenia w użytkowaniu, a są to powielane informacje z Internetu.
Co nie zmienia faktu, że SSU ma błędy i jest niedopracowany.
Nie wiem czy dziś, mając wiedzę o jego wadach bym go zakupił.
- jarek_bb
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:40
- Życiówka w maratonie: 3:36:50
Bzdury jakie wychodzą w synchronizacjach przez Tapiriik, to można książkę pisać. W sobotę biegłem 11km z przwyższeniem powyżej 400 metrów. Endomondo pokazało 200.mow_mi_stefan pisze:O synchronizacji Stravy z Endo było już wielokrotnie. Zrobi to automatycznie serwis https://tapiriik.com/#jarek_bb pisze:Pewnie że można się przestawiać, tylko po co? Chyba to nie jest taki problem, aby zrobić synchronizację również z Endo.
-
- Wyga
to nie jest problem Tapiriik tylko Endo a Strava od jakiegoś czasu zawyża pomiar. Trzeba manualnie przez www kliknąć korekcję podbiegu a znowu Endo pokazuje mniej. Mam Ambita 2R.jarek_bb pisze: Bzdury jakie wychodzą w synchronizacjach przez Tapiriik, to można książkę pisać. W sobotę biegłem 11km z przwyższeniem powyżej 400 metrów. Endomondo pokazało 200.
Dla przykładu wczorajszy bieg:
Movescount: 148m up (mniej więcej zgodne z rzeczywistością)
automatyczny upload do Strava: 220m up
po korekcji: 153m up
ręczny export/import z movescount do Endo i w Endo jest 103m up...
-
- Stary Wyga
- Życiówka w maratonie: 4:27:31
Godzinę w czasie treningu możesz sprawdzić wystarczy dotknąć tarczy.
Co do połączenia z Endo cóż Polar też nie ma i chyba Tom TOm też. Suunto nigdy go nie miało. Strava jest lepsza pod jednym względem nie dostaje pierdyliarda zaproszeń na jakieś wyzwania. A jak jesteś leniwy polecam tpiriika za 2 dolary rozsyła automatycznie do chyba wszytskich możliwych aplikacji i możesz być wszędzie, a jk nie chcesz wydawać 2 dolarów rocznie to możesz to zrobić ręcznie.
Zegarek jest słaby i każdy z nas to wie po co się nakręcać. Sprzedać żeby się nie denerwować a jak masz możliwość to oddaj.
Dlaczego tego żaden z nas nie zrobił ? Ja mam odwagę to napisać - !@#$% wygląda i żal to zrobić. I tak też wkur....m się że nie działa tak jak powinien. Ale zacząłem podchodzić do tego spokojniej. Czekam na aktualizacje i mam nadzieje ż to się poprawi. Poczytałem o innych zegarkach popatrzyłem na tracki z gpsów i wiecie co wyszło że najlepszy jest Ambit3 Peak.
Ale mając obydwa nadal miałbym problem ze sprzedażą Spartana.
Co do połączenia z Endo cóż Polar też nie ma i chyba Tom TOm też. Suunto nigdy go nie miało. Strava jest lepsza pod jednym względem nie dostaje pierdyliarda zaproszeń na jakieś wyzwania. A jak jesteś leniwy polecam tpiriika za 2 dolary rozsyła automatycznie do chyba wszytskich możliwych aplikacji i możesz być wszędzie, a jk nie chcesz wydawać 2 dolarów rocznie to możesz to zrobić ręcznie.
Zegarek jest słaby i każdy z nas to wie po co się nakręcać. Sprzedać żeby się nie denerwować a jak masz możliwość to oddaj.
Dlaczego tego żaden z nas nie zrobił ? Ja mam odwagę to napisać - !@#$% wygląda i żal to zrobić. I tak też wkur....m się że nie działa tak jak powinien. Ale zacząłem podchodzić do tego spokojniej. Czekam na aktualizacje i mam nadzieje ż to się poprawi. Poczytałem o innych zegarkach popatrzyłem na tracki z gpsów i wiecie co wyszło że najlepszy jest Ambit3 Peak.
- Korowiow
- Dyskutant
Używam TomTom runner w 1 wersji. Na mysport ustawiasz eksport do endomondo (i 10 innych serwisów) i wpada do endo z automatu po zadokowaniuVein1975 pisze:...
Co do połączenia z Endo cóż Polar też nie ma i chyba Tom TOm też. Suunto nigdy go nie miało. ...
- mow_mi_stefan
- Zaprawiony W Bojach
W moim przypadku materiału nawet na tytuł by nie starczyłojarek_bb pisze:Bzdury jakie wychodzą w synchronizacjach przez Tapiriik, to można książkę pisać.mow_mi_stefan pisze: O synchronizacji Stravy z Endo było już wielokrotnie. Zrobi to automatycznie serwis https://tapiriik.com/#

czuj duch, Paweł
-
- Dyskutant
Ja miałem Ambita3 Sport i z rozpędu go sprzedałem, nabywając Spartana... To fakt, że świetnie wygląda i świetnie się prezentuje... Czekam na zimę i możliwość przetestowania go na biegówkach, bo do obecnego biegania po okresie roztrenowania, czyli tłuczenia pustych kilometrów, w zupełności mi wystarczy.Vein1975 pisze:Godzinę w czasie treningu możesz sprawdzić wystarczy dotknąć tarczy.
Jedyne czego mi brakuje to możliwość konfigurowania wyświetlacza podczas trybów sportowych. Ale wierzę, że i ta aktualizacja nadejdzie wkrótce:)
-
- Rozgrzewający Się
W moim przypadku Strava zaniżyła dystans Półmaratonu o około 100 m i go nie zaliczyła. Stąd moje pytanie czy można poprawić w Stravie długość trasy?majkelfm pisze:to nie jest problem Tapiriik tylko Endo a Strava od jakiegoś czasu zawyża pomiar. Trzeba manualnie przez www kliknąć korekcję podbiegu a znowu Endo pokazuje mniej. Mam Ambita 2R.jarek_bb pisze: Bzdury jakie wychodzą w synchronizacjach przez Tapiriik, to można książkę pisać. W sobotę biegłem 11km z przwyższeniem powyżej 400 metrów. Endomondo pokazało 200.
Dla przykładu wczorajszy bieg:
Movescount: 148m up (mniej więcej zgodne z rzeczywistością)
automatyczny upload do Strava: 220m up
po korekcji: 153m up
ręczny export/import z movescount do Endo i w Endo jest 103m up...
Trasa została zaimportowana ręcznie z pliku gpx wygenerowanego przez Endomondo.